Iskrenie

Iskrenie https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399735/bmid_iskrenie-b2d-399735.jpg 4 170 33

Dublin Street série

Poradie v serii: 6.7. Manželia Nate a Liv si zariadili príjemný život, bývajú v peknom dome, majú dve krásne dcéry a zamestnanie, ktoré ich napĺňa. Z ich vzťahu sa však rokmi vytratila spontánnosť a vášeň. Liv je presvedčená, že pre Nata už nie je atraktívna. Zato za ním sa otočí každá. Kedysi Nata rozpálil aj jediný pohľad na svoju lásku, dnes si manželku takmer nevšíma a v nej sa prebudia komplexy, ktoré ju trápili v mladosti. Na desiate výročie svadby naplánuje Nate výlet do idylického prímorského mestečka Hartwell v americkom štáte Delaware. Dúfa, že tu sa im naskytne príležitosť, po ktorej obaja prahnú. Niekoľko rokov po vydaní knihy Samanthy Youngovej Jamaica Lane sa obľúbené postavy vracajú v úplne novej, vášňou nabitej novele.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

On Hart's Boardwalk , 2016


více info...

Přidat komentář

petulkapeta
12.04.2022 3 z 5

,,Manželství nejsou dokonalé, neboť ani lidé nejsou do konalí. Známe však své špatné stránky a může nám to zase fungovat. Chceš to vzdát?"

V cizině je normalni,že se vydavaji novely,tady na to nejsme zvyklí, možná proto to ani u nas nevyšlo a číst ve slovenstine no občas proč ne...zas bylo jine,když už řeší jiné problemy než seznameni

Fidibus
03.03.2022 2 z 5

(SPOILER) "Pořádně a nahlas si to užijte. Za všechny nás rodiče tady doma, co to musíme dělat potichu."
Pro mě celkem zbytečný a ne moc zajímavý díl. Nate se ocitne v krizi, kdy se o Liv bojí a vyhýbá se jí, ona si uvědomuje postupující věk, ale pořád ho chce. Nejzajímavější mi přišla rodinná oslava - se sprostými slovy, jinak je děj jednoduchý - usmiřovací erotická dovolená. Ano, jiskří to mezi nimi pořád, ale něco tomu chybělo.
"Jak bych dokázal existovat ve světě, ve kterém bys nebyla?"


vcielka
25.02.2022 2 z 5

(SPOILER) Prečo? Prečo? Prečo autorka po toľko napísaných knižkách ešte stále žije vo svojej obludnej bubline priemernosti? To fakt všetci tým autorom poklonkujú aký sú skvelý a ich príbehy sú úžasné a nik im nepovie pravdu do očí? Tak sa premôžte. Ako inak sa má autor zlepšiť a vyhnúť sa svojím chybám? Zasa o ničom zápletka. Anotácia úžasne zaujímavá. Ale realita slabý čajík, čo už bol predtým vyluhovaný 30x. Fakt nemôže autorka pritvrdiť? Vraziť tam skvelý veľký BIG problém medzi nich. Pnaťahovať ich i čitateľa ako žuvačky, prefackať ich životoma potom tieto kúsky zlepiť a dať dokopy? Musí to byť u tejto autorky stále taká slaďárňa, kde celú knižku čítate aký sú skvelý, ako sa celý čas zbožňujú a užívajú si sex na dovolenke a jeden druhého? Kde je ten veľký problém z anotácie, ktorý ma k tejto knižke pritiahol? Kam ho autorka zahodila. A stavím sa, že všetkých tých ostatných ľudí z toho mestečka má spýsaných v inej sérií v ktorej tancujú úplne rovnaký tanec šťastia ako bola táto séria a opäť v každej knižke únavne každému rozpráva kto je kto a kto bol a ako sa spoznali dookola a dookola a všetci tvoria jednu veľkú megašťastnú rodinu. Je mi z tejto autorky na vracanie. A to som jej dala šancu, lebo ako prvú knihu som od nej čítala Hrdinu. Asi to bola výnimka. A tá kniha nepatrila do žiadnej série. Odporúčam jej prestať pchať hrdinov jej knižiek do každej knihy a venovať sa im tam a nech radšej zostane pri samostatných príbehoch.

Ralemo
09.01.2022 5 z 5

Liv a Nate mi asi nejvíce přirostli k srdíčku. Proto se mi toto jejich pokračování velice líbilo.

Lofda
05.08.2021 4 z 5

Po letech jsem se vrátila k mé oblíbené sérii, protože jsem ji kdysi opustila před vydáním posledních dvou knížek a teď nějak uzrál čas ji dočíst. Zopakovala jsem si příběh Nata a Liv a tato novela se nabízela sama. Příjemné pokračování, obzvlášť když se hrdinové přiblížili do mé věkové kategorie a jejich starosti mi najednou přišly bližší. Krátký příběh, ale bylo to moc hezké zakončení.

lihate
02.08.2021 4 z 5

"After my first came my last. (Po mé prvé přišla poslední.)"

Už první kniha, která byla o Liv a Natovi, pro mě byla strašně důležitá. Sebepřijetí a láska ke svému tělu je něco, čeho se mi zrovna dvakrát nedostává. Nate je naprosto úžasnej, a už když v první knize ukazoval před zrcadlem Liv, jak moc je krásná, věděla jsem, že ho miluju. Ve většině příběhu jsou všichni dokonalý a proto mě baví, že tady to tak není a že se řeší komplexy, které občas nejsou ani oprávněné.
No... Přála bych si abych ve čtyřiceti měla vztah jako oni, se stejnou vášní, láskou a trpělivostí. Pěkné zakončení celé série, kterou naprosto zbožňuji.

"Liv, všechno je prchavé. Proto nemarníme čas přemýšlením o hloupostech, které nemůžeme změnit."

NewKiddo
31.01.2021 5 z 5

Nebudu to hodnotit jako plnohodnotnou knihu, protože přece jen se jedná o novelu, ale návrat k příběhu Liv a Nate mě potěšil. Vždycky jsem tento pár řadila mezi mé oblíbence, takže přečíst si o jejich problémech bylo zajímavé a bavilo mě to. Manželství není vždycky růžové a v této knížce je to pěkně ukázané.
PS. Tato knižní série obsahuje víc než jen tuto novelu, takže doporučuji si najít i ty další. Sice nejsou přeložené, ale pro ty co ovládají angličtinu to nebude problém. :)

avalonek
18.11.2020 5 z 5

Moje oblíbená dvojice a problémy,který zažívá skoro každý pár,který je spolu dlouho.A vždycky si člověk musí uvědomit,že nejdůležitější je spolu mluvit,protože jinak může skončit kvůli banalitě něco,co jsme dlouho budovali a odejít někdo,koho velice milujeme.. Krásné čtení od mě oblíbené spisovatelky

Němi2211
03.09.2020

Bude tady ten díl i v češtině nebo pouze slovensky??? ????????

Zuzana207
23.06.2020 3 z 5

Sériu Dublin Street od tejto autorky som čítala jedným dychom, tak veľmi ma potešilo pokračovanie. Oceňujem snahu autorky poukázať na každodennú rutinu, do ktorej takmer každé manželstvo skôr či neskôr upadne. Ale do príbehu som sa nevedela akosi vžiť a dočítala som to len zo zvedavosti.

FairyD.
15.04.2020 3 z 5

Uprímne: Čakala som od toho viac. Anotácia vyzerala dobre, bola som rada že autorka napísala pokračovanie,chcela som vedieť ako im ide život po veciach ktoré si zažili. Ale nejako tomu chýbala ta správna ISKRA.

MimaJ
16.02.2020 2 z 5

Prečítala som to hlavne kvôli Olivii a Nateovi, kedže som si práve príbeh týchto postáv obľúbila zo série asi najviac. Spracovanie mi bohužiaľ prišlo žalostné, aj keď téma by bola možno aj použiteľná.

DomenicaRisa
08.02.2020 2 z 5

Vydat tohle jako samostatnou knížku bylo zbytečné. Kdyby to přidala jako další Epilog do Jamaica Lane, bylo by to prinosnejsi. Nicméně vykresluje to realitu, do které se spousta vztahu dostane. A v tomhle je kniha docela přínos. Těžko ale říci, zda někomu pomůže vyřešit podobnou situaci.
Kvůli mého rozploceni nechám asi 2 hvězdičky s tím,ze je to asi půl napůl.

jitka7
11.01.2020 5 z 5

Tato kniha je dost dobrá. Sice to nakonec končí pohádkově, ale většina je z toho realita. Podle mě není vůbec zbytečná. 70% manželství takto vypadá a ani se z toho nevzpamatuje tak, jako tito dva. Je zde vidět, že je na vztahu třeba pořád pracovat, že dětem se nemůže obětovat úplně vše, protože pak se vztah či manželství rozpadá a dětem to nic nepřinese. Podle mě to je dobrá ukázka toho, jak vztah umírá a jak je možné ho vzkřísit. Jak je důležité dodržovat nějaké zvyky a někdy si udělat čas jen na sebe, protože stereotyp vás často pohltí. Nakonec se ani nenadějete a zjistíte, že už nevíte, jak komunikovat s protějškem.

TerryDee
13.10.2019 3 z 5

Autorka touto povídkou sice nic nepokazila, ale také nic převratného nepřinesla. Jak už někdo níže zmínil, kdyby to vložila do samotné knihy Jamaica Lane, tak by udělala lépe.

TomuVer
05.10.2019 2 z 5

Kniha OK. Verila som autorke všetko. Mohla napísať pokračovanie aj iných párov zo série.

Ivule_M
02.09.2019 3 z 5

Nebylo to špatné, četlo se to dobře. Myslím, ale že by stačilo, kdyby to bylo jako pár stránek/kapitol navíc u Jamaica Lane.

margitka13
01.09.2019 5 z 5

Nate a Liv sú moji obľúbenci, takže si predstavte to nadšenie keď som zistila, že o nich vyjde ďalšia kniha... Nečakala som však že by ma autorka vedela prekvapiť ale opak je pravdou. Samantha Young je jednoducho úžasná, originálna a vtipná a kto si myslí opak, tak ju proste nečítajte a nájdite si na čítanie NAJLEPŠIE iný žáner.

Lee7
31.07.2019 3 z 5

Hezká novela o vztahu po tolika letech soužití..

havrmoni
25.06.2019 4 z 5

Ráda jsem se vrátila k postavám a přečetla si co a jak se s nimi po letech stalo. Liv, o které jsem psala, že všechno moc řeší, se nezměnila :)). Pěkná jednohubka, která mě navnadila přečíst si celou sérii znovu.

Autorovy další knížky

Samantha Young
skotská, 1986
2013  85%Dublin Street
2014  86%London Road
2019  83%Bez rozloučení
2017  87%Scotland Street
2020  89%Struny lásky