Družička k pronájmu

Družička k pronájmu https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341854/bmid_druzicka-k-pronajmu-NAV-341854.jpg 4 39 12

Tenhle příběh začíná šaty... Velice hezká a rozumná devítiletá dívka má téměř nenošené úžasné růžové značkové šaty pro družičku s ladícími doplňky. Zúčastní se jakékoli svatby a dodá tak dokonalý lesk a perfektní styl vašim svatebním fotografiím. Za den si účtuje velmi malý poplatek. Tilly má plný šatník družičkovských šatů. Jediným problémem je, že existují jen v její fantazii. Ve skutečnosti je to Tillyina nejlepší kamarádka Matty, kdo má nádherné růžové šaty pro družičku na dokonalou svatbu s nevěstou v bílých šatech. Tilly se bojí, že z ní družička nikdy nebude. A tak se rozhodne, že vezme osud do vlastních rukou – a dá si inzerát, kde nabídne své služby...... celý text

Dívčí romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Rent a Bridesmaid , 2016


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
20.07.2023 4 z 5

Taková chudší kniha.
Tahle spisovatelka rozhodně umí napsat hezčí knihy.
Jinak je docela hezká.

VioletMokrasova
14.10.2021 4 z 5

Knížka se mi docela líbila. Myslela jsem si že to bude tak pro mě ale to jsem podcenila. Zatím jsem četla Narozeniny, To nejhorší na mé sestře, Lízinku, Moje sestra Jodie. Tahle se mi líbila zatím nejmíň. Matty byla na mě moc klučičí a Tilly zase moc holčičí. Nic to ale nemění na tom že se mi líbilo jak chodila na svatby. Je to ale opravdu tak na 8-9. Nebylo to to pravé ořechové.


medlovice
11.09.2021 5 z 5

Hezká knížka, děti v knihovně sáhnou po lesklém růžovém obalu. A my dospělí v ní najdeme příběh děvčátka, které moc chybí její maminka, která šla na lepší , ale Tilly pořád doufá , že se maminka vrátí a budou žít jako celá opravdová rodina , Tilly touží mít někoho za nejlepší kamarádku a je žárlivá . Ale život jí ukáže , že je pořád naděje , pozná nové lidi a má báječného tátu a naději.

RoseJP
14.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Za mě super oddychové čtení pro mladší čtenářky, ale i mně se líbilo a nestydím se za to. Těším se na další knížky.
Knihu jsem měla přečtenou za pár hodin, je tam hodně ilustrací, ale na zabavení na deštivý den je super.
Jediné, co mě trochu zarazilo byl věk Tilly, v knížce je jí 9 let, pamatuju si sebe v devíti a rozhodně už jsem neměla ráda růžovou a nebyla svým způsobem tak naivní (v knížce mi šlo hlavně o to, jak je naivní v názorech ohledně své matky a že nepoznala že je těhotná a tak...) za mě jsem si ji představovala jako sedmiletou holčičku.
Jinak je to kniha čtivá a hezky napsaná :)

LillyM.
20.05.2020 5 z 5

Já mám tuhle autorku v oblibě už asi tak rok, možná dva. Tenhle příběh byl zase originální a hezky se četl.

Vendula39
31.12.2018 5 z 5

Další příběh od paní Wilsonové. Velmi se mi líbil nápad s inzerátem a odhodlání s jakým se Tilly chtěla stát družičkou.

elik-play5518
25.11.2018 3 z 5

Průměrná kniha

jaja4
31.03.2018 3 z 5

Slovart sa po dlhšej prestávke rozhodol od roku 2018 znovu vydávať knihy J. W. v slovenčine. Väčšinou ide o reedície, ale 30. 4. 2018 vyjde táto knižka ako úplná novinka. Super! Jacqueline sa vracia na Slovensko!

An52imal
14.02.2018 3 z 5

Docela slabota. Před pár lety byla Jacqueline Wilsonová moje oblíbená spisovatelka, dnes už jsem na ni asi trochu stará, ale pořád miluju její knihy pro starší jako Moje sestra Jodie nebo Sladké časy. Tahle k nim rozhodně nepatří. Pro mladší děti jako oddechová jednoduchá kniha - OK.
Co se týče samotného příběhu, Tilly na mě moc nezapůsobila, připadala mi místy dětinská. Všechno viděla příliš ,,růžově" jako ty její šaty. Dala si inzerát do obchodu a hned druhý den čekala plno dopisů. Měla být ráda aspoň za ten jeden. Mysleli s taťkou často na maminku a Tilly neustále opakovala, že se maminka vrátí a malovala si, že se s taťkou vezmou. Taťka prohodil pár slov s paní učitelkou a hned z toho Tilly viděla svatbu.
Na druhou stranu, ocenila jsem vsuvku, kde autorka přidala do děje rodinu z To nejhorší na mé sestře.
Co se týče konce, čekala jsem víc než obyčejný otevřený konec. Aspoň se mohli taťka s tou učitelkou vzít nebo tak něco a ne ,,Tento příběh ukončím ne ledajakými šaty".

DancerJaneBooks
19.01.2018 5 z 5

Kniha se mi líbila, byla to taková oddechová knížka. Děj byl hezký a originálně vymyšlený. U postav od téhle autorky se vždycky vcítím do té postavy, která to vypráví. Sice je tahle kniha určená pro mladší čtenářky, ale mě hodně bavila. Bavila mě taky protože tam byly i Marty a Melissa z knihy To nejhorší na mé sestře, kterou jsem už četla a taky mě bavila.

Barik05
01.12.2017 5 z 5

Moc hezká kniha je to vtipné a libí se mi připojení s knihou to nejhorší na mé sestře. Konec je strašně dojemný. Krásné.

blackhorse
08.10.2017 5 z 5

Tý jo. Ta Tilly musí být opravdu trhlá. Dát si inzerát. Mě by to nenapadlo. Ale lituju ji. Když někomu zdrhne mamka (nechci se nikoho dotknout), tak to není zrovna příjemný. A ještě to s tim kamarádstvím.