Druhý život začíná ve chvíli, kdy pochopíš, že máš jen jeden

Druhý život začíná ve chvíli, kdy pochopíš, že máš jen jeden https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357525/mid_druhy-zivot-zacina-ve-chvili-kdy-po-Geo-357525.jpg 3 25 25

Camille, románové hrdince a zároveň vypravěčce příběhu, je třicet osm let a při pohledu zvnějšku má všechno, co potřebuje ke štěstí: dobrou práci v obchodní firmě, pěkný byt, bystrého syna, hodného manžela. Kdysi se velmi milovali. Kdysi… Jenže již dlouho Camille ví, že šťastná není. Miluje vůbec ještě svého manžela? Co udělat, aby ji nezanedbával? Jak se vymanit z bezútěšného kolotoče stereotypních a náročných povinností a péče o domácnost? Jak najít čas a sílu pobývat se synkem v jeho dětském světě tak, jak on touží - coby máma i nejlepší kamarádka? Jak zvládnout péči o ducha i tělo - vlastní i svých milovaných? Camille žije s pocitem, že život je šedou a bezútěšnou rutinou, její nespokojenost a stres rostou. Autonehoda vlastně není nečekanou náhodou, ale logickým vyústěním. Náhoda však Camille přivádí do cesty zvláštního muže: empatického rutinologa Clauda. Stává se Camilliným asistentem a průvodcem na dalším úseku životní cesty (la route). Pomocí metody, jež má základ v pozitivní psychologii, a speciálního osobního programu jí pomáhá oprostit se od rutiny (la rutine), ponořit se v sebe samu, učinit si jasno o své osobnosti a skutečných hlubokých touhách, oživit a napravit vztahy; prostě zrekonstruovat život. Překvapivá pointa nám jen potvrdí, že obětí akutní rutinitidy (a tedy vhodným adresátem textu) zdaleka nemusí být jen žena. Jako čtenáři máme tři možnosti: Buď si knížku vychutnáme jako svižné románové vyprávění, jemuž nechybí humor, nebo se pro nás stane i klíčem, který otevírá cestu k sobě samému, anebo ji (coby čtivé dílko i metodickou příručku) darujeme člověku, na němž nám záleží.... celý text

Romány Pro ženy
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

Le jour où les lions mangeront de la salade verte , 2017


více info...

Přidat komentář

bee88maja
25.01.2024 4 z 5

Uloveno za pár korun ve výprodeji, obsahově tak na 5 let terapií. Myslím, že rutinologie boduje. Za mne knížka, kterou si ráda ponechám v knihovně a připomenu si, že to vždycky jde i jinak. :)

Maky1505
01.01.2024 5 z 5

Naprosto skvělá, motivační nejlepší kniha jakou jsem si mohla dnes 1.1. vybrat. Za mě velké nadšení. Jsem naladěna na pozitivní vlnu


lenkaabooks
24.09.2022 3 z 5

Motivační knihy, nic pro mně. Na tuhle mě kdosi nalákal, byla za trochu peněz v Levných knihách, tak mi hezkých pár let ležela v knihovně. Na druhou stranu, úplně ji nezatracuji. Je to psáno jako příběh matky a manželky, nespokojené se svým životem. Pak se díky nehodě seznámí se šarmantním mužem, který se nabídne být jejím průvodcem. Konec se mi opravdu líbil.

Niu
26.09.2021 4 z 5

Kniha na způsob "Bůh chodí po světě vždycky inkognito", varianta, co klouže po povrchu. Hodně po povrchu, ale zato to nestihlo být nudné a rozvláčné. Všechny knihy na podobné téma - vždycky žena musí být ta, která na pokraji sil musí ještě najít nějakou tu energii na to, aby změnila sebe a namotivovala muže, děti ... Vlastně mi to tak připadá, jako by stálo vše na těch ženách. Je to spravedlivé?

JancaMia
26.05.2021 4 z 5

Motivační román :) více slov netřeba

hellhouse
06.10.2020 3 z 5

Příjemné čtení o ženě, která se rozhodla radikálně změnit svůj postoj k životu. Začala uvědoměle u sebe za pomocí svého mentora. Kniha zachycuje jednotlivé kroky k pozitivním změnám. Čtivě tak ukazuje, že na změnu v životě není nikdy pozdě, ani pokud jste matkou či milující ženou s pochybami o sobě samé.

SimaVy
24.11.2019 2 z 5

Zde jsem se nechala bohužel unést obalem a názvem knihy, příběh mě tolik nezaujal, ač má kniha pár stran, celkem jsem se na ní sekla. Konec je však překvapivý a nečekaný. Znovu po ni ale už asi nesáhnu :(

dendishek
16.04.2019 3 z 5

Milá kniha o osobním rozvoji, pojatá jako příběh Camille, která se ocitla ve spletité rutinně života, ačkoliv šťastná, tak nešťastná. Tak nějak rutinně skřípnutá mezi domácností, prací, synem, manželem a vnějším okolím. Pravděpodobně nebudu daleko od pravdy, když si pomyslím, že asi tak každý třetí člověk na této planetě by nutně potřeboval svého "rutinologa". Kniha se mi občas táhla, ale stála za přečtení. Všechno opravdu tkví v našem myšlenkovém rozpoložení, v komunikaci, v nadhledu, v přijímání, a v přežvýkávání všeho, co nám osud hází pod nohy. Vždy máme konečné rozhodnutí na to, jak zareagujeme, jen a jen my.

hellena1523
15.02.2019 1 z 5

Jedna hvězdička za obálku!
Sebekoučovací knihy nejsou zrovna to, u čeho bych se v knihkupectví zastavila... Ale jednou za čas, když nejsem v úplné duševní pohodě, zkouším hledat inspiraci na různých místech, i v knihách tohoto typu...
Kniha je napsaná jako příběh, který vypráví Camille, jež došla do bodu, kdy potřebuje změnit svůj život. V tom ji ochotně, jako hodný učitel pomáhá Claude. Všechny důležité myšlenky jsou pak shrnuté na posledních 8 stranách.
Kromě termínu "rutinologie" jsem asi nenarazila na nic, co bych už někdy nenašla v jiných knihách... Inspiraci tam najít určitě lze, ale nic nového.
Obálka pro mne byla krásnější a inspirativnější než celá kniha :(

Prateri
10.01.2019 3 z 5

"Vaší největší předností je sebedůvěra. Když budete zářit, budete neodolatelná! přitažlivou se stanete tím, že hodnotami naplníte své nitro. Věřte mi, dobrota a laskavost zdobí a okouzlují víc než nejkrásnější klenoty. To, jaká jste uvnitř, se odráží navenek."
Tak to je odstavec z knihy, kterou jsem dostala předminulé Vánoce. Takových rad je knížečka plná. Na přebalu je napsáno, že se jedná o román kreativní psycholožky. Já bych řekla, že je to návod na to, jak znovu najít ztracené štěstí a smysl života, že je to román, by mě nenapadlo.

Leniii
05.11.2017 3 z 5

Zajímavě pojatá kniha se zajímavými myšlenkami:)

Štítky knihy

francouzská literatura motivace

Autorovy další knížky

Raphaëlle Giordano
francouzská, 1974
2017  65%Druhý život začíná ve chvíli, kdy pochopíš, že máš jen jeden
2022  73%Bazar u puntíkaté zebry