Druhý ostrov doktora Moreaua

Druhý ostrov doktora Moreaua https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22036/bmid_druhy-ostrov-doktora-moreaua-wy8-22036.png 3 91 9

Sabotáž letu raketoplánu přežije uprostřed světové války jen jeden člověk. Ocitá se na ostrově, který ovládá muž, jenž si říká Dr. Moreau. Je to místo plné nevýslovných hrůz a v sázce se ocitá budoucnost celé lidské rasy. -- zdroj: legie.info --

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Moreau´s Other Island , 1980


více info...

Přidat komentář

StrYke
28.02.2024 4 z 5

Já bych to zas tak černě neviděl. Volné pokračování Ostrova doktora Moreaua je sice o něco slabší než o téměř 100 let starší originál, pořád jde ale o zábavné, místy až hororové čtení. Celkovou kvalitu sráží snad jen některé drobnosti: 1) Hlavní hrdina alias "nadřazený Američan" je otravný. 2) Téma celosvětové futuristické války je rušivé a zbytečné. 3) Navázání na předchozí díl (tedy že Wells se při psaní své knihy inspiroval skutečnými událostmi) úplně degraduje jím vymyšlený svět. Když se ale tyto nedostatky opomenou, je kniha výborná a lze ji doporučit.

pavel9410
17.03.2023 2 z 5

Nektere knizky nestarnou, jine zas ano. Tahle je pro mne v te druhe kategorii.


Jack Bauer
29.09.2020 5 z 5

Spolu s Nonstopem dvě moje oblíbené knihy mládí, dnes už zastaralé, ale rád si je opět přečtu. Kdybych četl dnes poprvé dal bych mnohem nižší hodnocení.

Rup
08.05.2019 4 z 5

Na syžetu Wellsova románu vystavěná obžaloba bezohledných politických pletich, válkychtivosti a megalomanství a zároveň varování před lidskou snahou plést se bohu do řemesla, ač bychom si už konečně měli přiznat, že se mu dílo hrubě nepovedlo. Přes veškeré mentorování se mi kniha docela líbila, dávám tedy lepší střed.

MaxQ
14.02.2019 3 z 5

Tak přečíst se to dalo, nicméně celkový pocit z knihy je rozpačitý. Jsem rád, že to nemělo víc stran, už tak to bylo celkem ukecané. A řeší se tam všechno - od války a míru, zneužití vědeckého výzkumu až po náboženství. Ale sem tam probleskla i akce. Popravdě řečeno mi nedošlo, co tím chtěl autor říci. Spíš mám pocit, že tahle kniha už morálně zastarala a možná právem upadla v zapomnění.

fialka voňavá
08.06.2013 3 z 5

(SPOILER) V úvodu knihy ztroskotal raketoplán, z jehož posádky se zachránil jen Calvert Madle Roberts státní podsekretář z Washingtonu. Z vody ho vytáhli bytosti se zvířecími podobami a s mluvenou řečí značně omezenou. Dostal se na ostrov, kterému vládl muž jménem Dart.Nezaujala mě sice jako některé jiné knihy, ale dala se přečíst.

spdb
23.01.2013 3 z 5

Nuda, Aldisse mám rád, ale tohle bylo opravdu utrpení dočíst.

Phoenix16.cz
03.01.2013 4 z 5

Wellsův ODM stavěl na postupném odhalování, jaká tajemství ostrov skrývá a kdo že ten Moreau je. Tohoto postupu se Aldiss naštěstí vyvaroval a celý příběh posunul o mnoho let dopředu, v době, kdy to psal, do budoucnosti. Opět tu je hlavní hrdina, který ztroskotal a jako zázrakem se dostal na tajemný ostrov plný znetvořených oblud. Jeho úkolem je také objevit, co se tu vlastně děje a hlavně přežít. Aldiss předpokládá, že čtenář je obeznámen s původním ODM a tudíž ví, co jsou obludy zač a jak se tu vzaly, a proto se více soustřeďuje na popis mocenských/politických problémů a postav, které hrají výraznou roli na novém ODM.

georginaa
09.04.2012 3 z 5

Román vypráví o světě na konci tohoto tisíciletí.Celý svět stojí na pokraji války a na smyšleném ostrově v Tichomoří pracuje geniální vědec doktor Mortimer Dart na vývoji lidské podrasy. Tento román jsem četla jako malá holka a popravdě můžu říct, že to byla první kniha, kde jsem se moc bála :-)