Druhý názor

Druhý názor https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68228/bmid_druhy-nazor-VjT-68228.jpg 4 43 16

Michael Palmer v knize Druhý názor předkládá čtenáři akční hru na kočku a myš, v níž se role šelmy a kořisti průběžně střídá. Jediná žena čelí spiknutí vlivných lékařů, jež se dotýká všech pacientů, kteří kdy absolvovali aspoň jediný test, jediné vyšetření... Životně vylíčené postavy, napětí, otázky, na které sami neznáme jednoznačnou odpověď to vše dohromady tvoří strhující příběh o odvěkém boji dobra a zla, lásky a nenávisti, života a smrti.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Second opinion , 2009


více info...

Přidat komentář

simca9342
25.04.2024 5 z 5

Přečtená před lety. K recenzi jsem se dostala až k dnešnímu datu

Ano. Opět kniha s hlavní postavou "na spektru" , u které jsem to z pár přečtených stránek netušila. Navíc ani v obsahu děje nic takového není uvedeno. Napínavý příběh o oboru medicíny, ale i o vážném rozhodnutí.

Thea je pro své blízké a přátelé outsider věčně zahrabaný v knihách a medicínských skriptech.Má jednu z forem autismu - Aspergerův syndrom. Sice má strach z určitých zvuků, nechápe vtípky od sourozenců, má obtíže v komunikaci a za účelem jejich zvládání si prodala nespočet sezení a skupinových setkání, ale má geniální paměť ve svém oboru. Je lékařka a na jejím oddělení je hospitalizovaný její táta po nehodě. Je na přístrojích a nikdo ani z vedení mu nedává moc velkou naději. Taky bratři a sestra by raději léčbu ukončili. Thea si ale myslí něco jiného. Zjisti, že to bylo úmyslné ublížení na zdraví s cíleným zabitím. Proto nesouhlasí s podepsáním ukončit léčbu. Přesvědčí je Thea , že mají počkat?

HŠ
15.10.2023 1 z 5

Já byla hodně zklamaná. Žádný pořádný zvrat, plno klišé, posledních 20 stránek jsem četla snad tři dny, protože mě vůbec nezajímalo, jak to dopadne.


Knihomolka506
25.08.2022 5 z 5

S hlavní postavou mě pár věcí spojuje. Hlavně diagnóza, neumět lhát a funkce přečíst a nezapomenout. Někdy připomínáme přednášející profesory,  protože používáme obě encyklopedické výrazy. Thea je pro své okolí podivínka, outsider zakuklený v knihach bez špetky emocí. Má totiž formu PAS -Aspergerův syndrom. Sice už od dětství nechápe běžnou komunikaci,  narážky sourozenců, proto si prošla mnohými terapiemi, ale má geniální paměť ve svém oboru. Někdy se to strašně hodí. Je lékařka a na jejím oddělení po střetu s autem leží její otec napojený na přístrojích. Sourozenci chtějí léčbu ukončit,  myslí si, že už to je zbytečné a vleklé,  ale Thea je opačného názoru. Dozví se , že šlo o cílený útok s vražedným úmyslem. Říká, že otec by měl dostat druhou šanci. Dokáže obstát a obhájit svůj názor a přesvědčit nejen sourozence , ale i komisi personálu?  V příběhu se odvíjí osudy více postav.

Stanas513
24.03.2022 5 z 5

Opět velice čtivý román z lékařského prostředí. Zajímavá zápletka se zajímavým a nečekaným koncem.

Eeve
03.09.2021 4 z 5

Michael Palmer je môj tretí najobľúbenejší spisovateľ čo sa thrillerov s lekárskou tematikou týka - hneď po Cookovi a Goldbergovi :) Túto knižku som dostala na narodky. Opäť som sa bližšie zoznámila s niektorými diagnózami či okolnosťami venovanými lekárskej starostlivosti, človek sa tu vždy niečo naučí a nové dozvie. Kriminálna zápletka dobrá, s dosť prekvapivým koncom, čo sa hlavného padoucha týka. Prečítala som ju raz dva, a hneď idem aj na ďalšiu Palmerovu knižku :)

pch1976
15.05.2021 1 z 5

Knihy tohoto spisovatele mají jako dějovou zápletku výborný potenciál, který ovšem neumí vůbec využít, choroby i okolnosti jsou téměř neuvěřitelné a překombinované.

zimka.r
16.05.2019 4 z 5

Kdys jsem narazila na tyto knížky a od té doby si čas od času jednu přečtu. Opět lékařské prostředí, zápletka a na konci opět napětí jak to dopadne.

marimari
23.04.2019 3 z 5

Nenáročná, čtivá, odpočinková.

Kerberos
09.07.2018 3 z 5

Průměrná kniha z lékařského prostředí i když jsem podezřívala úplně jiného padoucha.

muchomurka
22.05.2017 3 z 5

Kniha se četla dobře, rychle, ale něco jí chybělo. Měla velký potenciál, který autor nevyužil. Místo, aby byla napínavá a napětí se gradovalo, tak to bylo pořád stejné, lehce to plynulo, zvraty ani zvraty nebyly, pořád se jelo v zajetých kolejích a opakovaly se ty samé scénáře. Přesto závěr byl překvapivý a na můj vkus trochu zkratkovitý, rychlý. Snesla bych tuhle knihu celkově proracovanější. Ale co oceňuji je netypická hlavní hrdinka Thea a sympaťák Dan a skvělá Hayley.

TaLu
20.04.2016 4 z 5

Příjemná detektivka z lékařského prostředí. Jen hlavní postavy mi tentokráte přišly málo uvěřitelné. Nebo toho děje na ně bylo až moc ? Nebudu to rozebírat, protože nechci prozrazovat zápletku, ale během několika dní tohle všechno ? Ale autor rozhodně umí psát příběh zasazený do prostředí nemocnice. Jen jsem si připomněla větu mé maminky, jež říkala : "už mi ty detektivky nepůjčuj, nebo nikdy nepůjdu do nemocnice " a musím uznat, že po dočtení s ní začínám souhlasit :o)

MAXA71
23.03.2016 4 z 5

Výborný dej a ešte lepší a nečakaný záver. ďalšia skvelá kniha od tohto autora.

ovpana
07.12.2014 4 z 5

Hezká kniha z lékařského prostředí,nenáročná,ale dobře se čte.

Liana
28.04.2014 4 z 5

velmi dobrá kniha, pútavá a hlavná hrdinka veľmi neštandardná - iná ako bežne, naozaj odporúčam

lenocka2013
08.09.2013 4 z 5

Vyborny pribeh, necakala som to, ohromilo ma to, kto za tym vsetkym stal. Precitajte.

čef
28.01.2013 5 z 5

No dobře, schéma je mírně ošoupané ! Čtení je to ale příjemné, nevzrušivé, nanejvýš vhodné do rituálu před spaním. Jeden se také sem tam něco dozví z lékařství a může okolo sebe napříště házet Arspergerův syndrom nebo stav locked-in a to za těch pár hodin příjemně strávených s tímto dílem určitě stojí.