Nervové centrum

Nervové centrum https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131000/nervove-centrum-131000.jpg 4 7 2

Dreamland série

< 2. díl >

V nevadské poušti je ukryta tajná základna amerického letectva, kde se vyvíjejí a testují nejmodernější zbraně světa. Tady nejlepší mozky pracují na výzbroji a letounech, které dokážou víc, než si kdo umí představit. Obojí pak testují špičkoví vojáci – a nejlépe přímo v boji...Politici plánují další rozpočtové škrty a plukovník „Pes“ Bastian musí obnovit práce na experimentálním programu ANTARES, aby si udržel jejich přízeň. ANTARES je metoda, jak propojit elektronická data s pilotovými smysly. V honbě za rychlými výsledky je k systému připojen zkušební pilot a systém mu umožní řídit několik letadel najednou jen prostřednictvím mozku. Když tento pilot přestane rozlišovat mezi skutečností a virtuální realitou, ožívá jedna z nejhorších nočních můr Dreamlandu.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Nerve Center , 2002


více info...

Přidat komentář

ludek.n
31.01.2022 4 z 5

Nervové centrum obhajuje post vysoce napínavé akční četby, kterou se pyšnil už jeho předchůdce a nevede si vůbec špatně. Pánové Brown a DeFelice se tentokráte podívali na zoubek vládnímu projektu Antares, který má propojit mozek zkušebního pilota s počítačem tak, aby mohl řídit najednou hned několik letounů typu Flighthawk. Že v tom bude nějaký háček, snad ani netřeba zmiňovat. Podobně jako v jedničce, i tady se nám před oči dostává hromada technických označení zbraní a strojů, ruku v ruce s příslušným vojenským žargonem, nepůsobí to však rušivě ani to nijak neodvádí pozornost od hlavní dějové linky. Ta se zpočátku tváří poněkud zakřiknutě a až příliš fantasmagoricky, jakmile se ale dá do pohybu, už ji nic nedokáže zastavit a strhává s sebou všechno, co není napevno připoutáno. Přestane vám vadit neustálé omílání paranoidní představy Kevina Madroneho o tom, jak mu všichni ublížili, nepřekvapí vás, že když se z přísně střežené a utajované základy ztratí nejmodernější technika, nikdo se nepřetrhne, aby po ní nějak vehementně pátral, a bezostyšně spolknete dokonce i brazilskou sexy militantní revolucionářku, netoužící po ničem menším než po funkci prezidentky státu. Prostě to hodíte za hlavu a necháte se nést vlnou adrenalinu, která má sílu donést vás až do finále.

between
05.09.2016 4 z 5

Dostal jsem se ke knížce jen omylem, záměnou s jiným spisovatelem Brownem. Knížka mě od začátku chytla a připomínalo mi to styl Jamese Rollinse.
Četlo se to rychle a až na drobné výkyvy to bylo stále napínavé. Když narazím na ostatní díly, tak si to určitě rád přečtu.


Autoři knihy

Dale Brown
americká, 1956
Jim DeFelice
americká, 1956