Dráma

Dráma https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515687/bmid_drama-644ad7e88e09a.png 4 118 27

Callie zbožňuje dosky, ktoré znamenajú svet. A tak keď sa na jej škole začne pripravovať divadelné predstavenie, je celá šťastná, že dostala na starosti aspoň kulisy. Horšie je, že nádejných divadelníkov brzdí v rozlete školský rozpočet a lístky na predstavenie sa nepredávajú tak, ako by si priali. Do toho sa pridajú hádky medzi hercami a dráma môže naplno prepuknúť nielen na javisku. Navyše sa na scéne objavia hneď dvaja roztomilí chalani, takže Callie bude mať čo robiť, aby jej prvá láska, divadlo a problémy s kamošmi neprerástli cez hlavu!... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Drama , 2012


více info...

Přidat komentář

Knihotyna
31.12.2023 5 z 5

Nenápadný komiks, který vás vrátí do pubertálních let :), aspoň u mě to tak bylo.
Vše se točí okolo školní hry, není to však jediné drama, které se v příběhu odehrává!
Pokud jste stejně jako já během školních let museli být na každé akci, která se týkala divadla, recitace či podobných záležitostí, bude se vám tato knížka určitě líbit! :)

Lka
03.07.2023 5 z 5

Hezký odpočinkový komiks z prostředí divadla.


simca9342
07.03.2023 5 z 5

Hodí se mi do dětské výzvy, téma 7- kniha, která má více než 222 stran .

" Chtěla bych ,aby publikum věřilo, že herci opravdu žijí ve světě na jevišti."

Callie spolu s kamarády z divadelního kroužku, školy a nejen z ní ukazuje čtenářům, žezaprvé jeviště a celkově divadelní prostředí není tak nudné jak si ostatní myslí, a jak může vypadat a zadruhé, že i obycejné představení/zkoušení na školní hru může být zábavné, když na něj není člověk sám.
Graficky zpracovaný román představuje nejen klasické přátelství mezi kamarády, ale i tzv. comming - out (odhaleni , přiznání se k homosexualitě/ životě v registrovaném partnerství)

hippiesak
09.01.2023 2 z 5

Asi nejslabší kniha, co jsem četl od této autorky. Děj nás nebavil, příběh takový slabší, GAY tématika no asi OK, patří to k životu. Ale chyběla mi tam samotná Raina ;)

chaera
13.07.2022 3 z 5

Hádám, že cílovkou této knihy mají být američtí studenti, kteří jsou zapojeni do dramaťáku. Takže pro mě docela přešlap vedle, měla jsem problém se s postavami ztotožnit a milostný mnohoúhelník, který se postupně odkrýval na mě působil zmateně/překombinovaně - hádám, že hormony třískali úplně se všemi a všichni se zamilovávali do všech. Kresba je pěkná, jako odpočinková četba na jedno dopoledne asi fajn, ale víc kladů knize přičíst nedokážu. 3/5

Velrybka1
28.01.2022 5 z 5

super knížka!!!

trudoš
31.12.2021 4 z 5

Chválím kresbu, která je mi sympatická pro svou jednoduchost, ovšem zklamáním pro mě byl příběh. Chápu smysl i záměr, ale přiznám se, že jsem čekal větší drama. Dějová linka je totiž v rámci dvou set třiceti stran poměrně prostinká, jen takové to dívčí zamilování do nesprávného kluka a konec příběhu, vzácná perlo. Vlastně jsem si odnesl jen jediné poselství, a to, že je důležité chodit do školních zájmových kroužků, protože tam člověk může potkat různé lidi a rozvíjet své vlohy. V rámci cílové skupiny určitě zásah do černého, ale přijde mi, jako by Raina Telgemeierová pro cokoliv silnějšího potřebovala více prostoru. Přitom umí skvěle rozehrát emoce, být vtipná a vážná zároveň, ale hlavně umí dokonale vtáhnout do školního prostředí. Jenže všechny ty kličky a odbočky, jež do vyprávění komponuje, ve finále ztrácejí účel, protože zůstanou nevyužity.
Přesto jde o milý a zábavný komiks, a kdyby nebylo Pupíků, které i při své horší chvilce strčí Drama do kapsy, hodnotil bych plným počtem.

Fortuna7
22.09.2021 4 z 5

Knihu jsem četla v angličtině.
Musím říct, že to je trochu bizárek, ale jako procvičení aj mě to strašně moc bavilo a mohu i doporučit :-)

Kikulka97
19.06.2021 2 z 5

(SPOILER) Ach jo. Ten příběh měl grády a docela šťávu do chvíle, než jedna mužská postava za druhou začali řešit svoji orientaci (ano, došlo mi, že tato knížka má naopak pomoci teenagerům s hledáním), ale kde jsou ty doby, kdy kluk neměl zájem o holku, protože to byla kamarádka nebo prostě svoji vysněnou ještě nenašel? Teď už je hlavním důvodem orientace. Ačkoliv jsem četla už mnoho komiksů od této autorky, toto mě ve výsledku zklamalo navzdory lákavému prostředí a bezprostřední hlavní postavě.

popeluška
24.03.2021 5 z 5

Já jsem si komiks maximálně užila. Krásně oddechový, líbil se mi. Takže za mě plný počet *****

jsemknihomolka
23.03.2021 5 z 5

Tudle knihu jsem četla dvakrát a určitě si ji v budoucnu přečtu , jedna z mých nejoblíbenějších komiksu .

martina5069
04.11.2020 3 z 5

Jednohubka na hodinku dvě. Příběh Callie , která miluje historii a dostane možnost stát se producentkou divadelní hry ve škole. Je to pěkný komix, ve kterém najdete postavy, které zjišťují, jestli patří do LGBT komunity.¨
Co se mi nelíbí tak lepení knihy, při prvním otevření mi vypadla první dvojstránka.

hroubek
19.04.2020 4 z 5

Občas je potřeba si od těch „pláštěnek“ odpočinou. V tuto chvíli nejvíce čtu komiksové komplety a na ostatní komiksy nemám tolik času. Mrzí mě to, protože mě uniká spoustu dobrých komiksů, na které mě nezbývá čas. Drama je fajn jednohubka od scénáristky Raina Telgemeirové. V tomto komiksu se řeší obyčejné problémy, které mají puberťáci. Hlavní příběh je o tom, jak se připravuje školní divadelní hra a co to obnáší. Ať už jde o přípravu světel, rekvizit nebo kostýmů. Telgemeirová neřeší nic složitého, a v tom je kouzlo komiksu. Fungují zde první lásky, mezi lidské vztahy a taky samotná láska k divadlu a divadelní tvorbě. Drama se nesnaží o nic převratného a o to více je mi sympatičtější. Je to fajn komiks, který pobaví a rozveselí.

Elka252
11.04.2020 3 z 5

Od stejné autorky jsem četla knihy Úsměv a Ségry které si prostě nešlo nezamilovat (ty byli pecka, úžasné)ale tahle kniha se mi moc nelíbila.Kniha nebyla zas tak špatná ale nenapadají mě žádné plusy a ani hlavní hrdinka mi nebyla dvakrát sympatická....Komu se líbil tenhle díl tak si neumím představit co budete říkat(pokud si přečtete) na Úsměv a nebo ségry!

Nynus
15.02.2019 4 z 5

Veľmi nápaditá knížka ale pritom milá knižka. Myslím si, že sa dokonale hodí do komixovej knihovničky násťročných.

čika
09.11.2018 4 z 5

velmi mile. pribeh klasika, ale ved je to pre inu vekovu kategoriu, ze :-), zhltnute behom hodinky. hrozne zle brozovanie, po precitani sa rozpadava

Filmator
18.10.2018 4 z 5

Úsměv a Ségry od Telgemeierové, které vydali v Pasece, jsou víc vidět, zato Drama jsem úplně náhodou objevil v nabídce Albatrosu. Nejedná se o autobiografický příběh jako dva zmíněné, nicméně autorka se vlastními zážitky nechala inspirovat. Jako cílovku bych tipoval holky na druhém stupni základky, ale co, dočetl jsem to, aniž bych zažíval pocity trapnosti. Raina umí psát i kreslit, tahle vztahovka je vlastně žánrově to, co naznačuje její název - drama. Charaktery postav zručně vymodelované, příjemně lidské. Pohodový čtení, v dobrém smyslu slova odpočinkové.

nakavusterezou
05.10.2018 4 z 5

Já zkrátka její komiksy miluju ♥ Tento se mi moc líbil a je jeden z těch lepších od paní Rainy :)

Verča16
21.09.2018 3 z 5

Kniha byla pro mě odpočinková jinak super komix.

Francesca14
23.12.2017 2 z 5

Hodně odpočinková kniha, moc nezaujala, já osobně na komiksy moc nejsem. Líbilo se mi tam ale divadelní prostředí, sem tam mě ale kniha i pobavila a hlavní hrdinka byla celkem sympatická.

Štítky knihy

divadlo komiksy LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Raina Telgemeier
americká, 1977
2015  89%Úsměv
2016  89%Ségry
2015  76%Drama
2017  89%Duchové
2020  86%Nervy