Draci letního žáru

Draci letního žáru https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15456/bmid_dragonlance-kroniky-draci-letniho-z-Yjb-15456.jpg 4 74 6

DragonLance - Kroniky série

< 5. díl

DragonLance – Kroniky (celkově 8. kniha). Někdy také uváděno jako 2. část série Druhá generace. Na Krynnu začalo léto, jaké nikdo nepamatuje. Slunce neúprosně žhne a září a horkem spaluje zemi. Je to předzvěst nadcházejících tragických událostí? Nevyzpytatelné cesty osudu svedly kouzelníka Palina Majerea a Ocele Ostromeče, rytíře Královny Temnot Takhisis, na jedno bojiště. Toto setkání uvedlo do chodu lavinu událostí, na jejímž konci může být totální zkáza Krynnu a všeho živého na celém světě, nebo také jeho záchrana…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Dragons of Summer Flame , 1995


více info...

Přidat komentář

Amolein
30.05.2021 2 z 5

Čtvrtý díl trilogie Kronik DragonLance. S návazností je tu trošku problém. Ač tato kniha patří ke Kronikám, tak její děj na ně nenavazuje. Dějově ji předcházejí ještě jiné knihy ze série DragonLance.
Možná proto budete ztraceni v postavách jako já. A že jich tu vystupuje zase obrovské množství. Krom starých známých jsou tu už i jejich děti. Chtělo by se říci, že toto je příběh už další generace hrdinů. Ale lidská generace není totéž co generace elfí, takže se nám zde hrdinové pěkně proplétají. Bohužel nejsou postavy dobře prokreslené ani nijak zajímavé. Jde stále o ploché archetypy fantasy postav dané svou rasou, povoláním a "přesvědčením". Jako ve hře Dungeons and Dragons.
Příběh a svět nabízel dobrodružný fantasy zážitek, ale vše kazil způsob převyprávění. Místo abych se mohl soustředit na boj proti zlu a nechat se unášet epickým příběhem, jsem každou chvíli četl malichernosti. Ale chápu to, že jsou to interakce herních postav, nikoliv knižních hrdinů. Asi proto má kniha 500 stránek.
Celkově jsem ale ztrácel zájem sledovat hlavní příběh dál, nelákalo mě vědět, co přijde. Vlastně jsem mnohdy ani moc nevěděl, kam příběh směřuje. Nerozuměl jsem jednání hlavních postav. A tak jsem jen četl a vše bral jako osud, který je postavám předurčen.
Za mě je tedy tento díl sice nejdelší, ale také zatím nejslabší. A kniha je tak určena opravdu jenom fanouškům hry.

vladimir8594
08.08.2020 3 z 5

Moja prva kniha zo serie Dragon Lance a som celkom milo prekvapený.


špulo
29.09.2018 2 z 5

Jedna z mála kníh, ktoré som nedočítal. Pre fanúšikov asi povinnosť, my ostatní na to musíme byť naladení. Mne sa to vo veku 30, keď som to čítal, nepodarilo...

Sidonie
10.01.2017 3 z 5

Mám na to hezké vzpomínky.

steppen-wolf
23.03.2013 1 z 5

Viz. můj komentář k Drakům podzimního soumraku. Až na to, že tohle je ještě horší.

Nevimm
14.06.2012 5 z 5

Je to sice Low fantasy ze světa Dragonlacnce, ale moje první knížka z tohoto světa. Jediná knížka, kde jsem málem na konci ukápl slzu. Nebýt postav Raistlina a Tasse, tak je to slabota. Předchozí díly jsou už asi nic moc (rozečetl jen 1. díl a ten mě moc nechytil) a asi je vůbec nepřečtu. Jediné co mě láká, tak Čas bratrství (celá trilogie), protože nebýt Raistlina tak není Dragolance (a trochu Humy).