Dračí chrám

Dračí chrám https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486000/bmid_draci-chram-hyj-486000.png 4 9 4

Šaolinský román. Mýtický klášter v posvátných horách Číny. V hlavním chrámu žije skupina buddhistických mnichů, kteří se učí bojovému umění. Cizinec z dalekého Západu, který podstoupil dalekou cestu, aby konečně našel smysl života. A jeden moudrý mnich, který dokáže vysvětlit zákonitosti života, pro něž ostatním chybí slova. Bestsellerový autor Bernhard Moestl nechává hrdinu své knihy společně s čtenáři ponořit se do fascinujícího světa legendárního Šaolinského kláštera. Zprostředkovává nám napínavou spirituální cestu, která nám umožní, abychom lépe a hlouběji poznali sami sebe.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Der Drachentempel: Ein Shaolin-Roman , 2019


více info...

Přidat komentář

ANDY28
21.04.2024 5 z 5

Opět písmenka, pro životní motivaci

soukroma
03.03.2023 3 z 5

Nakonec jsem dočetla, i když jsem u toho usínala... Jako román je to dost hrůza, jako průvodce šao-linem nanic, jako průvodce buddhismem také ne. Hlavní hrdina tam někde asi byl, ale vylíčil se jako naprosto neschopný zápaďan, slaboch neustále sledující špičky svých bot a propadající pláči, přitom mu táhlo na třicítku. O životě, učení a tréninku v klášteře Šao-lin je tam pramálo, takže hlavně je to o nemožnosti hrdiny.

Ale pár mouder jsem našla:

"Co dostaneš zpátky za ten čas a energii, kterou vynaložíš, abys /někoho/ přesvědčil o svém názoru?"

"Nezáleží na tom, co kdo říká. Záleží jen na tom, co vnímáš a co se tě dotkne. Nezapomeň. ty nemusíš slyšet všechno a nemusíš všemu rozumět.... Jednoduše si představ, že útočník nemluví s tebou. Prostě nadává nějaké jiné osobě, která stojí za tebou a ty jsi toho jen náhodným svědkem. Pak se tě jeho slova nemůžou dotknout."

"Když děláš dvě věci najednou, neděláš vlastně vůbec nic."

"Tajemstvím štěstí je přítomnost. Myšlenky na minulost nás často přivádějí ke smutku. A naše myšlenky na budoucnost nás vedou ke strachu. Jediný čas, který si sami utváříme, je tady a teď."


parxel
09.08.2022 4 z 5

Dračí chrám je prezentovaný jako příběh o šaolinu. Mě osobně po přečtení této knihy přišlo, že jsem se o šaolinu vlastně nic moc nedozvěděl. Sem tam nějaká zmínka o cvičení, ale mnohem více jsem vnímal různá poučení inspirovaná budhismem.

Za sebe nedovedu posoudit, které z popsaných zážitků se skutečně přihodily a které si autor vymyslel pro potřeby tohoto románu. Některé příhody na mne však působily lehce vyumělkovaně. To ovšem nic nemění na tom, že jsem si čtení užil a knihu bych doporučil všem zájemcům o budhismus a východní filosofi.

Lena79
21.04.2022 5 z 5

Jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla. Je v ní obsaženo mnoho životního moudra. Nejsem příznivcem motivačních citátů vyskakujících na vás na sociálních sítích, ale tato útlá knížečka mi pomohla pochopit a radovat se z běžných maličkostí.