Downův syndrom

Downův syndrom https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90869/downuv-syndrom-90869.jpg 5 10 2

Rodiče, kterým se narodí dítě s Downovým syndromem, potřebují podporu ze strany odborníků a dostatek informací, které jim pomohou vyrovnat se s touto náročnou životní situací. Zkušený pediatr napsal informačně bohatou a srozumitelnou knížku, která umožní rodičům, ale také speciálním pedagogům, lékařům a dalším pracovníkům pomáhajících profesí získat odpovědi na množství otázek, s nimiž se při péči o dítě s postižením setkají. Publikace obsahuje informace o vzniku Downova syndromu, o jeho četnosti, příčinách a o prenatální diagnostice. Přináší také fyziologické a psychologické charakteristiky dětí s tímto postižením, věnuje se rané intervenci, otázkám vzdělávání a usměrňování chování. Nevyhýbá se ani mnohdy opomíjeným tématům, jako je dospívání a sexuální život lidí s Downovým syndromem. Knihu uvítají rodiče dětí, které mají toto postižení, jejich příbuzní, speciální pedagogové, učitelé i lékaři.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Down syndrome , 1997


více info...

Přidat komentář

Alma-Nacida
02.07.2019 5 z 5

Srozumitelně a také citlivě napsaná kniha, která sice cílí hlavně na rodiče dětí s DS, ale může být užitečná i pro asistenty, učitele a vůbec všechny, kdo přicházejí s těmito dětmi do kontaktu v práci i soukromě.

Kloky
19.07.2014 5 z 5

Skvělá kniha. Měla jsem ji jako studijní materiál. Nejprve se čtenář doví, jak Downův syndrom vznikne. V knize je popisován velmi pěkně vývoj člověka s Downovým syndromem od kojence až po dospělost. Knihu bych určitě doporučila.