Doteky přírody

Doteky přírody https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340314/mid_doteky-prirody-9Jv-340314.jpg 5 16 4

Upolín, lakušník, sklenobýl, čertkus… Nejen na tyto rostliny s pohádkovými názvy narazíte v české a moravské krajině, kterou vás provede její znalec a milovník – Václav Chaloupek. Ukáže vám, kde se dají najít orchideje nebo hřiby kováře, zavede vás do lesa, kam chodil s Vydrýskem, liščetem, rysem či s medvíďaty a seznámí vás s jeho dalšími obyvateli. Uslyšíte sebevědomé troubení jelena, hluboké bublání tetřívka i melancholické houkání puštíka obecného, neslyšně se kolem vás mihne vlk, mrštně se protáhne lasice kolčava, jako zmije na vás zasyčí krutihlav, v trávě najdete sotva narozené srnče… Jindy vás pozve k rybníkům či na louky a horské stráně a do míst, kam lidská noha vstoupí málokdy. Před vašima očima se tak bude odvíjet dobrodružství naší krajiny a toho, co se v ní měsíc po měsíci odehrává. Výpravná kniha s unikátními fotografiemi Taťány Typltové je inspirována autorovými pořady Minuty z přírody a Novinky z přírody. Autorovo osobité líčení je prodchnuto vzpomínkami a nevšedními zážitky z přírody, s níž je neodmyslitelně spjatý po celý život.... celý text

Přidat komentář

bojga
01.11.2020 5 z 5

Nádherná kniha s krásným vyprávěním a fotografiemi
Jednomu živočichovi/ rostlině je věnována jedna dvoustrana
Nejedná se o strohý popis-seznámení, ale vždy je zahrnuto nějaké vyprávění autora a osobní zkušenost která se váže k dané rostlině nebo zvířeti
velice poutavé a poučné čtení bez ohledu na věk
O zvířatech a rostlinách které najdeme u nás - učí vnímat přírodu-stačí se umět rozhlížet
Moc doporučuji, krásná kniha, velice poučná, zajímavá. Spousta osobních zkušeností a hezkého vyprávění autora. Krásné fotografie. Zasloužila by si pevnou vazbu. Je velmi pěkně zpracovaná, neznám žádnou podobnou, která by se jí vyrovnala.

loudomar
07.03.2018 5 z 5

Naprosto úžasná kniha. Nejen že je plná překrásných fotografií, které mají často plně výmluvnou hodnotu, ale navíc je vše doplněno nádhernými texty. Poutavé vyprávění a příběhy od Václava Chaloupka nesou i prvky autobiografie a občas zamíří i mezi zážitky, které se mu přihodili s jeho večerníčkovými kamarády. Navíc má celá publikace populárně-naučný charakter a i pro mě jako pro milovníka přírody, který si dovolí tvrdit, že o fauně a floře něco málo ví, se zde našlo nespočet zajímavostí a faktů, na které jsem doposud nikde nenarazila, vzhledem k mému věku převážně těch z dob již dávných :). Knihu mohu doporučit od školních dětí až po seniory. Opravdu jsem dlouho neviděla tak zdařilou publikaci.


Eorin
30.05.2017 5 z 5

Kniha mě okouzlila doslova na první pohled, jakmile k nám do knihkupectví dorazila. Voněla novotou a příslibem nádherných fotografií přírody - a splnila nejen to! Kniha není pouze na prohlížení, k čemuž ostatně svádí, nicméně je propracovaná i do posledního písmenka a pro mě to byly nádherně strávené chvíle - právě s touto knihou. Vřele doporučuji úplně všem.

Aleen
30.05.2017 5 z 5

Moc krásné povídání o přírodě a naší malebné zemi. Z každé věty čiší láska ke zvířatům, každému stéblu trávy, k lidem a k životu. Jako bonus dostanete záplavu zajímavých informací a nádherných, obdivuhodných fotografií. Jsem z téhle knihy naprosto unešená.