Dotek lásky

Dotek lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90459/bmid_dotek-lasky-Sby-90459.jpg 4 19 5

Dotek lásky, jehož filmová verze byla uvedená i u nás. Zachycuje problémy určitého typu dnešní mladé ženy, problémy jaké ještě neznala generace našich babiček . Jde o dívku zaměřenou rozumově, ctižádostivou ve svém povolání a ve své vědecké práci. V citové oblasti je ostýchavá, neprůbojná a bedlivě si střeží své soukromí. Když se do jejího života vloudí hluboký cit a mladá žena zápasí se změněnou životní perspektivou, to je obsahem této nevšední knihy.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Millstone


více info...

Přidat komentář

Marekh
02.04.2018 4 z 5

Ačkoliv je tato kniha určená pro ženy, knihu jsem si přečetl. Četla se poměrně dobře.

Citáty z knihy, které mne oslovily:

Nabídla jsem se mu sama, a vzhledem k představě, kterou o mně má, přijal z laskavosti nebo zvědavosti nebo z rozpaků, v žádném případě ho nevedly něžné city, které byly mým motivem. Čím víc jsem na to myslela, tím se mi to zdálo beznadějnější: kdyby o mě stál, určitě by byl naznačil, že bychom se mohli zase vidět.

Když nepracuju, jsem tak nešťastná, tak zničená, že neexistuju, nemůžu nic dělat, nemůžu mít z ničeho radost.

Moje životní dráha se odjakživa vyznačuje zvláštní směsí sebedůvěry a zbabělosti, skoro by se dalo říct, že se z nich skládá.

StihOMam
14.03.2017 5 z 5

Zdanlive samostatnou a silnou zenu dokaze odzbrojit a ucinit zcela bezmocnou jeji vlastni dite. Silu sveho rozhodnuti byt matkou samozivitelkou v kontrastu se vsednimi problemy nevnima. Tato komplikovana hlavni postava vycniva nejenom ve sve rodine, ale i dobe, kterou autorka bravurne, symbolicky i otevřeně popisuje, respektive kritizuje. Skoda, ze je neanglicky mluvicimu ctenari uprena i dalsi tvorba M. Drabble, protoze stoji za to.


Petrstik
09.07.2016 5 z 5

Pěkně napsaný román o celkem ctižádostivé studentce čekající dítě která se rozhodne, že otci nic neřekne, dítě porodí jako nemanželské a stará se o ně i když nakonec zjistí jak obtížné to pro ní samotnou je.

fialka voňavá
09.06.2013 4 z 5

Autorka anglická prozaička zachytila ve své knize problémy dnešní mladé ženy. Hlavní hrdinka Rosamunda, zaměřena rozumově, je ctižádostivá ve svém povolání. V citové oblasti je typ ostýchavy. Čeká dítě s hlasatelem Georgem, kterému to však neoznámí. Po roce se sejdou a ona mu oznámí, že dítě je jeho. Tato problematika mě velmi zajímala a kniha se mi dobře četla a líbila se.

sarekaslukova
28.10.2012 5 z 5

Když jsem si tu knížku pujčovala v knihovně tak jsem netušila do čeho jdu. Myslala jsem si že to budde zase nějaký román který skočí jako všehny ostatní romány šťastnym koncem. Ale byla jsem překvapena. Knižku s tímhle témaem jsem četla poprvé. Jinak byla vážně hezká. Sice ze začátku jsem se nějak neorientovala v časovým ději a proto mě to zezačátku nebavilo, ale asi od půky knížky jsem se do toho začetla a bylo to hezký počtení. Neskončilo to jak jsem si myslela. což mě dost potěšilo. Výborná knížka!!

Štítky knihy

láska zfilmováno romantika

Autorovy další knížky

Margaret Drabble
britská, 1939
1976  85%Dotek lásky
1984  73%Vodopád

Kniha Dotek lásky je v

Přečtených30x
Doporučených3x
Knihotéce28x
Chystám se číst9x
dalších seznamech1x