Dospěju, až umřu

Dospěju, až umřu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48296/dospeju-az-umru-48296.jpg 4 27 27

Jak jsme u Davea Barryho zvyklí, zabývá se i v této knize různými žhavými tématy současnosti - otázkou, čím se liší muži od žen a proč, oslavou otcovství („V příštích pěti letech strávíte celkem zhruba pětačtyřicet minut poslechem písní, které se vám líbí, a zhruba 127.000 hodin poslechem písní, které se zabývají otázkami typu jak jede mašinka"), rozvojem techniky („O všech moderních přístrojích vím v podstatě jen to, jak je zapnout, a pokud přestanou fungovat, vím, jak je vypnout a pak znovu zapnout, protože pak většinou začnou znovu fungovat."), radami pro pejskaře-začátečníky („K jiným užitečným povelům, které můžete svého psa naučit, patří ‚zůstaň‘, ‘k noze,' ‘nestrkej tomu pánovi čumák do rozkroku', ‘přestaň obskakovat to křeslo,'..."), vystrojováním svatebních obřadů a mnoha dalšími palčivými otázkami. Kdo zná Barryho humor a má ho rád, ten by si toto jeho další dílo neměl nechat ujít, a kdo ho ještě nezná, má nejvyšší čas se s ním seznámit. ... celý text

Přidat komentář

Vidlička
10.01.2024 4 z 5

U Barryho průpovídek se vždycky nasměju tak, že mu odpouštím i to, že je Američan.

soukroma
02.09.2023 3 z 5

Nic, z čeho bych se popadala smíchy za břicho. Líbilo se mi Miami.


james008
16.09.2019 5 z 5

Návrat ke klasické tvorbě, skvělé.

Chytuš
26.03.2018 3 z 5

Před vážnými knížkami, které mě teď čekají, jsem si ještě chtěla zvednout náladu s Davem Barrym. Musím říct, že se mu u každé knížky povede mě alespoň jednou rozesmát až k slzám. Bohužel se mi tentokrát fejetony zdály vážně skvělé tak z poloviny (hlavně ty, které jsou obecně platné - takže když se DB strefuje do rozdílů mezi ženami a muži, píše o trampotách rodičovství nebo domácích mazlíčcích, je to prostě řachanda :-) Druhá půlka je bohužel poplatná místu vzniku a tím určeným čtenářům (USA - zdravotní systém, život v Miami - to všechno může Američanům připadat třaskavě vtipné, ale pro našince je to spíš než k pobavení, k nucení se k pokračování v dalším čtení...).

Aliii
20.10.2017 4 z 5

Dave Barry mě baví - jeho knížky jsou směsicí nadsázky, ironie, sarkasmu a hlavně schopnosti zasmát se sám sobě, která tolika mužům chybí :-)

jimbow
22.09.2016 5 z 5

Tuhle útlou knihu si, pánové, určitě dejte do knihovny, nebo raději na noční stolek, ať ji máte po ruce. A občas ji půjčte i svým ženám.

skulenka
16.05.2014 2 z 5

Zaujal mě jen první a poslední příběh. Autor zde naráží na různé témata ze života, avšak byly pro mě všechny příběhy nezáživné a nezajímavé. Možná jsem po knížce sáhla v nesprávné době a příště se mi bude líbit, uvidíme...

akina
04.09.2011 5 z 5

Ačkoliv jsem tak hloupá, že jsem si koupila yorkšírského teriéra, který je podle Barryho uňafaný právě proto, že se bojí snědení luční kobylkou, moc se mi kniha líbila a luční kobylkou teď budu vyhrožovat při každém náznaku neposlušnosti. :_D

Honey0105
15.08.2011 4 z 5

Tahle kniha tady na mě zlověstně koukala pořádně dlouho. Mamka jí položila v obýváku a já si jen vždycky řekla: "Ježiš, to je ale stupidní název!".
Jeden večer jsme ale měli návštěvu a máma se dostala nějak k téhle knížce a začla z ní číst nějaké pasáže. Jen jsem poslouchala a když návštěva odešla, tak jsem po té knize (s naprosto stupidním názvem!) chňapla a pustila se do ní!
Dobře, některé pasáže byly opravdu trapné. Tomu že se měl člověk smát?
Pak přišly kousky jako:
((Možná k těmto můžům patříte. Abyste zjistil, zda jste kandidátem na vazektomii, položte si tyto otázky:
-Chcete se stát natrvalo neschopným plodit děti?
-Líbilo by se vám strávit několik dní ležením u televize se sáčkem mraženého hrášku v rozkroku?))
To je jen slabý odvar, ale byl to krátký úryvek, který mě vcelku také pobavil, tak jsem se ho troufla přepsat. Doufám, že to není zakázané a databazeknih na mě nepošle nějaké stíhání nebo něco podobného.
Musím říct, že u některých stránek jsem se opravdu bavila a teď si jen říkám : "Doufám, že to nebylo tím vínem."

Upřímně.. Jedno z nejlepších odreagovávacích (jestli tohle slovo vůbec existuje) děl ke kterým jsem se za poslední dobu dostala.

Boboking
22.01.2011

Super, nový Barry! Už rozbíjím prasátko a jdu to shánět. Jeho knihy jsou fakt super. Čllověk brečí smíchy.