Dračí hřbitov

Dračí hřbitov https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21769/donzon-soumrak-draci-hrbitov-21769.jpg 4 21 21

Donžon: Soumrak série

1. díl >

Donžon je především experimentální projekt, který založili Joann Sfar a Lewis Trondheim už před deseti lety. Do Donžonu se už pustilo osmnáct kreslířů, vydalo se 32 sešitů a tvůrčí proces stále pokračuje. Postavy Donžonu jsou antihrdinové. Jsou zbabělí, nešikovní, lakomí nebo omezení, až úplně pitomí, ale jsou strašně poutaví. Donžon se v novém pokračování vrací ke svým českým čtenářům! Planeta Terra Amata se přestala otáčet. Na jedné polokouli vládne černočerná tma a tuhá zima, na té druhé se ve světle věčného dne rozkládá žhavá poušť. Ti, kdo přežili, obývají úzký pás země, kde se noc a den setkávají. Toto území se nazývá SOUMRAK. Starý a slepý Marvin se stal Králem Prachem. Cítí, že se blíží jeho konec, a vydává se na cestu k legendárnímu dračímu hřbitovu. Na cestě ho doprovázejí červený Zajíc a věrný Netopejrek. V patách mu ale jdou nelítostní poskoci Velkého Khana...... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Donjon, Le Cimetiere des dragons , 1999


více info...

Přidat komentář

Atlantis
22.12.2017 4 z 5

Prazvláštní komiks. Kresba rozhodně nesedne každému a podivný příběh už vůbec ne, ale i tak má Dračí hřbitov svoje velmi zvláštní a specifické kouzlo.

Kapis
06.02.2013 5 z 5

Tak první díl Soumraku.....(konečně se orientuji v jednotlivých epochách).....je stále dost zábavný, i když smíchy jsem nevybuchoval. Trondheim prostě drží scénaristickou laťku vysoko a když už jednou máte takový svět stvořen, musí to být radost v něm spřádat osudy bizardních hrdinů. Barbar Rudý Marvin je postavička přímo k sežrání a myslím, že je velkou devizou Soumraku. Myslím, že bez jeho chuti sekat hlavy všemu kolem by se série propadla do soumračné nevýraznosti. Poslední moje připomínka se týká kresby, která se mi nelíbí - teda v porovnání s Trondheimem. Sfar mě prostě nevzal, myslím, že má dost problémy s perspektivou, zbytečné vyčerňování ploch dělá kresbu méně přímočarou k tomuto odlehčenému příběhu. Schválně jsem si vedle Dr. hřbitova položil Kačerovo srdce a ta čistá Trondheimova kresba k tomu zkrátka sedne mnohem více a je (dle mého) prostě kurvárensky hezčí. Možná jsem jen ale na Trondheima moc fixovaný. Tak jako tak, sláva Argu, že Donžon vydávají dále.


Autoři knihy

Lewis Trondheim
francouzská, 1964
Joann Sfar
francouzská, 1971