Domov jako talíř

Domov jako talíř https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401015/bmid_domov-jako-talir-T10-401015.jpg 3 27 10

Domov je místo, kde bydlí srdce a také se říká, že láska prochází žaludkem. Kniha Domov jako talíř je tak trochu jiná kniha o bydlení. Je psaná jako kuchařka, ale nejde o jídlo. Jedná se o takový návod, čeho dát špetku a čeho více do jednotlivých místností, aby vám domov chutnal. Za knihou Domov jako talíř stojí dvě mladé ženy: autorka knihy Olga a ilustrátorka Bára. Olga Bušková je designerkou Feng-šuej tvořící pod značkou Olgabu. Pomáhá lidem měnit domovy a pracoviště na příjemné prostředí. Olga vám doma neuklidí, ale dá vám recepty, jak si bydlení zútulnit s vtipem a elegancí. Ilustrace Báry z Nikolajky vás nakopnou ke kreativitě a budete chtít hned začít měnit svůj domov.... celý text

Dům a byt
Vydáno: , vlastním nákladem
Originální název:

Domov jako talíř: labužnický průvodce domovem


více info...

Přidat komentář

MarNe
01.02.2023 3 z 5

Hezká knížka nejen přehlednými krátkými texty, ale i mnohými ilustracemi. Takový stručný návod, jak si zorganizovat domov tak, aby v něm bylo útulněji a energie volně proudila prostorem.

DádazPrahy
18.09.2021 4 z 5

Knížka je přehledná, obsahově tak akorát - ve stručnosti se dozvíme užitečné tipy pro zařízování jednotlivých místností a přitom se nezabíhá do zbytečných podrobností. Netradičně pojaté černo-červeno-bílé ilustrace se mi líbí a knížku vhodně doplňují.
Nelíbí se mi však celková grafická úprava a zejména "roztahanost" - např. jednoslovný název kapitoly tu zbytečně zabere celou stránku, papírem nakladatelé rozhodně nešetří.
Co se týká obsahu, knížku považuji za užitečnou a doporučuji.
(Z knížky mám výpisky na 5 stránek - pokud by někdo snad měl zájem, mohu poslat e-mailem.)


LadyCotton
02.07.2021 3 z 5

Je pravda, že pokud máte nějaké knihy o bydlení a feng-šuej načtené tak se v této nic moc nového nedozvíte...
Ale... kniha je pěkně a originálně zpracovaná - jako lahodný recept (doslova) pro báječný domov.
Koho kniha potěší? určitě ty, kteří si zařizují nové bydlení a tak nějak netuší jak ho uchopit nebo ty, kteří sice už domov zabydlený už nějaký ten pátek mají ale pořád to "není ono" a chtěli by mít svůj domov funkční, útulný a pěkný.
Určitě bych knihu nezatracovala, pokud na ní narazíte třeba v knihovně bez obav si jí půjčte

Mothermoth
23.03.2021 3 z 5

Mám ráda HEZKÉ knížky. Tato je rozhodně hezká (graficky) a inspirativní zároveň. Taková kniha o maličkostech, které mohou zpříjemnit bytí.

Sandalkar
29.12.2020 4 z 5

Milá jednohubka, kterou slupnete za večer. Nahodí pár témat k zamyšlení, pootevře pojem feng-shui, ale domov za vás nevytvoří. To musíte vy, poctivě, pomalu a hlavně sami. Kniha ale mohla být trochu rozsáhlejší, v tom souhlasím s ostatními.

Doporučuji jako dárek do nového domu/bytu, těm kdo se tématem ž déle zabývají, ale stačit nebude.

Moc hezké ilustrace!

Ess.
07.12.2020 3 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek od přítele, když jsem jela na zahraniční stáž. Vůbec jsem o její existenci nevěděla, takže jsem neměla žádná očekávání, a jeden osamělý večer jsem ji otevřela. Možná to je tím, že to byl dárek, možná tím, že jsem ji četla daleko od domova ve staropanenském pokoji s kapajícím kohoutkem, možná těmi chybějícími očekáváními, ale líbila se mi. Byla to taková milá jednohubka, u které jsem si mohla představovat zařizování našeho společného bydlení. Knížka je i krásně ilustrovaná, ale její informační hodnota není úplně velká, proto bych si ji sama nekoupila.

daza.dt
13.10.2020 3 z 5

Díky různé inzerci a reklamě na tuto knihu jsem se velmi těšila, ale...... Moje očekávání nebylo moc naplněno (ale to je moje věc, rozhodně nechci knihu snižovat). Pro mě tam bylo příliš mnoho obrázků na úkor písmenek. Takové příliš obrázkové cosi a myšlenek pro mě dosti málo.

myšpa
20.11.2019 2 z 5

Od knihy jsem čekala něco jiného.

Ajinka79
07.08.2019 4 z 5

Je pravda, že jsem se nedozvěděla nic nového, ale kniha na mne působila milým dojmem.

Alma5
13.05.2019 2 z 5

Asi už jsem přečetla příliš mnoho knih, nic nového jsem se nedověděla. Jedná se soubor notoricky známých rad k zařizování bytu, občas s nádechem feng-šuej. Takže z celé knihy se mi nejvíce líbily tipy na konci každé kapitoly na různá cvičení nebo zamyšlení.

Autorovy další knížky

2018  61%Domov jako talíř
2024  0%Deník plný lásky

Kniha Domov jako talíř je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce12x
Chystám se číst13x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x