Domácí řecká kuchyně

Domácí řecká kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310015/mid_domaci-recka-kuchyne-sty-310015.jpg 4 14 6

S nadsázkou se někdy říká, že naše civilizace má své počátky u řeckého stolu. Řecká kuchyně je založená na principu kvalitních, jednoduchých surovin a lahodných kombinací chutí. Kuchařka Veroniky Hájkové a George Agathonikiadise přináší ucelený soubor řeckých receptů, díky kterým si můžete i vy kdykoli uvařit jídla, která jste si zamilovali na dovolené v Řecku.... celý text

Přidat komentář

PeťulaV.
11.04.2021 4 z 5

Opravdu nádherná knížka po té vizuální stránce. Nádherné obrázky doplněné příběhy ze života a povídáním o Řecku. Bohužel, co se týče receptů, byla jsem tak trochu zklamaná. Vyhledávání receptů podle názvů je nepřehledné a ve spoustě receptů jsou suroviny uvedené v ingrediencích, ale v popisu samotného receptu pak chybí. Téměř ve všech receptech je kopr, ač jsme ho v řeckých tavernách v těchto jídlech nikdy neměli. To ale samozřejmě není až takový problém, lze ho vynechat. Sama vím, že Řekové kopr používají hodně, ale do všeho prostě nesedí. Používám i jiné řecké kuchařky, hlavně např. Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu a ta mi vyhovuje daleko více. Recepty bych řekla, že jsou takové pravdivější, přesnější, opravdu řecké. Ale ani v této kuchařce mi kolikrát nesedí úplně všechno tak, jak to jídlo a chuť znám právě z řeckých taveren. Většinou tedy používám obě dvě a z každé si vezmu něco. Ale i tak pro každého "Řeckomila" určitě doporučuji mít tuto kuchařku ve své sbírce, určitě potěší.

Florindela
29.06.2020 4 z 5

Zajímavé recepty, určitě jich dost vyzkouším.


RH faktor
01.07.2018 5 z 5

Oživení a zpestření jídelníčku. Velmi chutné a dobré! ;-) A moje úplně první knížka z knihobudky...

zlatkr
17.05.2018 5 z 5

Po přečtení knihy a vyzkoušení několika receptů bych se hned do Řecka přestěhovala. Recepty v kuchařce výborné,doplněno také o soukromé příběhy,krásné fotografie a zajímavosti. Úžasná to knížka.

GepardLady
26.10.2017 4 z 5

Nikdy by mě nenapadlo, že se zamiluju do kuchařky. Ale tohle není jen tak nějaká kuchařka, to je knížka, která pohladí po duši. Fotografie s krásnou řeckou atmosférou, zajímavosti z historie řecké gastronomie, která je vlastně pramáti gastronomie západní civilizace. Jen těch receptů mi tam teď s odstupem času přijde málo :-D Už jsme některá jídla dělali i víckrát a pořád bychom chtěli zkoušet něco dalšího.

Eorin
16.05.2017 5 z 5

Krásně zpracovaná kuchařka co do vizuální stránky, tak i do obsahové. Recepty jsou přehledné, (dle mého skromného názoru) jednoduché a zkrátka z nich dýchá Řecko, stejně jako z celé knihy. Nádherné fotky ještě umocňují atmosféru, kterou podtrhuje sem tam přidaný text a citáty.
Krása, děkuji.

Štítky knihy

kuchařky řecká kuchyně

Autoři knihy

Veronika Hájková
česká, 1961

Kniha Domácí řecká kuchyně je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce11x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x