Dokud voda neskončí

Dokud voda neskončí https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507145/bmid_dokud-voda-neskonci-EKu-507145.jpg 5 29 12

Jako desátý člověk na světě dokončila výzvu „Oceans Seven“. Dalo by se říct, že Abhejali Bernardová je nejlepší česká plavkyně, kterou neznáte. Cesta k dosažení „Sedmičky oceánů“ je však v jejím příběhu mnohem poutavější než samotné dosažení cíle. Její výpravy po světě totiž nejsou jen o plavání, jsou především výpravami do nitra. S pomocí meditace, za hranicemi pohodlí a toho, co zná, poznává sama sebe. A svým vyprávěním v nás probouzí přesvědčení, že všichni dokážeme víc, než si myslíme.... celý text

Přidat komentář

iveta3689
20.01.2024 4 z 5

Zajímavé povídání. Části o meditaci a duchovnu mi moc blízké nebyly, ale k autorce to patří a do knihy to celkem sedělo. Já jsem si víc užila ty sportovní a cestovatelské pasáže. 4,5/5*

Sandalkar
18.01.2024 5 z 5

Nadherne fotky a zpracovani celeho dila.
Ukazka toho, jak silna je lidska energie tvorit, delat, jit dal, vys... nekdy az vyhnana do extremu. Obdivuhodne. Prijemne postouchnuti k praci sam na sobe.

Ps.: stale premyslim, proc se v pribehu nevyskytuji krom Sri Chinmoie a par lodivodu zadni muzi?

"...trochu to obrusuje moje ego jako clena lidskeho vyvojoveho druhu, ktery si mysli, ze je panem tvorstva."


antarikBrmL
24.11.2023 5 z 5

Kniha bola pre mna zaujimava tym, ze autorka velmi autenticky zdielala svoj vlastny zivot a cestu, ktora viedla k necakanym vykonom. Predpokladam, ze pokial clovek nie je sportovcom a idealne plavcom, nedokaze uplne docenit to, cim si presla a kam az bola schopna dojst.
Kazdopadne je citanie velmi putave a inspirativne. Pre mna boli motivacne hlavne casti o pripravach a treningoch. Z toho cerpam dodnes a viem, ze sa k nim rada vratim, ked budem mat lenivsie obdobie :o)
Rovnako mi to pride aj s castami knihy, ktore su venovane jej duchonej ceste. Kto sa nevenuje meditacii a pravidelne nepracuje so svojim vnutrom, tazko oceni kolko usilia behom rokov do toho musela dat, aby bola schopna v tak narocnych situaciach svoju mysel zvladnut. Ci uz s pomocou alebo bez nej.
Za mna je to velmi necakana kniha s hlbkou a schopnostou motivovat, aku clovek casto nestretne. Gratulujem k vykonom a dakujem za to, ze sa o to cele podelila formou knihy.

Papu1011
21.11.2023 3 z 5

Jak se vyjádřit a neurazit?
Smekám před vnitřním motorem a touhou hlavní protagonistky. Smekám před jejími sportovními výkony. Je hodna obdivu! Klobouk dolů.
Bohužel mám po přečtení pocit, že není šťastná a proto stále k něčemu, (před něčím) utíká, ale možná to je ten motor, co ji žene dál a dál.
Sama jsem nadšený plavec a pohyb ve vodě je mým potěšením a dokonalým způsobem jak se dostat do stavu tzv.flow...zejména v moři při delším plavání.Proto jsem také po knize sáhla.

Byl/je to tréninkový deník? Agitace do meditační skupiny? Zaznamenání přerodu a uklidnění mysli? Fokus na sílu přátelství a podpory? Asi všechno a ještě mnohem víc. Rozehrána byla spousta témat, ale pro mě asi všeho moc. A jak se říká "všeho moc škodí".
Co mě doslova iritovalo byla jakási až adorace Sri Chinmoye, ke konci už jsem z toho byla "běsná". Přitom miluji duchovní práci. Spoustu myšlenek jsem si zvýraznila a jsou opravdu krásné, ale...jak jsem psala výše, všeho moc škodí.
Nádherné fotky knihu dokonale provází.

Danka1975
30.08.2023 3 z 5

Tak jakože jsem z knihy tak trochu rozrkočená :-). . .Jakože určitě klobouček před Abhejali, jakože super grafické, materiálné zpracování.... . (a díky tomu půl hvězdičky do plusu :-)) . . . . .Určitě jsem vychytala i pár dobrých rad, myšlenek nejen o plavání, ale problém asi bude v tom, že jsme se s autorkou "nepotkaly" :-(. .a obávám se, že když bychom šly na kávu, tak bychom si asi moc nepokecaly :-(. . .(i když např. jógu mám ráda, ale uznávám, že meditovat mi moc nejde :-). . netvrdím ale, že nejsem ráda, že jsem se k tomuhle titulu dostala a každopádně ji doporučím a věřím, že bude na ní víc cílovek, než jsem byla já. . .:-)

pajaroh
22.05.2023 3 z 5

Sportovní výkony autorky jsou obdivuhodné a opravdu - všechna čest za to, co dokázala.
Ze samotné knihy jsem rozpačitá. Obsahuje mnoho různých zaměření, pohledů, citátů a životních mouder a možná právě proto mi v tom chyběla hloubka jednotlivých témat. Během chvilky jsem se od čtení meditace přesunula přes ultramaraton, péče o tělo, mírový běh k dálkovému plavání a šup na pár stránek do Austrálie... Myslím, že přesně taková autorka je, a já její silnou a expanzivní životní energii a chvat (navzdory popsaným meditacím) nestíhala zvládat ani při čtení.
"Po triatlonu nebyl čas se zastavit a plně si uvědomit, co se událo." - tato věta vyjadřuje můj celkový pocit.
To však neznamená, že není kniha dobrá - věřím, že pro čtenáře s podobným životním tempem to bude inspirující čtení.

harena
07.04.2023 5 z 5

Inspirující kniha nabitá pozitivní energií. Naše celkem neznámá plavkyně Abhejali (Petra) Bernardová zdolala "Sedmičku oceánů", sedm těžkých úžin. Plavala často v rozbouřeném moři a krutém větru, požahaná od medúz, promrzlá a trpící mořskou nemocí, ale všechny díky své životní filozofii a práci na sobě zvládla na první pokus. Knihu jsem si dávkovala mezi jinými, vždy, když jsem potřebovala potěšit a nabýt trochu opimismu, radostně jsem sáhla po Abhejali. Kniha je plná úžasných fotek, lehce a dobře se čte a já Abhejali a jejím kamarádům držím palce, aby se jim v životě stále dařilo.

borsalino_csfd
20.03.2023 5 z 5

Fakt jsem si čtení užil, kniha je čtivá a pro mě velmi zajímavá, navíc obohacená o QR kódy, takže si přeplavby netřeba jen představovat, ale lze je i vidět. Pro mě je hlavně zajímavé pracovat s myšlenkami v hlavě a z druhé strany, kdy myšlenky poslechnout. Měl jsem problémy z plavání s ramenem, občas se ozve. Občas hlava říká, raději toho nech, doma v teple mu bude líp... ale někdy může být taková rada správná :D Velmi inspirativní čtení, které bych doporučil určitě všem dálkovým plavcům.

jana.hud
14.02.2023 5 z 5

Nádherně graficky zpracovaná kniha s ještě lepším obsahem. Abhejali tleskám!!
Nejen k překonání Ocean seven (a dalším sportovním výkonům o kterých jsem četla na webu abhejali.cz), ale k tomu jak jsi je překonala, jak silný si člověk a jak své myšlenky šíříš dál.
Knihu jsem četla poměrně dlouho - musela jsem si ji dávkovat, vstřebávat myšlenky, afirmace. Studovala jsem na mapách, kde Abhejali plavala. Hledala písně a zkoušela i meditaci a vizualizaci,které popisuje v knize.

Knihu lze jen doporučit. Určitě se k ní budu vracet a pročítat ji i dále.

Neo1tex
07.02.2023 5 z 5

Výborná kniha. Nesmírně inspirativní už jen tím, jak neskutečnou výdrž Abhejali má a jak excelentně pracuje se svojí myslí. Hluboce se skláním před tím, co dokázala. A navíc se ta kniha opravdu skvěle čte. Je napínavá, zajímavá a velmi hezky napsaná. Ano, jsou tam části, kde to pro mě trošku skomíralo, ale to je jen otázkou osobního vkusu, protože chvílemi toho povídání o jejím duchovním guru a o tom, jak složil dvacet tisíc písní a všech těch mouder bylo trošku moc a pro mě osobně hraničilo až s přehnaným uctíváním :-). Ale věřím, že právě tohle bude pro jiného mimořádné zajímavé. Dokud voda neskončí mi hodně dala a přál bych si mít byť jen desetinu odhodlání autorky. Je opravdu skvělá (kniha i ona) :-).

Petiz
04.02.2023 5 z 5

Jedním slovem PECKA. Úžasná žena a i ta kniha je skvělá, čtivá, moudrá, inspirativní, plná krásných fotek. Vřele doporučuji

i_vanička
15.01.2023 5 z 5

Úžasná žena s úžasným příběhem a neuvěřitelným úspěchem a nemám na mysli jen titul “Královna sedmi oceánu”. Ano, kniha je vyprávění hlavně o tom, jak Abhejali překonala 7 oceánských úžin a je to dech beroucí vyprávění. Navzdory tomu si myslím, že kniha je hlavně o krásné a inspirativní životní filozofii a samotný sport, sportovní výkon, je tady víc prostředkem k sebepoznání než k dosažení výkonů. Pro mě obrovská inspirace. Jedna věta za všechny “A když můžu já, určitě můžete i vy”. Jsem si jistá, že tím nemyslí to plavání :-) přes sedm oceánů. “Každý jsme v něčem dobrý, v něčem můžeme být užiteční. Potřebujeme si najít svoji cestu.” A já jí to po přečtení knihy naprosto věřím.

Autorovy knížky

2022  92%Dokud voda neskončí

Kniha Dokud voda neskončí je v

Právě čtených9x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce23x
Chystám se číst43x
Chci si koupit7x