Mr. Misery

Mr. Misery https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418894/bmid_mr-misery-oJs-418894.jpg 4 47 47

Doctor Strange série

< 4. díl >

Mr. Misery má jediný cíl. Ublížit člověku, který ho stvořil. Doctoru Strangeovi. A začne tím, že zaútočí na jednoho z kouzelníkových nejbližších spojenců. Připoutejte se a připravte se na návrat děsivého Dormammua a na pomstu Empirikul! Epické finále éry Jasona Aarona!

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Mr. Misery , 2017


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
24.07.2022 3 z 5

Příběh s Miserym se uzavírá a kromě toho Strange bojuje s dalšími menšími protivníky. Wong svého přítele po letech služby navíc opouští a jeho místo zaujímá Strangeova nová kamarádka knihovnice. Strange je navíc nucen operovat... s pomocí ženského Thora, kterým je doktorka Jane Fosterová. Je to taková směsice propojených příběhů, ale na první dvě knihy to nemá.

sgjoli
24.04.2022 5 z 5

Jak jsem se poněkud trápila i třetího svazku, tak tento čtvrtý jsem si zas nad míru dokázala užít naplno. O grafické stránce opět platí, že mne prostě baví, přijde mi uhrančivá, sedí mi a baví mne. Bavila jsem se i obsahově. Svižný, napínavý, akční, s řadou super hlášek, zvraty... Tenhle svazek mi to v rámci Doctora Strange opět vynahradil se vším všudy.


DennisMoore
20.05.2020 5 z 5

Další podivná (hit)paráda, ovšem tentokrát s tím rozdílem, že mi kromě Strange dělaly radost hlavně dvě jiné postavy. Tou první je Thor, tou druhou Zelma. Ano, z té původně nenápadné knihovnice, která už s doktorem leccos prožila, se stává regulérní nový Wong, zatímco původní Wong... No... Ten se alespoň v prvních sešitech nemá vůbec dobře. Mix akce, humoru, bizarností i hororu na mě prostě zafungoval i napočtvrté a věřím, že závěrečné kapitoly, které s příběhem souvisejí jen velmi okrajově, tvůrci zužitkují v budoucnu (podobně jako mezititulkové a potitulkové scény v Marvel filmech) a zpětně už nebudou působit trochu nadbytečně.

Lenka.Vílka
22.04.2020 4 z 5

("A i když nejsem žádný Spider-Man, dobré a vtipné hlášky mám rád jako každý jiný okostýmovaný blbeček. Ale právě teď mě nic vtipného nenapadá. Právě teď myslím na svého přítele.")

Začala bych prvním sešitem v knize (sedmnáct celkem), kde je tohle řečeno. Nějakej Frazer Irving tady použil svoje kreslící umění a já byla...no, na svém šťastném místě. Něco tak brutálně houbičkový jsem už dlouho neviděla. Bylo to jako procházka po mráčku blaha. Už jsem se zase zasnila. Sakra! Bohužel každá sranda končí a tohle končí po jediném sešitu. Jasně, Bachalo je taky skvělej, ale ten úvod je prostě dokonalý.

Příběh samotný pokračuje dál přesně tam, kde skončil minule. A neříkám, že mi Strange bez basebalky nechybí, ale všichni jeho pomocníci byli naprosto super. Hlavně ta jedna.

("Pověz, jsou všechny tvé týmovky tak prapodivné a nechutné?" ... "Víceméně.")

Kdyby český zdravotnictví funguvalo jako to, co převedl Strange s Thor (ups, asi jsem prokecla to "hlavně ta jedna" z předchozího odstavce...ale...stejně to máte na obálce), tak jsme všichni happy :D

(Vracím se kam nemám. Ale kdyby právě tu operační scénu nakreslil Irving, chrochtám ještě teď!)

Opět vkusně a do správného místa zakomponované "před lety", které bylo dost důležité.

Na konci je ještě jeden sešit. Tak úplně jsem nepochopila, proč není až v další knize jako úvod (asi aby to nemělo málo stránek) a Annual 1.

Nebyl to špatný komiks. Vlastně to byl dobrý akční kousek. Bohužel absolutně bez hloubky a to mrzí. Dalo se z toho vytřískat mnohem víc (ohledně toho vymítání, kde to pouze klouzalo po povrchu). Trochu škoda.

fvalek
05.03.2020 3 z 5

Mr. Misery... tři díly vytvářená postava, která má vlastní jméno na obálce... Její příběh bych čekal mnohem složitější, delší, lepší, tohle mě trošku zklamalo. Moc pěkný náběh na pomstu, který se podaří vyřešit díky úchvatné Thor, která ale pro mě nic moc neznamená a zbytek je jen fňukání nad rozlitým mlékem. Vím, že doktor jí hodně nechuťáren, ale takový konec jsem si nepřál. Vývoj ohledně Wonga a jeho zapisovatelky tak trošku o ničem a mučení Wonga tak nepřichází se žádným zadostiučiněním a pointou, je to prostě Wong, tak ho zmučte a pak pošlete uklidit a zamést. Škoda části, kde si Wong odchází užívat života, když pak na další straně už zase posluhuje doma. Celkově ten konec po uzavření příběhu Miseryho byl takový... vecpávkový kus, aby kniha nebyla moc tenká.

Poprvé mi i trošku vadila psycho kresba, ta byla hlavně v první části komiksu příšerná, potom se to srovnalo, ale na většině obrázků ani nevím, co bylo. :D

jarynek
18.02.2020 3 z 5

Doctor Strange je sympatická postava, Aaronovo pojetí mne bavilo, zakončení jeho runu bylo OK, jen mi po dočtení poslední knihy připadají některé pasáže podobné pasážím v předchozích dílech a celkově tato kniha nepřináší k této postavě nic moc nového. Celá série byla fajn, ale asi dobře, že už Aaron končí. Jsem zvědav, s čím přijdou noví autoři.

Kate18
26.01.2020 5 z 5

Doctor Strange má své velké tajemství, které se nyní dere na svět ve své plné síle. Mister Misery unese Strangeova blízkého přítele a Strange se ho snaží zachránit. Zavolají ho do nemocnice, kde se začnou objevovat jeho staří pacienti, kteří mají najednou obří nádory. Doctor je chce znovu zachránit operací, ale nezvládne to bez pomoci Thor. Se svou knihovnicí Zelmou se pak vydá na cestu, která je zavede úplně jinam, než kam měli namířeno. A nakonec se ještě pustí do oprav v domě.

Mooneylan
18.12.2019 4 z 5

Není to superhrdina, je to čaroděj. Ale spolupracuje s Avengers. To by šlo :)
Tak jak Doctora Strange miluji ve filmové verzi, tak miluji komiksovou knihovnici, která je učednicí Doctora. Skvěle ukončená série :)

3DD!3
07.12.2019 4 z 5

Aaron ukončuje příběh o zničení magie. Mr. Misery je jakýmsi epilogem. Snaha zachránit Wonga, pár slov o jídle a proměna knihovnice. Není to taková bomba jako předchozí tři svazky, ale stále nadstandard.

Gustik5
22.11.2019 4 z 5

Máme tu závěr série. Závěr, který přispěchal s asi nejlepší kresbou ze všech dílů. Doctor Stephen Strange a jeho boj za záchranu jeho přítele Wonga eskaluje v příjemně divném a drsném komiksu, který je rozhodně jedním z nejlepších dobrodružství Nejvyššího čaroděje. Jasonu Aaronovi se velmi dobře daří uchopit postavu, která se dost možná nejvíce vymyká nejen marvelovskému, ale obecně tradičnímu pojetí superhrdiny a ukazuje, jak je čarodějova dříve tak výsadní pozice v celém universu nyní nejistá a jeho práce se stává velmi špinavou, když magie jakou znal téměř zemřela a funguje z ní už jen pár zaklínadel. Vše funguje velmi dobře, jediným problémem je značná uspěchanost. Vše totiž skončí dříve, než to začalo (linka s Miserym finalizuje vlastně zhruba v polovině komiksu v rámci několika sešitů a zbytek je pak už jen jakýsi epilog) a my si postupně uvědomujeme, že je to vlastně finále celého runu. Což je škoda. Otevřený konec pak (nepřekvapivě) nechává volné pole působnosti dalším autorům a vcelku jasně vymezenou cestu, kterou by se postava měla ubírat. A tem směr není vůbec špatný. Doctor Strange je trochu obrozen, byť podstata zůstává. To ale na superhrdinský mainstream není zase tak málo…

Ivan Kučera
21.11.2019 4 z 5

Ako vlastne všetky predchádzajúce tri diely z Aaronovho runu o Dr. Strangeovi, i štvrtý ide v mojich očiach síce na 4*, ale s oškretou čarovnou paličkou. Záver série od tvorcu Skalpov a Mužov hněvu má viacero múch (hlavná dejová linka sa končí veľmi skoro a dosť nudne a potom dej pokračuje, ale už to nie je ono). Ale proste stále je to celé natoľko rozšafné a šikovné a originálne (je to skrátka svet, kde môžete pomerne bežne kúpiť Yettiho), že nemám to srdce dať tomu len 3*. A Strange je skvelá a sympatická postava; tvári sa ako cynik desaťročia, ale v skutočnosti má zlaté srdce a neváha sa obetovať (či už za celé ľudstvo, alebo „len“ za jednotlivca).

memphisz
03.09.2019 3 z 5

Závěrečný díl Aarona u Strange a vyvrcholení je takové... nijaké. Mr. Misery není špatný padouch, ale celkově je to o ničem. Dost motivů se zde opakuje z předchozích dílů. No, uvidime, jak bude s doktorem nakládáno dál...