Smaragdová bouře

Smaragdová bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231309/bmid_smaragdova-boure-Oxn-231309.jpg 4 72 8

Dobrodružství Riyria série

< 4. díl >

Bývalý žoldnéř Hadrian Blackwater se vydává na dobrodružnou pouť po širém moři, aby našel ztraceného Novronova Dědice. Jediná naděje spočívá v tom, že se postaví bezohlednému a vychytralému Merrrickovi Mariusovi. V obavě, že se přítel nedokáže tohoto úkolu zhostit, se ke starému společníkovi přidává i Royce Melborn, jenž se rozhodne doprovodit ho ještě na této poslední výpravě. Zrada a proradnost, s nimiž se cestou setkají, přimějí Hadriana, aby čelil minulosti, se kterou nechtěl mít už nikdy nic společného. Smaragdová bouře je čtvrtou knihou podmanivých Dobrodružství Riyria. Místo navzájem těsně navazujících knih jde o šestidílnou fantasy sérii pojatou jako dobrodružný příběh rozdělený do samostatných epizod. Každá z nich byla navíc napsána předtím, než vyšla první z nich, prvky celého příběhu jsou tak propleteny, ačkoli všechny mají vlastní příběh a závěr.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Emerald Storm , 2010


více info...

Přidat komentář

Puddle
04.02.2024 4 z 5

Překrásná kniha. Na začátku jsem sice nemohl spolknout, jak se dva tak známí zloději tak nerozvážně vydají do Aquesty a jednoduše a jakoby náhodou se dostanou přesně tam, kam chtějí, ale když jsem se přes to přenesl, čekalo mě nádherné dobrodružství na moři, spousta akce, pořád se něco dělo a tropické kulisy představovaly zas něco nového. A i to, přes co, jsem se nemohl přenést, nakonec bylo součástí většího plánu, který na konci dával větší smysl. Jen to, co se nakonec odehrálo v Drummindoru, nebylo moc dobře vysvětleno.

knihomolka_68
14.11.2023 3 z 5

Já pořád tak nějak čekám, kdy se to pořádně rozjede a začne mě to opravdu bavit, ale zatím stále nic...


luculi
09.02.2021 5 z 5

Hlavní dvojka se vydává za dalším úkolem. Docela velká část se zabývá jejich plavbou na lodi, na které 'pracují' poprvé. Nejdřív jsem nechápala, proč to má v knize takový prostor, ale pochopila jsem na konci série. Autor to měl prostě hezky promyšlené a všechno mělo svůj smysl. Bylo to zase super čtení od začátku do konce.

Turlogh
13.10.2018 4 z 5

Čtvrtá kniha cyklu. Tento díl mi přišel, hlavně zpočátku poněkud slabší předchozích tří, občas v první polovině knihy jsem pociťoval lehké náznaky umělého nastavování a rozvíjení zápletky příběhu (jak je tomu například ve většině knih Jordanových v nekonečném cyklu Kolo času, asi tak od třetího dílu. Štěstí, že to pokračování vzal do ruky Brandon Sanderson, jeden z nejlepších spisovatelů fantasy současnosti.) Ke konci knihy se to lepší, a lze konstatovat, že i tak se opět jedná o silně nadprůměrnou fantasy knihu.

Halka2
06.11.2017 5 z 5

I tuto knihu jsem si vychutnávala. Konečně zase něco jiného fantastického a dobrodružného. I když tento čtvrtý díl je takový klidnější. Ale na druhou stranu tuto sérii dle mého doplňuje. Jsem zvědavá na další díl.

ladynka
15.07.2016 3 z 5

Výplňkový díl k předchozímu dění, kdy hrdinové vesměs končí ve stejném postavení, v jakém začali. A zábavnost a akce minulých dílů se nekoná. Buď se pluje a putuje (Royce, Hadrian, nebo se čeká, co bude (princezna a císařovna).

Weezing
25.01.2016 3 z 5

Děj této knihy mi přišel méně zajímavý než v těch předchozích. Royce a Hadrian stráví většinu času na lodi, kde se učí být námořníky. Hlavně dějová linka série se také nijak zásadně neposune. Přijde mi to jako vyplýtvaný díl.

Následuje SPOILER!:
To že nikoho nenapadlo, že ten dopis mohl být podvržený mi přijde do nebe volající hloupost. Mě napadlo hned. Přijde mi velmi nepravděpodobné, že by na to nikdo ani nepomyslel, zvlášť když je Merrick znám svou lstivostí.

Terva
19.04.2015 3 z 5

Čtvrtá kniha Michaela J. Sullivana ze série Dobrodružství Riyria konečně po dlouhých pěti letech vyšla i na Českém trhu.
Oproti první trilogii není však až tak moc dobrodružná.
Hlavní hrdinové Royce a Hadrian prostě nedělají to na co je čtenář zvyklí a tak mi trochu déle trvalo, než jsem se začetl.
Ale i tak je to celkem dobré počteníčko.
Bohužel však musíte znát předešlé knihy, je to důležité, jen si nejsem jistý, zda se ještě dají sehnat.

Malá ukázka:

Vlastně ani nevěděla, co je to láska, jak chutná, nebo jest-li vůbec existuje......