Doba kamenná byla docela jiná

Doba kamenná byla docela jiná https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88232/mid_doba-kamenna-byla-docela-jina-Len-88232.jpg 4 45 4

Jak žili naši předkové na úsvitu civilizace? Autor v této knize tvrdí, že doba kamenná byla docela jiná, než by ji ráda viděla zavedená vývojová teorie.

Literatura světová Historie Záhady
Vydáno: , Práce
Originální název:

Die Steinzeit war ganz anders , 1991


více info...

Přidat komentář

Adapa
26.12.2021 4 z 5

Snad po patnácti letech jsem sáhl po nějaké knize od záhadologa Dänikena, který už je provařený tím, že za každým rohem vidí mimozemšťana. Na jeho knihách jsem ujížděl v první polovině 90. let, kdy mi otevřel svět k paleoastronautice.
Doba kamenná byla docela jiná je tak trochu zavádějící titul. Čekal jsem od této útlé knížečky asi více. Däniken se zde zaměřil jen na stavitele megalitických chrámů, menhirů apod. Objevuje se spousta otázek, nezbývá než přitakávat, že oficiální vysvětlení pokulhává, že to vše bylo jinak… Ale po dočtení nenacházím odpověď na to jak.
Ve chvíli, kdy u tajemné stavby na ostrůvku v Bretani Däniken popisuje matematické souvislosti si říkám, že když budu chtít, najdu tam jakýkoliv poměr, obvod apod. Ve chvíli, kdy mu výsledky u stavby staré asi pět tisíc let vychází výsledky v metrech, zvedám obočí. Ve chvíli, kdy vypočítá poledník, kde stavba leží, se drbu ve vlasech a říkám si, jak jen ti dávní stavitelé věděli, kudyma o pár tisíciletí později povede nultý poledník…
Jako oddechové čtení vedoucí k zamyšlení a hledání dalších zdrojů, je to dobré. Navnadilo mě to sáhnout po nějakých dalších záhadologických knížkách a přenést se do světa mimozemšťanů pomáhajících našim předkům.

Pirkus
30.09.2015 3 z 5

Moc nového jsem se, vzhledem k přečteným knihám EvD, nedozvěděl.

Nicméně se jedná o zajímavou knihu avšak rušenou chybami, např. foiničané (pravděpodobně féničané), papež Jan Pavel I. a rok 1989 také nejdou dohromady apod.


Terva
04.06.2015 5 z 5

Kniha o tom jak žili naši předkové na úsvitu civilizace. A rozhodně ne tak, jak nás to někdo učil. Vynikající kniha mistra astroarcheologie.

Dandulka
20.06.2012 5 z 5

Číst tyhle knihy je fakt zážitek!Vždycky se těším na každou novinku.