Do vesmíru!

Do vesmíru! https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362770/do-vesmiru-kiw-362770.jpg 4 16 5

Vesmírná pouť hvězdoletem ze šesti špejlí... V knize Do vesmíru! se udatný kluk Bedřich, jeho poddůstojník Medvídek a přítel Robot vydají vstříc velkému dobrodružství. Společně uniknou nástrahám vesmírné bouře i černé díry, naleznou přítele, vydají se na záchrannou misi k osvobození půvabné princezny Jehly a statečně bojují s pirátem kosmických dálav princem Špendlíkem. Putování vesmírem v osmdesáti čtyřverších sepsal básník, režisér a písničkář Jakub Čermák a obrazový záznam pořídila Magdalena Rutová. Zábavné uchopení knihy vychází z poetiky nalezených a převyprávěných objektů a vyznačuje se zádumčivými momenty i nespoutaným humorem.... celý text

Přidat komentář

Sitting-Bull
26.04.2024 5 z 5

Krásná kniha, super nápad. Obrázky v knize nejsou kreslené, ale jsou instalacemi a kolážemi do knihy vyfocenými a mně se nejvíce líbila ta nápaditost, se kterou autor tvořil celý ten svůj svět a příběh v něm. Nádhera. Hodně mi to připomíná způsob, jakým si hraje a tvoří mladší syn, který koncept "recyklohraní" přinesl ze školy.
Příběh samotný by se mi více líbil, kdyby byl prózou, protože veršování mi na řadě míst přišlo hodně násilné, přitom šlo nechat příběh jen prostě plynout.

broskev28
22.02.2024 5 z 5

S knížkami z Baobabu už jsem opatrná, ne vždy mi sednou. Tuhle jsme do knihovny koupili víceméně náhodou a byl to výborný nákup!
Tahle knížka je totiž dokonalá a skvělá po všech stránkách - obrazový doprovod (možná spíše podklad), technické finesy, veršovaný příběh a skvělá "hlavní myšlenka"! Teď jen která je vlastně ta hlavní? Ale to je zouplna jedno, skvělé jsou všechny a já moc děkuju všem, kteří se na knize podíleli! A všem, kdo ji ještě neviděli a nečetli, doporučuju!!!


adela2316
15.01.2024 5 z 5

Tohle byla prostě nádhera. Krásný příběh o vesmíru, se zápletkou, s dobrým koncem, peckovní ilustrace, a ještě zveršované. Další kousek spadající do mého seznamu knih, které musím pořídit do dětské knihovny.

Marika Vanova
23.06.2023 5 z 5

Tak tohle je moc pěkně zveršováno. Svět fantazie malého kluka, který i nám doma bují postupně dle věku v myslích našich dětí i všude v bytě. Těch blbůstek, odpadečků, hračiček, výrobečků, klacíčků a klacků a všeho možného máme doma požehnaně a to k dětství patří. Knížka se výborně čte a i já jsem se zasnila, co jsem sama kdysi sbírala a vymýšlela

Rozari
22.11.2020 5 z 5

Veršovaný příběh kluka Bedřicha a jeho dobrodružství ve vesmíru se mně i mým synům (aktuálně 5 a 6 let) moc líbí, čteme knihu opakovaně na dobrou noc už třetí rok - má to spád a dá se to přečíst za jeden večer (ale je fakt, že dřív je to tak moc nebavilo, až letos do toho “dorostli”).
Autor si různě hraje s rytmem slov, s frázováním, musím říct, že mě nepřestává udivovat, že je někdo schopen ve verších napsat celý příběh tak, aby měl hlavu a patu a k tomu byl pěkně uhlazený a milý.

Fotky, ilustrace, koláže, prostě obrazová část, která příběh doprovází, se liší od toho, co člověk obvykle vidí v dětských knihách, není to úplně můj šálek kávy, ale synové to rádi zkoumají, což je ale zase kontraproduktivní k tomu, že jim to čtu, aby usnuli :)
Doporučuji hlavně pro kluky.

Autorovy další knížky

Jakub Čermák
česká, 1986
2006  100%Padavčata
2017  86%Do vesmíru!
2018  95%Středohoří
2011  85%Stroboskopy
2004  60%Resumé sedmnáct