Do pr.…, berte život takový, jaký je

Do pr.…, berte život takový, jaký je https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386216/bmid_do-pr-berte-zivot-takovy-jaky-je-hM3-386216.jpg 3 19 7

Také máte pocit, že je velký rozdíl mezi tím, jak byste chtěli, aby věci vypadaly, a tím, jak doopravdy vypadají? Je to vcelku běžné jádro bolesti a pocitu neštěstí pro většinu lidí. Anglické slovíčko f**k, v tomto textu užívané jako „s**t na to“, umí podle autora Johna C. Parkina tento rozdíl smazat. Jak na to? To se dočtete v další jeho knize, která umí řešit spoustu problémů jednodušším způsobem, než by vás vůbec napadlo.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Pragma
Originální název:

F..k It: Be at Peace with Life, Just as It Is , 2018


více info...

Přidat komentář

Klamm
02.02.2020 2 z 5

Tak nevím. Podle mě už bylo na toto téma napsáno spousta jiných a lepších knih. Namátkou třeba jen obecně známé Čtyři dohody nebo Moc přítomného okamžiku...
Tohle je pokus o to samé, jen se snahou zaujmout jistou ležérností a rádoby vtipností. Navíc to bylo místy chaotické a nic neříkající.
Za mě, ztráta času a peněz. Do pr****!

RendyaDav
17.01.2020 3 z 5

Určitě nic do hloubky , takové průměrné počtení ...Postoj člověka ,a hned ukázky jak to vidí....


knihyKeMne
11.01.2020 2 z 5

"Je v pořádku chovat se tak, jak se chováme, ať už jsme pozitivní, nebo ne." neboli Snažme se žít pozitivně, ale jsou chvíle, kdy to nejde, a tak si z nich nic nedělejme.

Otázkou je, zda je tento jednoduchý princip originální. A zda si zasluhuje celou knihu na to, abychom na něj nezapomínali. Možná. Možná ale jinou.

Hned po pár stránkách jsem chtěla knihu odložit. Autor jednotlivými názvy kapitol ukazuje životní situace, na nichž je možné princip uplatnit. Bohužel komentáře zprvu neposkytují žádnou odpověď. Jen samé "tuhle situaci jsem prožil tehdy a tehdy". Pozvolna se sem tam objeví nějaká ta rada, až se na vás v třetí části valí jediné mohutné "s***e na to, když se to neděje tak, jak chcete", v nejrůznějších obměnách.

Autor se snaží být zároveň zábavný, bohužel to moc vtipně nevyznívá. A že se snaží hodně.

Vynasnažím se hlavní myšlenku zapamatovat, abych knihu nemusela v budoucnu číst znovu.

MAHA
28.08.2019

Od knihy jsem čekala více. Dočítala jsem jí už jen z takové "povinnosti", co kdyby na konci bylo něco zásadního. Bohužel nebylo a přišlo mi, že se to tak nějak pořád "opakovalo" .. Pokud hodnotím za sebe - pro mě osobně to nemělo nic moc přínos.

Anna27
23.06.2019 2 z 5

Upřímně mi kniha nic nedala. Přečetla jsem ji celou, četla se dobře, ale čekala jsem od ní něco víc a když už ne moudro, tak aspoň ironii a nadsázku. Podruhé ji už neotevřu. Není to klasická psychologická kniha se špetkou humoru, jsou to prostě zápisky jednoho člověka, který v jedné kapitole něco napíše a v druhé to vyvrací a tak to dělá až do konce. Další díl už si nekoupím.

NemamRadaKnihy
08.01.2019 3 z 5

Nedá se říct, že by byla špatná. Jen mi úplně nesedla.

Alma-Nacida
03.10.2018 4 z 5

U většiny knih = návodů na život to mám tak, že mi něco sedí a něco zase vůbec ne. U téhle mi toho sedí většina, navíc je napsaná poměrně vtipně, a za to ty 4 hvězdy. Je pro mě příjemnou změnou číst něco, kde mi autor sám doporučí, abych ani přečtené nebrala zas tak moc vážně. :)

Autorovy další knížky

2017  52%Do pr…, dělejte, co máte rádi
2012  79%Cestou fak it - Malá kniha, velká moudrost
2009  71%Kašli na to! Uleví se ti
2018  59%Do pr.…, berte život takový, jaký je
2013  70%Léčebna fak it