Do nebe a zpátky

Do nebe a zpátky https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181197/do-nebe-a-zpatky-181197.jpg 4 60 18

Neobyčejná výpověď lékařky o vlastní smrti, nebi, andělech a navrácení do života - podle skutečné události. V roce 1999 se americká lékařka Mary Nealová vypravila do Chile a při sjíždění vodopádu na kajaku se v peřejích v podstatě utopila. Zřejmě však ještě nenastal „její čas“, protože se později přece jenom probrala k pozemskému životu. V nebi se nejen setkala s anděly, ale především poznala nevýslovný klid a radost. Nyní vypráví ve své knize o tom, co vše cestou k smrti a věčnému životu i při návratu prožila a viděla. Dělí se s čtenáři o svou úchvatnou zkušenost, kterou nabyla tváří v tvář novodobému zázraku. Ten ji posílil na její osobní duchovní cestě.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus Zdravotnictví
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

To Heaven and Back , 2011


více info...

Přidat komentář

Daninka123
23.07.2023 5 z 5

Tuto knihu hodnotím jako moc dobrou a inspirující. Je zajímavé, že si ji přečtou i nevěřící...asi něco taky hledají, jen jim v tom něco stále brání.

Jája92
06.06.2023 3 z 5

Knihu jsem si přečetla ze zvědavosti. Obsahuje fotky autorky a její rodiny. V podstatě je to z 90 % o Bohu a jen v jedné kapitolce se dozvíme o té převeliké události, kdy se ocitla na druhém břehu.
Přečtené jsem to měla za chvíli, nezanechalo to ve mně příliš velké emoce.


Souteska
12.09.2022 5 z 5

Další z příběhů popisujících zážitek blízké smrti a návrat z něj.
Podle badatele pana Moodyho jsou ti, co svou smrt přežili, tady proto, aby dohlíželi na ostatní. Tak nějak je to i v této knize.
Život paní doktroky je protkán řadou neobvyklých událostí, které sice mohou vypadat neuvěřitelně, ale jelikož jsem podobné "zázraky" zažila na vlastní kůži, věřím, že se jí to opravdu přihodilo. Kdo není věřící, může ho rušit spoustu biblických odkazů a citátů, ale dá se přes to v pohodě přejít, pokud se zaměříme na krásný obsah a poselství.
Knížka mi přišla zajímavá, věrohodná, a velmi inspirující.

Lka
26.11.2021 3 z 5

Na boha nevěřím a proto i tomuto příběhu nevěřím. Aby během jednoho dne rozkvetl strom, tak to je moc. Ale i přesto se kniha četla dobře, byla poutavě napsaná.

jahoda221
08.09.2021 5 z 5

Inspirující příběh jedné odvážné ženy.

vlkodlaq
30.04.2020 odpad!

Doufám, že to nikdo nebere vážně, pokud ano, takovým lidem je lepší se obloukem vyhnout. Jenže jak je poznat? Upřímně mě děsí, že by podle toho někdo mohl skutečně žít a rozhodovat se. Taková snůška pomateného bezobsažného blábolení!
Ze všech sil se snažím věřit, že jsme společnost inteligentních lidí, bohužel až příliš často narážím na důkazy o opaku. Nejen například knihy jako je tato, ale i hodnocení lidí, kteří to upřímně chválí!

1Pomněnka
20.02.2019 4 z 5

Já tuto knihu hodnotím jako moc dobrou a všem doporučuji. Autorka ve svém životě zakusila nejen prožitek blízké smrti, ale i Boží vedení, ochranu a útěchu v celém životě, a jejím cílem je šířit tuto radostnou naději dál. Knihu je třeba číst celou od začátku do konce (ze začátku mi příběh také připadal nudný a zdlouhavý, ale po přečtení celé knihy jsem poznala, že všechno spolu nakonec souviselo). Je pravda, že o samotném prožitku blízké smrti toho nebylo řečeno mnoho, přesto mě kniha velmi oslovila.

Uvádím některé podstatné myšlenky z knihy:

"Všichni do jednoho jsme obdařeni příležitostí i výsadou přijít na tuto zem, ale důvody k tomu jsou různé. Někdy přicházíme, abychom se mohli osobnostně rozvíjet a posilovat plody svého ducha - zejména plody lásky, laskavosti, trpělivosti, radosti, klidu, dobroty, věrnosti, ohleduplnosti a sebeovládání. Jindy přicházíme, abychom v rozvoji pomohli někomu jinému. Všichni však přicházíme, abychom žili v Kristu."

"…znala jsem každičkou z přítomných duší, věděla jsem, že přicházejí od Pána a že je znám odnepaměti. Byla jsem jejich součástí a bylo mi jasné, že je Hospodin za mnou poslal proto, aby mě převedly přes rozhraní času a prostoru, jež dělí náš svět od onoho světa."

"Pouze uznání skutečnosti, že naše pozemské starosti znamenají ve srovnání s věčným životem velmi málo, nám umožňuje poznat radost uprostřed žalu a trápení."

"Každý z nás je jako malý kousek příze, z níž se utkává veliká a nádherná tapiserie. My jednotlivci se celý život trápíme nad tím kouskem nitky, kterou v ní představujeme, neustále řešíme, jakou má barvu a jak je dlouhá, a vyvede nás z míry, když se přetrhne nebo třeba roztřepí. Tapiserie je však natolik veliká, že ji nedokážeme pohledem obsáhnout, a její vzor natolik složitý, že není v naší moci docenit význam jednoho jediného kousku příze. Nicméně bez něj by tapiserie nebyla úplná a bezvadná. Proto bychom si měli uvědomovat svůj podíl a radovat se z něj. Nitka - tedy život každého z nás - má svůj význam. Doopravdy záleží na našich činech i rozhodnutích, dokonce i na těch zdánlivě nepatrných."

"Dokonce i v případech, kdy se trápíme tím, že nějaké události či situaci nedokážeme porozumět, máme kolem sebe neviditelné anděly, kteří nám přinášejí útěchu a ochranu, jak jim káže Boží moudrost. Naší jedinou rozumovou volbou je spolehnout se na slovo a sliby našeho Pána."

"Ačkoli mezi lidmi panuje přesvědčení, že duše člověka odchází v okamžiku tělesné smrti, podle mě právě vyprchání duše určuje, kdy nastává smrt, nikoli naopak."

"Vím, že Bůh miluje každého člověka na zemi a že všichni pro něho máme svou cenu. Vím, že všichni představujeme jen drobné nitky v Boží úchvatné tapiserii, ale zároveň vím i to, že záleží na činech a rozhodnutích každého z nás."

aladin1406
14.04.2018 1 z 5

Tato kniha mě dost sklamala,čekal jsem že se něco dovím o prožitku z "druhé strany" ale otom je tam apsolutní minimum,více než z 90% je popsán jen její životopis !!! Takových příběhu jsou tisíce a nechápu proč o tom atorka napsala celou (malou) knihu,stačilo o tom napsat jen krátkej příběh...opravdu sklamání.

Jitkasl
08.02.2018

Velmi krásná kniha, která mě bavila.....hodně. Přečetla jsem ji za 2 dny. Plakala jsem a po těle se mi rozlézala husí kůže. Děkuji za sdílení a svědectví, které prohloubilo moji víru. Nádherný příběh plný lásky, bolesti a víry.

jankaander
18.07.2017 5 z 5

Mě to bavilo ikdyz jsem nevěřící

Dean Winchester
26.06.2017 3 z 5

Autorka by chvílema potřebovala proplesknout.. buďto ať je ortopedka věnující se především fyzické složce člověka nebo "léčitelka" jak sama sebe nazývá.
Zajímavě napsaná knížka, pár pasáží k zamyšlení, ale potkat takového člověka jako je autorka ve skutečném životě, tak se otočím a utíkám. :D
(Pozn. jsem nevěřící - tápající)

Barbanka
08.01.2017 4 z 5

Mám za sebou hodně knih o setkání s anděli a o návštěvách nebe. Tato kniha pro mne zatím byla jedna z nejméně poutavých. Příliš zdlouhavý začátek mě moc nenadchl. Ale určitě stojí za přečtení. Zvlášťe pro ty kdo jsou na pochybách nebo tápají v otázce víry :)

PeM
05.01.2017 odpad!

Naprostý, absolutní souhlas s vlkodlaq.....taková hrozná slátanina, nechuť a odpor mě chytl už na začátku a ten blábol se nedal ani dočíst, moc lituju, že jsem si to kdy koupila. Ten paskvil letěl do koše! Nic pro realisty!!!!!! PS: doufám, že takového doktora v životě nepotkám!

zluvav
09.11.2016 2 z 5

Tato kniha mě zklamala. Sama za sebe mohu říct, že jde o pěkný životopísek ve stylu telenovely, ale duchovno je přinejlepším na druhém místě.

vlkodlaq
16.10.2016 odpad!

Do nebe. Ano, do nebe volající žvást, který nemá hodnotu ani toho papíru, na kterém je vytištěn, i kdyby byl recyklován na toaletní. Nebývám takto cynický, ale hrdinka knihy evidentně při té nehodě přišla k újmě v podobě poškození mozku, jinak si takové pomatené blábolení o Ježíši a bohu nedovedu vysvětlit. A ještě k tomu doktorka! Vzdělaný člověk! Doufám, že takových doktorů je, hlavně u nás, co nejmíň. Takto věřící člověk má silně zkreslený úsudek a když mu umře pacient, tak vlastně, pohoda, ne? Vždyť půjde do nebe a tam se bude mít líp. Brr. Možná trochu přeháním, ale tohle mě vážně nadzvedlo ze židle. Koupě této knihy byla velká chyba! Příště si budu mnohem lépe vybírat čtivo, sázka naslepo už se nebude nikdy opakovat.

eva198
14.03.2016

Pěkné čtení, během 1 dne jsem měla knihu přečtenou, několikrát jsem se nad větami zastavila. Hodnotím velmi kladně

Éowyn
15.10.2014 5 z 5

Paní doktorce závidím její víru. Lidem, kteří hledají vřele doporučuji.

MissBlack
13.04.2014 4 z 5

Krásná kniha, plná víry, naděje, lásky a pochopení, že všechno, co se nám v životě děje, má svůj důvod a svůj význam.
Jsem velice ráda, že jsem ji přečetla, mě osobně vtáhla a tak mi to netrvalo moc dlouho.

Štítky knihy

ZPS - zážitek prahu smrti NDE - prožitek blízké smrti

Autorovy další knížky

Mary C. Neal
americká
2013  74%Do nebe a zpátky
2018  0%Sedem poučení z neba

Kniha Do nebe a zpátky je v

Právě čtených2x
Přečtených72x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce32x
Chystám se číst35x
Chci si koupit7x