Do lesů: Příběh přežití, vítězství a lásky za holokaustu

Do lesů: Příběh přežití, vítězství a lásky za holokaustu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520816/bmid_do-lesu-pribeh-preziti-vitezstvi-a--Xys-520816.jpg 5 12 3

V létě roku 1942 se rodině Rabinowitzových podařilo uniknout z nacistického ghetta v rodném polském městečku a ukrýt se v děsivém Bělověžském pralese. Jako zázrakem v lesích přežili dva roky až do osvobození Rudou armádou v roce 1944. Byly to roky poznamenané krutou zimou, epidemiemi tyfu a nemilosrdnými nacistickými nájezdy. Po válce se Rabinowitzovi vydali na strastiplnou pouť Evropou a pomocí převaděčů doputovali přes Alpy do Itálie, kde se usadili mezi ostatními běženci, dokud se nerozhodli vystěhovat do Spojených států amerických. Během vyvražďování v ghettu provedla Miriam Rabinowitzová selekcí cizího chlapce coby svého syna. Po téměř deseti letech se Philipovi, někdejšímu zachráněnému chlapci, díky náhodnému setkání na svatbě v Brooklynu podařilo najít ženu, která mu pomohla přežít – a v její dceři objevil lásku na celý život.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Historické romány
Vydáno: , Práh
Originální název:

Into the Forest: A Holocaust Story of Survival, Triumph, and Love , 2021


více info...

Přidat komentář

Kuci12
09.04.2024 5 z 5

"Tenkrát pro nás bylo vysněné důležitější než realita. Byli jsme tonoucí a chytali jsme se čehokoliv, co by nám mohlo pomoci přežít."
Příběh rodiny, která přežila, která dokázala přestát všechny nástrahy, měla štěstí a měla sebe navzájem. Nechápu, jak v to dokázali a asi to z našeho zhýčkaného pohledu, ani úplně nejde. Jsem ráda, že autorka shodnou náhod potkala Ruth a svět bude znát další z příběhů, které by jsme neměli už kvůli naši budoucnosti zapomínat.
"Ba co víc, jejich osud dokládá, že skutečnou životní spásou je přesně to, co za ní považujeme: láska."

Ronnie Sparks
29.02.2024 5 z 5

Autorka nám přiblíží příběh židovské rodiny Rabinowitzové, která uteče z židovského ghetta v rodném polském městečku do Bělověžského pralesa. Přes dva roky se v lese skrývají a snaží se přežít. Jenže je čeká krutá zima, nemoci jako např. tyfus a nájezdy vraždících nacistů. Smutný a hrozný příběh, ale je potřeba si připomínat, co se v té době dělo. Více v mé recenzi na blogu.


maryzka
29.10.2023 5 z 5

Smutné, tragické, hrůzné, empatické o přežití židovské rodiny v období holocaustu. Ale na konci této strastiplného osudu se přeci vynoří nějaké to světélko.

Autorovy knížky

2023  98%Do lesů: Příběh přežití, vítězství a lásky za holokaustu