Divoženka

Divoženka https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65427/divozenka-65427.jpg 4 8 4

Román americké autorky rozvíjí dramatický příběh, v němž třiaosmdesátiletý slepec se stává přítelem osiřelé holčičky-divoženky a zachraňuje ji před maniakem.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

A Friend of Mary Rose , 1962


více info...

Přidat komentář

janka84
28.07.2023 4 z 5

Kniha se mi hodně líbila. Výstižně popsané charaktery postav, jejich smýšlení a pohnutky. Zajímavý námět - slepý pán se snaží ochránit malou holčičku před násilníkem.

Ava365
01.12.2021 4 z 5

Nenápadná, ale stojí za přečtení.


Etvel
04.10.2019 5 z 5

jak popsat pocity ze čtení této knížečky? je překvapivě složité vyjádřit se o příběhu větami, zkusím to aspoň adjektivy: krátké, výstižné, zvláštní, znepokojivé, lehce děsivé, srdečné, vyvolávající pocit bezmoci, neskutečné zvědavosti, úlevy, podráždění..

konečně mě napadlo i pár vět: děj mě nutil obracet stránku jednu za druhou, nemohla jsem se dočkat, co bude na další, prostě jsem potřebovala vědět, jestli se hlavním hrdinům nic nestane a hlavně: kdo je ten podivný násilník??
zatraceně. dost dobrý příběh, s prvky thrilleru.
a akorát krátký, tak na dva, tři večery při lampičce:)

Kočitánka
10.10.2016 3 z 5

Tak takhle nějak bych si představovala dobře zvládnutou maturitní slohovku na téma „Jak jsem se stal detektivem“. Příběh je přímočarý a žádné rafinované odhalení „vraha“ nenabízí. Úvodní a poměrně rozsáhlá pasáž (vzhledem ke zbytku knihy) má svým tématem potenciál vyvolat mrazení v zádech a nepředstíraný strach o hrdiny, v mém případě však tak úplně nezafungovala. Ale třeba jsem už úplně zkažená všemi těmi severskými psychopaty a nedokážu plně docenit právě tu obyčejnost příběhu, který by se klidně nějak podobně mohl odehrát i ve skutečnosti. I když to z tohoto komentáře tak nevypadá, podtrženo sečteno, Divoženka za přečtení stojí a do edice Čtení na dovolenou krásně zapadá.

Autorovy knížky

Elizabeth Fenwick
americká, 1920 - 1996
1978  73%Divoženka

Kniha Divoženka je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst1x
dalších seznamech1x