Divnější planeta

Divnější planeta https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467621/bmid_divnejsi-planeta-mol-467621.jpg 4 53 15

Vítejte zpět na ještě Divnější planetě! Oblíbený a oceňovaný komiks o bytostech jedné Divné planety se konečně dočkal pokračování a přináší vám novou nálož osobitého humoru z dílny Nathana W. Pylea. Stejně jako tomu bylo v předchozím díle, se i tentokrát podíváme na život nás lidí očima neobyčejných bytostí, které svým pragmatickým přístupem a pohledem na naše konání představují všední záležitosti v naprosto novém, zábavném až absurdním světle. V tomto díle se bytosti zabývají především našimi volnočasovými aktivitami jako kulturou, sportem i domácími mazlíčky. Jejich úhel pohledu nás nemůže přestat bavit! Komiks Divnější planeta volně navazuje na velmi úspěšný první díl Divná planeta. I tentokrát autor Nathan W. Pyle nezklamal a připravil si pro nás štědrou dávku situačního humoru, který je pro jeho pero tak typický.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Stranger Planet , 2020


více info...

Přidat komentář

Romča11
30.12.2023 4 z 5

Divnější planeta je pokračování Divné planety, komiksu, který se na svět lidí dívá z pohledu mimozemšťanů a z toho vyplývá ten jedinečný humor.
Komiks je opět velmi vtipný a zábavný, hodně jsem se u něj zasmála. Miluju, jak se autor pozastavuje nad jednotlivými lidskými lidskými zvyky, tentokrát v oblasti sportu, kultury nebo domácích mazlíčků, a tak vtipně je pomocí mimozemšťanů komentuje. Vlastně převrací ty věci tak vtipné vzhůru nohama a je to naprosto skvělý.
Paradoxně jsem se občas nad jednotlivými věcmi pozastavila a zamyslela, proč je lidé vlastně dělají. Komiks tedy nabízí krom humoru a zasmání i zamyšlení, což fakt oceňuju.
Moc se mi líbily i kresby v komiksu, které jsou jednoduché ale výstižné. Žádná složitá kresba, rovnou k věci a zároveň je to i potěšení pro oči.
Akorát některé věci bohužel vtipné moc nebyly a byly prostě takové meh, nic moc.
Celkově se mi ale komiks líbil a pokud bude další díl, rozhodně si ho nenechám ujít.

Lenka2533
09.10.2023 4 z 5

Stejně jako první díl se mi to líbilo. Je to na odlehčení a určitě je to kniha proti špatné náladě :)


lyriq
20.09.2023 4 z 5

Stále milé, ale prvotní okouzlení z nového světa už je pryč. Nicméně třetí díl by mi určitě nevadil. :)

los
05.04.2023 4 z 5

výborně dobrý způsob, jak zdravě a bez výčitek prokrastinovati

kluzotlučitel - kluzotlučenec (hokejka - puk)
faul = strkat po uplynutí strkacího času

pozorujme společně dva ochočené tvory
kteří lezou různými stavebními otvory
nebudou-li vodní páry prudce kondenzovat
nebude nás přemíra vlhkosti obtěžovat

meluzena
06.03.2023 5 z 5

Báječné roztomile humorné dílko, kdy šedomodré bytosti popisují běžné záležitosti, ale používají přitom odtažitý technokratický jazyk. Nelze nedoporučit :)
Na celkovém vyznění má velkou zásluhu určitě i vynikající hravý překlad (jako třeba u třeba Lennonova Písání). Pár příkladů:

Na lekci boxu:
- Vítám vás na rekreačním bytí do obličeje.
- Takže pokrývky rukou mají chránit naše tváře?
- Pokrývky rukou chrání vaše ruce, takže můžete bít do obličejů déle.

Dítě přijde říci matce, že nemůže spát:
- Mé vědomí mne neopouští.
- Počítal jsi vlněné tvory?
- Neúčinné.

Při zalévání čaje:
Očividně lijete horkou tekutinu na staré listí.

Nielada
21.05.2022 5 z 5

Divná a ještě divnější planeta je čtivo a obrazivo, které prostě miluju!

MadamC
05.04.2022 5 z 5

Divnější planetou jsem začala a naprosto mě nadchla. Divná planeta mi přijde slabší. Bavila jsem se moc! Sama si občas připadám podobně, tak asi nějaké termíny přidám do slovníku, protože vážně stojí za to.

Jamie2
13.03.2022 4 z 5

Dokument jsem si opatřila v budově plné textů, při čtení jsem si lila do úst horkou tekutinu z listí a moje bránice se otřásala.

Fortuna7
23.02.2022 5 z 5

Já jsem z Divné planety nebyla tak unešená jako ostatní, a tak jsem se pokračování bála... Musím ale říct, že se mi pokračování líbilo daleko víc než předchozí díl. Krásně jsem si u knihy odpočinula a pobavila se :-).

Adelína_čte
12.02.2022 3 z 5

Před pár otočení naší planety kolem své osy jsem prolistovala další vydařilou sérii popisných obrázků v podobě složky listů plnou mimozemských tvorů, díky níž jsem na sobě zpozorovala zvýšení emocionálního hřejiva. Bohužel ne tak markantní zvýšení jako u dílu prvního, mnohé stránky zanechaly mé srdce chladné.

Cítím ovšem ujištění, že příběhy mých mimozemských přátel, jejichž řeči se teď snažím ve vyťukání kláves co nejvíc přiblížit, mě stále uvedou do pocitu veselí pokaždé, kdy mou mysl strhne prudký záchvat poklesu endorfinů.

Předpokládaje, že jste již v minulém dílu dospěli k poznání k čemu slouží textilní trubice, nožní rampy, osobní tlumič hvězdy, úmrtní i hydratační válec, gravitační distributor výživy, či omezovač hvězdného porušení, vám na rovinu sdělím, že pokračování jsem shledala o dost slabším. A cítím kvůli tomu v mém oku kapku slané kapaliny deroucí se na povrch.
Ovšem na fotografickém snímku na instagramu (adelina_cte) můžete najít sadu pro obličejovou topografii, rostliny ve fázi umírání, drobný odpad různých barev, komplexní cukavou tekutinu i nepředvídatelného tvora

Sabča92
05.02.2022 3 z 5

Vloni jsem se dostala k oceňované knize Divná planeta a byla jsem nadšená. Letos vyšlo volné pokračování osudů mimozemšťanů, kteří prožívají běžné činnosti jako my lidé a snaží se je pochopit. Ovšem tentokrát tolik nejásám. Možná je na vině to, že Divná planeta byla nová, neokoukaná, vtipná, a v jejím pokračování už jsem věděla do čeho jdu. Možná jsem měla velká očekávání, a nebo jen dvojka byla na sílu dělaná pro úspěch a pozbyla úsměv a důvtip jedničky. Kdo ví, každopádně Divnější planeta u mě dost propadla. Nejen, že jsem se většinu knihy ani nezasmála, hlavně už se neobjevilo nic nového.
Dvojka byla opět jednohubkou, kterou jsem přečetla za pár hodin, a rozhodně neříkám, že to je úplně špatné. Na odreagování to bylo fajn, a pokud na knihy někde narazíte, sáhněte po nich. Ovšem rozhodně to není kniha, kterou byste nutně museli číst.

sgjoli
23.01.2022 4 z 5

Divnější planeta je vyvedena v naprosto stejném konceptu a stejným způsobem jako díl první (Divná planeta). Opět tu nenajdete jednolitý děj, ale sérii řady komiksových stripů z každodenního života postav s úsměvnými pointami. Takže pokud se vám Divná planeta líbila, nejspíš vás zaujme i toto pokračování.
Pravdou je, že Divnější planeta mi připadala o chloupek slabší, některé stripy mi už nepřipadaly tolik vtipné, ne všude jsem tu humornou složku našla. A přistihla jsem se, že už jsem se nesmála tolik nahlas jako u první knihy. Nicméně to nemění nic na tom, že i Divnější planeta ve většině svého obsahu je pořád zábavné dílo, které jsem si celkově dost užila. A určitě se k oběma dílům čas od času vrátím. Ten nápad je prostě skvělý a jsem moc ráda, že se mi tyto dvě knihy dostaly do rukou.

anet.myblog
22.12.2021

První díl téhle komiksové knihy jsem nečetla, za to jsem ale viděla všude nadšené recenze a vtipné úryvky, takže jsem šla do pokračování Divné planety s velkým očekáváním.

Kniha mapuje život mimozemšťanů, kteří se snaží pochopit, jak funguje lidský život na planetě Zemi. Některé úryvky byly skvělé a pobavila jsem se, ale bohužel většinou převažovaly takové meh myšlenky a někde to trochu i postrádalo pointu, nebo jsem to nepochopila. Grafické zpracování je ale nádherné a povedené.

Bohužel mě kniha zklamala, věřím, že první díl mohl být lepší. Na druhou stranu to byla ale fajn oddechovka, kterou prolistujete za jedno odpoledne.

#Spoluprace ~ Za výtisk děkuji @knihkupectvi_luxor & @knizniklub

alishek
18.12.2021 5 z 5

Měla jsem to potěšení si knihu přečíst v originále, i autora sleduji na Twitteru a prostě skvělé, skvělé, opravdu jsem se zasmála.

Ellinek
09.12.2021 4 z 5

A mě to bavilo. Oproti prvnímu dílu je to sice trošičku slabší, ale já tenhle humor můžu, to je přesně to moje, takže spokojenost. A místy jsem opravdu vyprskla smíchy, jak je to trefné. :D

Autorovy další knížky

Nathan W. Pyle
americká, 1982
2020  84%Divná planeta
2021  83%Divnější planeta