Dívka se sněhem ve vlasech

Dívka se sněhem ve vlasech https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201199/mid_divka-se-snehem-ve-vlasech-MJi-201199.jpg 4 243 75

Hagfors série

1. díl >

Novinářka Magdalena Hanssonová se po vysilujícím rozvodu přestěhovala se svým šestiletým adoptivním synem Nilsem do rodného Hagforsu, malého města v malebné oblasti Värmlandu. Hledat náměty pro psaní do místních novin jí připadalo jako docela příjemná změna. Pro Magdalenu nebylo snadné vrátit se ke starému životu. Mnozí ji vítají ze zvědavosti, jiní na ni reagují odmítavě či závistivě. Časem řeči utichají a Magdalena si konečně začíná vychutnávat maloměstskou idylu. Ovšem jen do okamžiku, kdy během mimořádně chladné silvestrovské noci zmizí šestnáctiletá Hedda. Celé dny není po dívce ani stopy, policie přešlapuje na místě a Heddiny rodiče propadají zoufalství a ztrácejí veškerou naději. Zatímco dál píše Magdalena články pro městský plátek, cítí účast s rodiči nezvěstné Heddy. A když je později nalezena mladá dívka s průstřelem hlavy, nabízí se otázka: Je to Hedda? Magdalena se rozhodne vyšetřovat na vlastní pěst. Myslela si, že toto odlehlé a klidné místo svého rodného města zná velice dobře, ale ukazuje se, že zde žijí lidé, kteří by udělali cokoliv, aby jejich tajemství zůstalo skryté…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Galatea
Originální název:

Flickan med snö i håret , 2010


více info...

Přidat komentář

myrna0868
02.09.2023 5 z 5

Napínavá kniha, která se skvěle četla.

maličkán
09.10.2022 4 z 5

Milé překvapení, dobře se četla, bez hluchých míst. Sympatické hlavní postavy.


Mikanadeta
04.03.2022 5 z 5

Plný počet hvězd. Moc mě bavilo. Napětí od první do poslední stránky. Kdyby mi čas a děti dovolili, přečetla bych snad na jeden zátah. Zdánlivě spolu nesouvislé věci nakonec souvisí víc, než si myslíte. Těším se na další díly série.

Antaki_Thorin
29.12.2021 3 z 5

No tak se podívejme, co tu máme. Je tu první kniha ze série...opět krásné a mrazivé severské prostředí...moc hezká obálka...anotace napovídá, že půjde o zajímavý napínavý příběh...
A realita? Utahaný způsob vyprávění plný postav, ve kterých se jen těžko orientuje, napětí by se do náprstku vešlo. No a opravdu nesympatická hlavní postava!
Další díly ze série už raději vynechám.

Standa24
21.09.2021 3 z 5

Knihu jsem si přečetl, protože se mi hodila do čtenářské výzvy. Detektivní linka příběhu se mi líbila, ale hlavní postava a řešení problémů v jejím osobním životě by se hodily spíše do jiného typu literary.

petrarka72
04.09.2021 4 z 5

Napínavé čtení, silné téma, podmaniví hlavní hrdinové, svět zapadaný sněhem dobrá kulisa. Thriller, který se dobře čte a pachatel není od začátku jasný. Spokojenost.

bigben
04.07.2021 4 z 5

Pro mě nově objevená autorka, neustále se přelévající děj...a odhalení až na závěr..naprostá spokojenost.

Knihomolka506
28.04.2021 5 z 5

Někdy je všechno jinak než jsme si mysleli .. stává se něco, co jsme nikdy nečekali.
Zmizeni mladé dívky, jedna mrtvá a nevěstinec s jeste nezletilyma Ruskama? jak to vše spolu souvisí? To zjistí policajti, jedna novinářka a její přátelé. V příběhu jsou taky běžné věci, které hlavní postavy zažívají společně ve svých rodinách - Od střídavé péče po kamarádství a pocit bezmoci a vzpomínek. První díl série

martineden
22.04.2021 3 z 5

Je to román? Je to detektivka? Už ani pořádně nevím, ale ta hlavní postava mě prostě iritovala .

EliskaD
27.03.2021 4 z 5

Po přečtení prvních asi 20 stránek jsem se musela vrátit opět na začátek a začít číst pozorněji, protože jmen postav bylo už takto na začátku příliš a přestávala jsem se orientovat. Postav bylo v knize opravdu mnoho a mnohé z nich neměly v ději knihy zvláštní význam, pouze doplňovaly a dokreslovaly děj. Příběh nebyl překombinovaný, působil reálně, byl poutavý, příjemně se četl a udržoval v mírném napětí po celou dobu knihy, přestože se vyšetřování nepřinášelo příliš velké zvraty nebo významné objevy. Dramatické rozuzlení se odehrálo až na pár posledních stránkách knihy. Překvapením pro mě bylo, že námět (nikoliv samotný děj) byl inspirován skutečnou událostí.

rumova_kulicka
24.02.2021 2 z 5

Nechápu to vysoké hodnocení tady. Táhlo se to jako týden před výplatou, do půlky jsem vážně zvažovala, že knihu odložím. Pak už se konečně začlo něco dít. Je tam ale příliš mnoho lidí a linek a bohužel nejprotivnější je ta s hlavní hrdinkou. Hrdinka se rozvede, odstěhuje 400 km daleko a pak posílá šestiletého syna za otcem na víkend samotného autobusem? Ja zírám. Čekala jsem severské krimi a dostala jsem velmi špatnou červenou knihovnu... Podle komentářů u dalšího dílu vím, že jej číst nebudu.

Hakate
21.02.2021 3 z 5

Kniha, která mě námětem velmi zaujala a těšila jsem se na ní, byla zklamáním.
Na relativně krátkou knihu mnoho postav, velké množství zbytečných pasáží. Jedná se o červenou knihovnu s prvky krimi příběhu, než o severskou detektivku. Hlavní hrdinka je nesympatický, ubrečena, rozvedená novinářka. Policie spíše není než je a dějová linie je velmi slabá. Závěr a rozuzlení, takové nemastné a neslané. Kniha mě osobně nebavila a mnohdy jsem se přemahala, abych ji neodložila.

Ranuncul
15.02.2021 2 z 5

Nějak moc me tato knížka nenadchla.

loskatos
14.11.2020 3 z 5

Spíše než detektivka taková červená knihovna. Vyšetřování žádné, vyústění přîběhu se prostě tak nějak stane.

irskádívka
22.10.2020 3 z 5

Kniha je klasickým představitelem současné severské krimi. Jako taková nabídne, co od takové kriminálky očekáváte: hrdinku s neuspořádaným soukromým životem, vhledy do dávných a nedořešených životních peripetií všech o kterých se kniha zmíní, zneužívání, obchod s bílým masem a popisy některých situací a scén, které by bylo možné klidně naznačit.
Směska je však nevyvážená, osobní život postav nezapadá do příběhu a často některé odkazy působí, jako by si autor chystal scény do dalších dílů, čímž mě ale bohužel nelákají k jejich čtení. Směska jako taková neurazí, ale nadšení nevyvolá.

kiki11
20.10.2019 3 z 5

Obrovské množství postav, se kterým jsem měla trochu problém, až moc zbytečných odboček k soukromému životu hlavních hrdinů, které bych klidně oželela a raději se soustředila na kriminální zápletku. Docela dlouho se tam nic moc neděje, policie přešlaluje na místě a spád příběh dostane až na konci. Jinak se to čte dobře, autorka udržela mou pozornost po celou dobu čtení, ale do dalšího dílu asi nejdu. 3,5 hvězdy.

Bee240
11.05.2019 4 z 5

Tato kniha se mi velmi líbila , nebylo to takové co přečtete za jeden den ale příběh byl zajímavý a příjemná změna byla v popisu děje a že hlavní postavou nebyl detektiv ale reportérka.Za mě rozhodně dobrá kniha která byla velmi čtivá a napínavá a rozhodně si přečtu další díl. Rozhodně s touto knihou nešlápnete vedle pokud chcete něco čtivého a ne moc drasticky popsaný příběh , kniha zlehka ubíhala takže dobrá kniha cca na šest večerů.

kap66
06.05.2019 3 z 5

Víte, jak to chodí s kamarádkou. Má na vás vliv, ačkoliv se tomu někdy bráníte. Seznámíte se s člověkem, na první pohled dobře vypadajícím a originálním (a okolím i chváleným), chvíli jste z něho nadšení – a pak přijde ona, koukne kritickým okem a začne vás nahlodávat. A vy sami začnete vnímat, že ten váš objev není až tak zajímavý, natož originální, a když si po pár dnech pořádně nevybavíte, jak ten skvělý dotyčný vlastně vypadal a co tak zajímavého říkal, zase dáte kámošce za pravdu. Zvlášť když se ta kamarádka jmenuje Zkušenost Čtenářská (indiánským jménem Ta, která požírá zážitek z průměrných knížek) a váš krasavec Román Detektivní. Bez oné kamarádky by mi před lety vůbec nevadilo, že zápletka je založená na násilí páchaném na mladých ženách, přivítala bych, že se dozvím hodně o vztazích postav, a tolerovala bych to, že vyšetřování je tak nějak pasivní. Dnes jsem už díky ní kritičtější a slovo ZASE je potvora nenažraná, pro kterou jsou hvězdičky pochoutkou.

Pajule35
12.04.2019 3 z 5

Přelouskala jsem jí ale neuchvátila. V knihovně mám od autorky ještě jednu knihu, snad bude lepší ..

haski
02.04.2019 5 z 5

Je to vlastně příběh se detektivní zápletkou. Napsaný z druhé strany. Hlavní postavou je novinářka a ta svým způsobem pomáhá vyšetřit vraždu. Hezky jsou zde propracované hlavní postavy, nenásilně a střízlivě. Líbilo se mi to.

Štítky knihy

prostituce severská krimi švédské detektivky obchod s lidmi thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Ninni Schulman
švédská, 1972
2014  80%Dívka se sněhem ve vlasech
2014  77%Chlapec, který přestal plakat

Kniha Dívka se sněhem ve vlasech je v

Právě čtených1x
Přečtených313x
Čtenářské výzvě56x
Doporučených14x
Knihotéce181x
Chystám se číst195x
Chci si koupit36x
dalších seznamech6x