Dívka s labutí

Dívka s labutí https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439266/bmid_divka-s-labuti-xmb-439266.jpg 4 60 26

Alice měla v lásce vždycky smůlu. Ale pak se po dlouhých dvanácti letech nečekaně objeví doma její ztracený nevlastní bratr Jonáš. Už jako malá k němu měla velmi blízko a teď jí spolu s ním do života vstoupí i zcela nová radost a energie. Život je ale velký šprýmař, a tak než se oba nadějí, jejich intenzivní blízkost se začne měnit v něco zapovězeného, silnějšího než oni sami. Bude v silách dvou mladých lidí odolat pokušení? A může vůbec něco tak krásného být skutečně špatné?... celý text

Přidat komentář

Janulica
25.02.2024 5 z 5

Krásná kniha. Moc jsem si ji užila.

katasukivasukim
10.04.2023 3 z 5

No,román pro ženy?
Spíš dívčí četba.Děj se dal předpokládat,nepřekvapil,celkem nuda a ten konec?Omluva,za mě nic moc.


1alena1
29.11.2022 4 z 5

Čtivá kniha na dovolenou, žádné "velké myšlenky", ale neotřelé téma a čtenář se těší, jak se vše vyvine, takže čte a čte a.......
Asi spíš pro ženy, ale nakonec možná proč ne i pro muže.

KarinNechvata
06.09.2022 5 z 5

Velmi zajímavé téma, které nutí k zamyšlení, jak bychom se chovali na jejich místě my. Osobně nevím, ale přiznám se, že jsem jim to přála. Hezky jsem si oddechově početla.

Pechule
29.09.2021 4 z 5

Dobře se čte, hodně oddechová, nenáročný děj, zajímavé téma vztahu mezi nevlastními sourozenci.

Coco3
21.02.2021 4 z 5

Trefila se mi do nálady, chtěla jsem číst něco ne moc složitého. Láska mezi nevlastními sourozenci byla vykreslena moc hezky. Ale děj byl pro mě dost předvídatelný, tu druhou polovinu jsem si užila prostě méně. Každopádně i tak mě kniha mile překvapila a ráda si od autorky přečtu i další knihu. A držím pěsti v další tvorbě!

Marioneta.Peck
15.01.2021 4 z 5

Asi si od této autorky přečtu ještě něco. Byla jsem mila překvapená. Knížku mi doporučila kamarádka a moc jsem nevěděla, co od ní čekat, ale nakonec se z toho vyklubala taková milá knížka spíš asi pro dívky než pro ženy s docela zajímavým námětem.

Daněka
20.12.2020 odpad!

Dát na hodnocení byla v tomto případě převeliká chyba. I když se dá souhlasit, že kniha vyvolává hodně emocí. Ploché postavy a omezená slovní zásoba, by se snad daly omluvit silným příběhem, kdyby tu ovšem nějaký byl. Nevím, kdy se má děj odehrávat, ale nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o vzdálenější minulost nebo nějaký paralelní vesmír. Jonáš už dvanáct let cestuje a s bližními komunikuje jen pomocí dopisů. Jeho rodina totiž zřejmě žije ve městě pod nějakým magickým poklopem. Jinak si neumím vysvětlit, že nikdo nemá mobilní telefon a internet si může dovolit jedině veterinář. V ději je ještě míň logiky než v poslední řadě Hry o trůny. Jako například, když odpružite pád z letadla skoro bez padáku, ale pak vás zabije pád z postele...

snowpinkee
22.11.2020 5 z 5

Mám ráda českou tvorbu a u téhle knihy se opět ukázalo jak je fajn číst české knihy.
Nemám nic co by mi na knize vadilo. Četlo se mi to moc dobře. Co se děje týká tak to bylo nepředvídatelné a byla jsem hodně překvapená a hlavně jsem i slzu uronila a to když se autorovi podaří tak vždy skočí hvězda navíc.

Pedruska01
19.10.2020 4 z 5

(SPOILER) Zaujala mě anotace, to "zakázané" téma a co si budeme povídat, i to vysoké hodnocení, protože česká tvorba. S autorkou jsem ještě neměla tu čest, takže jsem se díky tomu všemu moc těšila.
Když jsem se začetla, působil na mě styl dost "zkostnatěle" na dnešní dobu. Vrátilo mě to do mých čtecích plenek, kdy jsem jako "dítě" začala vůbec číst něco obdobného (česká romantická tvorba). To mě sice zarazilo, na to, že je doba jaká je - co se týče vyjadřování samotného - a autorka je mladá, ale dalo se na to přivyknout.
Hlavní hrdinku Alici jsem ze začátku měla ráda, vážně. Soucítila jsem s ní, jevila se jako normální, slušná, pracovitá holka a neměla jsem s ní absolutně problém. Jenže pak se na scéně objevil Jonáš a jako by jí přeskočilo. A mě se zprotivila. Ta holka byla fakt šáhlá. Nastala doba temna v její hlavě, jinak si to neumím vysvětlit. A v mnoha směrech jsem se cítila jako Petr - ačkoliv na tom měli oba vinu, obviňovala jsem jenom jednoho z nich, a to Alici. Já vám nevím... čím to.
Druhý hlavní hrdina Jonáš byl fajn, naopak s ním jsem po celou dobu neměla problém, i když vím, až moc dobře, že byl účastníkem a tedy viníkem. Nedokážu jeho koníček/lásku v cestování moc pochopit, především díky tomu, že mu absolutně nechyběla rodina. Vážně není problém ji nevidět 12 let? Za mě je to drsný. A tolikrát mi bylo líto jeho rodičů, kteří tolikrát marně čekali a při tom to byli tak báječní lidé. Jeho rozhodnutí beze slova odcestovat po tom všem na jednu stranu nebylo úplně hrdinské, ale věřím, že opravdu udělal dobře, za cenu tolika bolesti. Aspoň to rozsekl, možná si uvědomil možné následky a viděl vize do budoucna, které prostě nebyly růžové. V tomhle zvedám palec nahoru. Aspoň a na rozdíl od Alice nebyl srab udělat krok, bez ohledu jakým směrem.
To, co měli mezi sebou byla věc, která je hrozně choulostivá a těžká. Nejspíš se to asi stát může - protože jak i v knize bylo psáno: láska si nevybírá -, ale i tak je to až nepřirozené a je naprosto jasné, že to spěje k odsouzení od druhých a nepochopení. Stále je na světě, dovolím si říct, většina konzervativních lidí, kteří neexperimentují a jedou si zavedenou rutinu, pravidla, kodexi, atd., takže tohle je těžké tabu. Téma s obrovským vykřičníkem. A upřímně, já se pořád nemůžu rozhodnout, co si o tom myslet. Prvotně to je vzrušující, jenže končí to problémem, ne-li katastrofou.
Poslední postavou byl Petr. S ním jsem taky ze začátku neměla problém, ale pak se to začalo trošku kazit. Ukázal, že je tak trochu hajzl, ale kupodivu jsem mu to úplně neměla za zlé. A to z jednoho jediného důvodu. Jak mě iritovala Alice, tak jsem jí prostě přála tu zavařenou kaši, kterou Petr pomohl připravit. Chtěla jsem jí tak nějak za to její chování potrestat. Ano, jsem možná zlá, ale Alice si to fakt zasloužila. :D Petr byl na první pohled trouba, který je do Alice zamilovaný a udělal by pro ni první poslední, což každým svým krokem dokazuje. Trouba, od kterého to všechno bylo hezké, protože ji prostě pomohl z dost velkýho průšvihu a vlastně za to ani nic nemá. Může stále jen a jen doufat. Žádná jistota. Nic. Bylo to šlechetné, ale bylo mi ho i líto. Nevím, zda si zaslouží takový osud, respektive takovou ostrouhanou mrkev. A nesmíme zapomenout, že jsou svázaní obrovskou lží a ta nabaluje další. Chudáci jejich rodiny.
Kniha vlastně byla propletené více tématy, které jsou dost těžké složením, někdy s nemožným řešením, proto zároveň autorku obdivuji, že se do všech pustila a dokázala ve své knize udělat aspoň nějakou alternativu konce. Dost věcí mě tam překvapilo, především od Alicina úrazu jsem nevycházela z údivu. (I když tohle zavání velkým spoilerem, tak přeci jenom nemůžu vykecat všechno :D.) To bylo prostě drsné. Pro mě nepředstavitelné.
Tohle byl na jednu stranu obyčejný příběh, obyčejných postav z malinkých českých "Čvančuliček", které dostali dost divoké karty, se kterými prostě museli nějak zahrát svou hru. A jak to u takové hry bývá, tak někdo vyhrál a další musel zákonitě prohrát. Nečekala jsem to, co jsem ve výsledku dostala. Byl to silný příběh, který vás musí aspoň nějakým tématem/částí chytnout za srdce. Ten příběh mě místy donutil slzet. A to mluví za hodně.
Oceňuji, že jsem mohla mít hned 3 vypravěče, tedy všechny hlavní hrdiny, je super znát jejich pohled na věc a jejich kroky. Na styl jsem si trochu musela zvykat a hlavní hrdinka mě jistou část knihy dost točila svým chováním, ale i tak jsem spokojená, četlo se to téměř samo, nenechalo mě to v klidu a výsledek se mi líbil. Takže rozhodně doporučím, i když a za pár drobností musím stáhnou jednu hvězdu, ale jinak se to prostě povedlo. :)

milena8281
30.09.2020 5 z 5

Krásná kniha, nádherný příběh. Moc se mi líbila.

Kukicka
17.09.2020 5 z 5

Rano jsem o autorce jeste neslysela, ale zaujala me anotace a vysoke hodnoceni. Kniha se mi velmi libila, jak pribehem, tak stylem psani. Nedostavil se ale wow moment, takze kdyby slo dat o pul hvezdy min, tak dam 4,5 a konec byl za me mozna zbytecne "definitivni". Kniha se ale cetla jedna radost a mohu ji doporucit.

HaHy7
14.06.2020 5 z 5

Knize jsem po pár stránkách propadla a těšila se z příběhu, který jsem s nimi společně prožívala a nemohla se odtrhnout, dokud jsem se nedozvěděla, jak to dopadne. Doufala jsem v jiný konec. Kazdopádně je kniha čtivá, plná emocí a vede k přemýšlení o životě. Moc se mi líbila.

Dokoupilka
11.06.2020 5 z 5

Znáte ten pocit , když čtete knihu a najednou zjistíte , že nečtěte ale proživáte ten příběh jako by byl opravdický ? Přesně takto jsem prožila , tento krásný příběh : Jonáše , Petra a dívky s labutí a mnoha dalších ..... neskutečně krásný ale také moc smutný ???? osud ..... je to příběh o něčem co společnost neakceptuje ale lásce , té je to fuk , ta si nevybírá zda se to hodí , zda je to vhodné či nevhodné láska prostě přijde a nezáleží ji zda je to láska mezi dvěma ženami či bratrem a sestrou . Po knize : Tisíc východů slunce , je to další kniha u které , mi tekly slzy a bylo mi těžko u srce .....tak silný ten příběh pro mě byl ???? a ta obálka je stejně tak krásná a smutná jako příběh sám ...... jsem ráda , že mám od autorky , ještě další knihu kterou jsem zatím nečetla a to : Stmívá se dřív ......

EvaSupovic
08.06.2020 5 z 5

Po přečtení Stmívá se dřív pro mě byla tato kniha jasná volba a věděla jsem dopředu, že nebudu litovat, navíc k tomu podpořím českou autorku. A opravdu jsem byla naprosto unešena a totálně jsem prožívala všechny emoce spolu s Alicí i Jonášem. Vřele doporučuji.

MacinkaCz
03.06.2020 4 z 5

Musím se přiznat, že tři čtvrtiny knihy mě moc nebraly. Kdybych ji neměla v čtenářské výzvě, asi bych ji nikdy nedočtla a jsem ráda, že se to nestalo. Ačkoliv příběhem mě kniha moc nezaujala, konec byl tedy skvělý a já ho sice trochu čekala, ale pořád jsem tomu nechtěla věřit. I přesto pro mě zatím "Tisíc východu slunce" byla lepší a i čtivější. :)

makyla
31.05.2020 5 z 5

V pořadí již čtvrtá kniha od autorky. A všechny ve vás zanechají stopu. Ovšem tohle byla jízda. Autorka skvěle vede všechny postavy až do dojemného finále. Ke konci jsem si říkala, jak tohle dopadne... no, nebudu psát víc. Snad jen - určitě knihu doporučuji. A i ty kapesníčky si připravte.

tygřímáma
31.05.2020 5 z 5

Skvělá knížka s překvapivým rozuzlením. Někdy se život zamotá víc, než si sami přejeme. A přesně o tom kniha je. Bylo velmi zajímavé nahlédnout do nitra hlavních hrdinů a zamyslet se nad tím, jak by člověk sám danou situaci řešil, co je a není vlastně správné a jak často nás společnost kolem nás snadno osoudí, aniž by tušila pozadí některých věcí.
Knížku moc doporučiji.

LéňaM
27.05.2020 5 z 5

I kdyz romanticke knihy nevyhledavam,tak tato me opravdu okouzlila. Nejen krasnou obalkou ale i pribehem. Nejdriv jsem si rikala,no jo vim jak dopadne,ale konec byl jiny nez jsem čekala. Krásné, pohodové čtení

SakuraLuci
27.05.2020 5 z 5

Velké, přímo obrovské překvapení.. Čekala jsem všechna možná témata, ale toto mě překvapilo.. Knížku jak vezmete do ruky, tak se nedá odložit. Všem vřele doporučuji, moc pěkný příběh z pera kvalitní spisovatelky..