Dívka na neděli

Dívka na neděli https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430457/bmid_divka-na-nedeli-LGk-430457.png 3 99 36

Taylor Bishopová opouští svého přítele Anguse poté, co soukromé sexuální video dal veřejně na internet. Přemýšlí nad pomstou a náhoda jí přihraje do ruky knihu Umění války od mistra Suna. Pak se ale Angus pokorně vrátí a zdá se, že vztah může bez problémů pokračovat. Ovšem jen do chvíle, kdy se věci opět vymknou kontrole a Angus se projeví jako sebestředný narcis a sociopat. Dá Taylor na radu své kamarádky Charlotte a odejde znovu z podivného vztahu, nebo se pokusí vzdorovat, využít Umění války a být sama sebou?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Sunday Girl , 2018


více info...

Přidat komentář

Nikkaa
17.12.2023 2 z 5

Začátek byl úplná katastrofa,knihu jsem louskala týden,ale jakmile jsem se přehoupla skoro ke konci no konečně to mělo nějaký drajf...takže i tak hodnotím jako velmi slabé

JointlieKat94
27.05.2023 3 z 5

EKNIHA

"..jsi moje holka na neděli.."

Tak jen kdyby tohle mi říkal přítel, věděla bych, že je tu něco špatně.

A taky že jo. Násilnickej a majetnickej manipula Angus, miluje kokain skoro stejně, jako holku, kterou si "musí" vzít. Ona ale taková blběna jako Taylor, která mu všechno žere i s navijákem, to taky neměla asi v hlavě úplně v pořádku, když s nim zůstávala a neustále omlouvala jeho chování.. vlastně moc tyhle ženy nechápu. Co je v takovym vztahu drží?

Kniha se tedy i přes to četla dobře. Celkem mě udržovala v napětí, stránky ubíhaly a nečetlo se to teda tak zle. Myslím, že tři hvězdičky budou stačit, ale víckrát už se k ní asi nevrátím.

Slovní spojení "nenadchne, ale ani neurazí" se mi líbí čím dál tím víc, a i k této knize se hodí. :)


semmi
05.04.2023 3 z 5

nenadchne a neurazí

micha-ella
04.04.2023 4 z 5

Musím přiznat, že jsem vůbec nepochopila pracovní problémy zamotané do pomsty z obou stran. Hloupá holka, hloupé akce, zbytečné podvádění, a ještě zapisování svých plánů, když se zároveň snažila vše utajit. Ale bylo to čtivé a od poloviny knížky docela napínavé, bavilo mě to pak až do konce.

Lily101
18.03.2023 5 z 5

V příběhu by se daly najít drobnosti, které nejsou úplně jednoznačné či tak (např. lekce jógy v úplné tmě? ), ale jinak napínavé a čtivé.

martinaandulka
13.10.2022 2 z 5

(SPOILER) Taylor mi nesedla od začátku a nešlo ji litovat,Agnus byl taky magor k tomu násilník a fetka.Kdybych ji nedostala zdarma jako eknihu od Dobrovského tak bych ji nečetla.Je to ztráta času.

Moniska2410
24.09.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, měla spád, bylo v ní napětí i romantika. Přečetla jsem jí na jeden zátah.
Příběh Taylor, která po rozchodu s násilným a manipulativním Angusem spřádá plány na pomstu. Potkává příjemného Davida, jenže pak se k Angusovi vrátí a pochopí, jak nebezpečný tenhle návrat je.
Líbilo se mi propojení jednotlivých kapitol s Mistrem Sunem-Umění války.
Válka je především důmyslná lest.

crazyslunicko
25.07.2022 5 z 5

Zajímavá kniha o tom jaké je to žít s psychopatem, který vyžaduje absolutní poslušnost a ne nezná jako odpověď, ale dělá ze života peklo aniž by to dotyčná osoba pociťovala. Rozzuzlení bylo překvapivé.

"Vždy bude existovat část mého já, kterou nikdy neuvidí. Malá kulička trní, se kterou se budu muset vyrovnat sama. A tím budu šťastnému konci nejblíž, jak jen to jde."

"Vím, že jednoho dne se to stane pouze jednou z mnoha věcí, které mě měnily a formovaly, abych byla tím, kým jsem. Protože tak to v životě funguje: některé milostné vztahy vás změní navždy. Někdo vstoupí do vaší oběžné dráhy a otočí vámi kolem osy podobně jako vítr korouhvičkou na střeše. A když odejde, podobně jako ten vítr, jste jiná, máte nový směr. A ne vždy míříte na sever."

"Není znakem toho nejlepšího vybojovávat taková vítězství, nad nimiž celý svět křikne úžasem."

"jsme-li to ovšem my, kdo si nepřeje střet, zavedeme nepřítele jinam."

"Buď připraven na nepředvídatelné."

Emma27
11.07.2022 1 z 5

Kniha mě moc nezaujala.

honajz
24.04.2022 2 z 5

Přišlo mi, že to napsala holka, která zrovna dokončila nějakým pokoutným způsobem kurz tvůrčího psaní. Celé je to strašně průhledné, ta holka se chová jak rozmazlený fracek a sama neví, co chce, ale zachtělo se jí mstít. Takhle by lidstvo asi brzy vymřelo. To Umění války se sem dvakrát moc nehodí.

Tyn_a
18.04.2022 3 z 5

Trošku mě z počátku odrazovalo hodnocení, ale byla překvapivě fajn.

Téma knihy je velmi zajímavé a v dnešní společnosti i maličko tabu, ale v knize není vůbec špatně zpracované, naopak.

Byl to fajn čtenářský zážitek, i když je pravda, že občas se slova na jedné straně opakovaly, což nevytváří zrovna dobrý dojem a volba slov by mohla být na vyšší úrovni, ale! ani tento fakt neubírá na celkovém dojmu díla.

Dobrý thriller, který osobně hodnotím čtyřmi hvězdami. :)

romanka26
10.04.2022 5 z 5

Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit nízkým hodnocením. Kniha mě bavila, cetla se dobře, zhruba od poloviny byla velmi napínavá. Líbila se mi mnohem více, než jiné lépe hodnocené tituly :))

Sybelle
09.02.2022 3 z 5

Kniha neurazí ani nenadchne, že byste ji chtěli číst znovu. Přesto nelituji, že jsem jí četla. Četla se dobře. Tah se sousedkou byl dobrý a nečekala jsem ho od ženy, která se dobrovolně vrátí k muži, o kterém ví, že je manipulátor, feťák a zmetek. Nakonec ji zachránilo víc štěstí než její plány, které jí také trochu pomohly.

Parwana
02.01.2022 odpad!

Kniha vypadala slibně, nicméně byla tak špatně psaná, že jsem ji krátce po rozečtení odložila. Slabý odvar Života a lásky jedné ďáblice, ten byl nejen čtivý, ale i vtipný, toto byla tuctová porozchodová tragédie.

ZuzanaZ83
27.11.2021 3 z 5

Příběh Taylor, která po rozchodu s násilným a manipulativním Angusem spřádá plány na pomstu. A potkává příjemného Davida. Jenže pak se k Angusovi vrátí a pochopí, jak nebezpečný tenhle návrat je...

Příběh je vyprávěn přímočaře a jednoduše, nejde o megaveledílo, ale celkem čtivý příběh na několik hodin/dní.

petrarka72
02.08.2021 3 z 5

Příběh předvídatelný a propojení jednotlivých kapitol s Mistrem Sunem formální a povrchní. Nicméně jako odpočinková nedělní jednohubka ok.

Šajler
18.07.2021 2 z 5

Četlo se to rychlé, hlavně druhá půlka šla raz dva. Ale příběh je tuctový, ani nebyl zajímavě napsaný. Tzv. neurazí ale ani nepotěší ;)

WaN635
14.07.2021 4 z 5

Za mě překvapivě dobré. Od knihy jsem čekala jen to,že s ní zkrátím dlouhou chvíli, ovšem do sebe mě rychle ponořila a vynořila jsem se až s poslední stránkou :) .

Špekyn
24.05.2021 3 z 5

Čtenář je rychle vhozen do děje, i když začátek je pak poněkud rozvleklý. Styl vyprávění je zvláštní – přítomnost soustavně prolínaná s vyprávěním z předchozími událostmi z doby hodně i krátce předtím. Komentáře, že „teď to ještě nic nebylo, oproti tomu, co se stalo později“, že „to bylo naposledy, co jsem se cítila bezpečně“, jsou trochu rušivé a napětí moc nepomáhají. Zhruba v polovině knihy děj a události nabírají spád a napětí roste. Ovšem po té „nešťastné“ nehodě už je to takové divné. Hlavní hrdinka se zcela promění, ale hlavně se děj stane nereálným. (Proč zapírá a neřekne pravdu? A to by byly detektivové opravdu tak hloupí?) Konec je celkem rychlý a příliš jednoduchý. Takže celkový dojem je takový lepší průměr.

kachnat
04.05.2021 3 z 5

Tak ani nevím, jak začít..... Napsáno čtivě, děj lítal před očima... jak už bylo napsáno, začátek takový nemastný, neslaný, pak se příběh rozjel, napínavé, nemohla jsme knihu odložit. Ale ten konec mě trochu jako vyvedl z míry... Takže je to vlastně odpočinková romance, do které je zamotané násilí.

Štítky knihy

napětí žárlivost podvody thrillery pro ženy

Autorovy knížky

2020  61%Dívka na neděli

Kniha Dívka na neděli je v

Právě čtených1x
Přečtených129x
Čtenářské výzvě49x
Doporučených1x
Knihotéce173x
Chystám se číst85x
Chci si koupit10x
dalších seznamech5x