Divadélko se zvířátky na louce

Divadélko se zvířátky na louce https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355937/bmid_divadelko-se-zviratky-na-louce-ocI-355937.jpg 4 10 10

Kniha přináší dětem krátké veršované pohádky o zvířátkách s výchovnou tématikou, například o nechuti k čistotě, o neposlušnosti, lajdáctví, ponocování... Knížka je bohatě ilustrovaná a všemi příběhy provází malý, roztomilý Kašpárek. Na stránkách nakladatelství děti navíc najdou papírové loutky, které stačí vytisknout, vystřihnout a nalepit na špejli. Díky loutkám knížka získává nový rozměr, a vy si tak se svými dětmi můžete nejenom číst, ale i hrát divadlo.... celý text

Přidat komentář

LunaL.
02.04.2023 3 z 5

Na jedno precteni dobry, ale nicim moc nezaujalo. Na muj vkus bylo vsechno moc poucne :D

Lily101
30.12.2021 5 z 5

Kromě “očička má zakysané” (viz recenze níže), kdy se mi udělalo trochu nevolno, mi přišla kniha moc pěkná. Ilustrace asi pěkné (orientovala jsem se hlavně na texty). Možná občas rým nebyl nejvyvedenější, ale po obsahové stránce moc pěkné příběhy (snad až na pavouka, který mi přišel podobný již známým pohádkám a vlastně ten závěr mi přišel poněkud nepromyšlený (či moc narychlo vymyšlený). Nejlepší byla “pohádka” o záškolákovi.

Čteno neteřince.


broskev28
06.05.2021

Kdybych měla hvězdičkovat, tak bych asi knize uškodila, takže raději ne.
Obrázky jsou moc pěkné, ježek se tentokrát obešel bez ovoce a ježčí vychytávky v jeho pokojíku jsou skvělé. Muší pokojíček se mi taky moc líbil, zkrátka jako dítko bych asi jásala. Jako čtenář se zarazím už na s. 8 - "očička má zakysané"! Poslední věta na s.38 mi také nedělala dobře, podobně jako druhý řádek na s.46.
A to nebyla řeč o veršování, místy je to velmi neumělý pokus. Je velmi dobré, když i malé děti mají možnost poslouchat rýmování, ale mělo by být spoň trochu na úrovni; to se o některých verších říci nedá, škoda. Nápad s divadlem je určitě dobrý, takže chápu verše jako divadelní pomůcku, ale zas na druhou stranu: kdo si je bude pamatovat? A kde je prostor pro improvizaci?
Prostě nejsem ten správný čtenář, tak je to.

Eva88
30.03.2021 4 z 5

Nádherné ilustrace s pěknými rýmy. Poučné a vtipné, moc příjemná knížečka, kterou můžeme číst znova a znova.

snake.aas
13.04.2020 odpad!

Povrchní příběhy s opravdu špatnými rýmy.
Hezké ilustrace ale to je tak všechno.

Hoshi
01.03.2020 5 z 5

Krásná, krátká, jednoduchá, opravdu bohatě ilustrovaná, veršovaná, poučná kniha. Už se těším, až mi ten můj malý drak povyroste a budeme si ji číst spolu. :)

Karinka2012
16.03.2018 5 z 5

Dcera četla sama. Jednoduchý text se spoustou krásných obrázků. Knížka se jí moc líbila, neustále s námi rozebírala vlastnosti postav z jednotl. příběhů. Příběhy jsou poučné. Máme všechna "Divadélka" od Romany Suché. Knihy přečte dítě vždy za chvíli. A v našem případě se ke knihám opakovaně vrací.