Dítě svobody

Dítě svobody https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337706/mid_dite-svobody-UHl-337706.png 4 43 43

Freedom Oliver má spoustu tajemství. Žije v malém městě v Oregonu hlavně sama pro sebe. Pár jejích přátel a sousedů vědí, že pracuje v místním motorkářském baru; vědí, že je každý týden zadržena pro pití alkoholu na veřejnosti; vědí, že je drzá, zábavná a nebojácná. Co nevědí, je, že Freedom Oliver je falešné jméno. Nevědí, že před dvaceti lety byla zatčena, když zabila svého manžela, policistu. Nevědí, že dala své dvě děti k adopci. Nevědí, že je nyní v programu na ochranu svědků a každý den lituje, že tehdy udělala dohodu s FBI, kvůli níž přišla o děti. Jednoho dne se dozví, že její dcera zmizela, možná byla unesena. Odhodlaná zjistit, co se stalo, Freedom sedá na motorku a míří do Kentucky za dcerou. Dává v sázku svůj život a odkrývá léta střeženou identitu. A nebezpeční není málo: pomstychtivá rodina jejího bývalého manžela; bývalá spoluvězeňkyně i rodina, která adoptovala její dcery.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Omega
Originální název:

Freedom's Child , 2015


více info...

Přidat komentář

8211
06.08.2021 4 z 5

Kniha je opravdu relativně vulgární, ale má rychlý spád, občas až moc, pasáže, které by si zasloužili rozepsání, jsou shrnuty jednou větou. Ale kniha je čtivá, děj napínavý a pěkně to odsejpá, má i dobrý tisk, spoustu prázdných stránek, přečteno za den a půl.

Pechule
12.04.2021 3 z 5

3 1/2 *
Zpočátku překvapení ve formě drsného jazyka, ale budiž, k tomuto příběhu sedí. Musela jsem si zvyknout na množství postav a chvíli mi trvalo, než jsem se s jistotou orientovala ve jménech (Mason, Matthew, Mattley), jako fakt všichni musí začínat na M? :-) Ale ve finále je to knížka, která se přečte rychle, má spád i napětí a z chování zrůd nejednou zamrazí.


Jandýs
29.01.2021 4 z 5

Válka psychopatů.. Takové stručný dojem. Asi to není moc kvalitní četba, ale mě celkem strhlo akční tempo a zvědavost..

LenkaS31
16.01.2021

Tuto knihu jsem začala číst s rozporuplnými pocity, jelikož recenze nebyly zrovna pozitivní. A zdálo se, že knihu odložím,začátek mě docela odradil, celkem vulgární a drsný. Ale nevzdala jsem to a nakonec jsem ráda, že jsem knize dala šanci. Je to sice drsnější kniha ale nakonec mě zaujala. Takže za mě doporučuji,jen je třeba překonat začátek.

Nočnípták
28.04.2020

Začátek je divný, chaotický. Stálo mě to moc a moc přemáhání pokračovat ve čtení. Potom se to trochu zlepšilo, ale stejně jsem nedočetla. Drsnější čtení by mi ani nevadilo, ale tohle zavání vulgarismem a fanatismem.
Nedočetla,nehodnotim.

Ira13
01.03.2020 3 z 5

Drsnější čtení, psáno takovým stručným stylem. Je zde brutalita a fanatismus. Dočetla jsem, ale po druhé bych nečetla a knihu nechám někde odloženou

Izu
04.07.2019 odpad!

Vydržela jsem do 42.strany.Je to levná sračka.

soukroma
09.06.2019 1 z 5

Naprosto odpudivé, nejen příběhy a postavy, ale zápletka i styl vyprávění. Vulgární nemorální spodina všeho druhu, a - jako kontrast? - nekompromisní a děsiví "Adventisté třetího? dne". Vydržela jsem do půlky, dál už to vážně nejde.

Patapuf
27.04.2019 5 z 5

Já sem se bavil... začátek je takový chaotický a chvíli mi trvalo než sem se v tom zorientoval, ale pak už to příjemně odsýpalo... kapitoly jsou kratší a je tam spoustu prázdných stránek, takže knížka skončí dřív než se nadějete.... a jestli je to první knížka autorky, tak slušný výkon...

maryska09
24.03.2019 5 z 5

Kniha je odrazem svého příběhu. Je rychlá, zkratkovitá, s krátkými kapitolami a už od začátku čtenáře nešetří. Čte se jedním dechem a i když se v žádném případě nejedná o veselý příběh velmi jí doporučuju.

Janaves
25.11.2018 5 z 5

Hodně dobré čtení, zajímavý příběh... Doporučuji, rozhodně stojí za přečtení.

sabca
24.11.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Má krátké kapitoly a dějově je zajímavá. Konec byl drsný a děsivý. Doporučuji

veronika0382
18.06.2018 5 z 5

Vážení, tak tohle byla tedy síla. Až mě z toho mrazí, protože vím, že se takové věci na světě dějí a příběh by se mohl opravdu klidně stát… DÍTĚ SVOBODY je absolutně šokující, originální, působivý román. Má rychlý spád a strhující závěr, který vám prostě nedá spát. Takové hrůzy, které se bohužel dějí i v reálném světě… Ještě teď mám husí kůži… více v mojí recenzi zde v záložkách.

Štítky knihy

únosy dětí únosy motorkáři

Autorovy knížky

Jax Miller
americká
2018  72%Dítě svobody