Vixen 03: Let do zapomnění

Vixen 03: Let do zapomnění https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60647/bmid_vixen-03-let-do-zapomneni-2YK-60647.jpg 4 63 13

Dirk Pitt série

< 5. díl >

Dirk Pitt jeden z mála pozitivních hrdinů, řeší záhadu zmizelého letadla a bojuje s mezinárodním terorismem.

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Sfinga
Originální název:

Vixen 03 , 1978


více info...

Přidat komentář

Stanas513
předevčírem 4 z 5

Nejdříve jsem se obávala, že to bude něco z války, ale byla jsem mile překvapena, že tomu tak nebylo. Sice se jednalo opět o možnou zkázu světa, ale jako vždy Dirk Pitt všechno zlé obrátil v dobré. Hezká dobrodružná kniha.

TeaPeter
20.10.2023 2 z 5

Další rané dílko stavící na dnes velmi moderním postfaktickém přístupu k fyzice. A ta americká vojenská technika! Já nevím, jak to ti kluci dělají, ale vždy je na správném místě připravená k těm nejneuvěřitelnějším kouskům!


Luigi1
13.09.2023 3 z 5

Jsem zklamán kde se Pitt nějak nemohl začíst

ludek.n
17.04.2022 3 z 5

Boeing C-97 Stratocruiser s krycím označením Vixen 03, převážející nanejvýš podezřelé, zapečetěné vojenské kontejnery, se zřítil na úbočí Skalistých hor. Pátrání po jeho troskách bylo bezúspěšné. Až o téměř pětatřicet let později ho našel Dirk Pitt na dně horského jezera, včetně jeho smrtelně nebezpečného nákladu. Bylo by to v pořádku, kdyby pár kontejnerů nechybělo. Clive Cussler věren své tradici rozehrává napínavý dobrodružný příběh, do něhož zaplete nejen Pittovu Národní podmořskou a námořní agenturu NUMA, ale i většinu amerických vojenských složek, včetně prezidenta a Nejvyššího velení, několik členů Kongresu, Africkou revoluční armádu, vládní činitele Jižní Afriky a jednoho pořádně namíchnutého Skota, penzionovaného důstojníka Královského námořnictva, který se chce pomstít za brutální vyvraždění celé své rodiny. V hlavní úloze zachránce lidstva samozřejmě figuruje neohrožený Dirk Pitt, který se i tentokráte musí pořádně ohánět. Cussler vstříkl Letu do zapomnění pořádnou dávku adrenalinu, ale na můj vkus celou tu pomstychtivou odyseu malinko překombinoval a v tomto duchu pak udělal z komára velblouda. Některé vedlejší příběhové linii dokonce docela zabloudily a ztratily směr, čímž nastolily otázku jejich smysluplnosti. S Vixenem 03 to prostě bylo chvíli nahoře, chvíli dole, a těžko říct, čeho bylo více.

hana4834
24.08.2020 4 z 5

Jako vždy Dirk Pitt všechny zachránil
Super čtení

čef
02.03.2020 5 z 5

Dobrodružných románů tohoto typu s Dirkem Pittem napsal autor celou řadu a mohu za sebe říci, že se vždy jedná o špičku v této bondovské literatuře. Svět je vždy na pokraji zkázy a nebýt hrdiny, bůh ví, jestli bychom tu byli. Ale jsme tu a tak víme, jak to dopadne, což nám umožní si pouze pěkně vychutnat dramatické scény, pobít zrádce, cudně pomilovat nějakou tu bondgirl a obdivovat různé námořnické a letecké podrobnosti. Nemusím doporučovat, přátelé Jamese Bonda apod. si knihu již dávno určitě našli.

bekule
24.11.2018 2 z 5

Příběh Dirka Pitta a Vixenu 03 mě bavil hodně, napínavé dobrodružné sci-fi ala Bond.Jen ta podivně na příběh naroubovaná zápletka osvobozeneckého boje Africké revoluční armády mě příšerně nudila, raději si dám s dalším Pittem chvíli pauzu.

Perseus
07.05.2017 4 z 5

Toto byla moje první kniha od Cusslera. Jeho styl je stejný jako J. Rollinse. Kniha začíná sondou do minulosti kde příběh jakoby začne, pak děj přeskočí do ,,současnosti" (rok 1988/89) kde hlavní hrdina jakoby náhodou objeví části letadla a pak už se odvíjí příběh, který končí samozřejmě záchranou ,,světa" (v tomto případě jen USA) v hodině dvanácté. Samozřejmě nechybí ani padouši a nějaké to mezinárodní spiknutí atd. Děj samozřejmě ve finále graduje přestřelkou a záchranou ve ,,americkém" stylu, který místy až popírá fyzikální, logické a jiné zákony.
Kniha není špatná, ale vzhledem k tomu, že už mám něco podobného načteno od J. Rollinse, tak už mě to tolik neuchvátilo.

Jack Bauer
31.05.2014 3 z 5

Zatím moje třetí kniha s Pittem, ale njlepší románový hrdina jak se uvádí to rozhodně není. Mnohem lepší je Mitch Rapp.

Maarty.J
16.02.2014 5 z 5

Má to spád, jede to a čte se to skoro samo. Místama přestávám vnímat fakt, že čtu a stávám se součástí děje. Může si snad spisovatel přát víc?

Darcy
09.08.2013 3 z 5

Už několik let mám Cusslerovy knížky mezi nejoblíbenějšími, ale tato kniha se mi snad jako jediná tolik nelíbila kvůli absenci mého oblíbence Ala Giordina.

aychend
09.05.2013 1 z 5

Nemůžu si pomoct, ale tahle kniha mě hrozně nebavila. Možná už jsem "přepittovaná". Jak může být někdo v pohodě, když má hlavu jako cedník (nepletu se, že? Trefili ho 2x) a nepočítám další kulky k tomu. Navíc jsem se hrozně ztrácela ve jménech Afričanů a Američanů a nepochopila, o co tam vlastně šlo... Tak příště to snad bude lepší.

HonzaT
05.05.2012 5 z 5

Mé první seznámení s Cusslerem. Musím říct, že když jsem četl Rollinse tak jsem si říkal, kurňa nic lepšího snad už nemůže být co se týká akční a dobrodružné literatury, ale jak vidno, chybný úsudek. Jak se psalo na zadní stránce jedné z knih od Rollinse, že první místo v dobrodružné literatuře zastává CLIVE CUSSLER, tak je to naprostá pravda. Zápletky a popisy situací, intriky a samotné vyvrcholení prostě nemá chybu. Je jen škoda, že knihkupectví mají Cusslera téměř vypradaného, neboť je to momentálně spisovatel number ONE.