Devátá smrt

Devátá smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57373/devata-smrt-57373.jpg 4 9 3

V tomhle románě se autor se zabývá obdobím hospodářské krize za první republiky. Děj románu umístil do prostředí skaláků na Českomoravské vysočině. Využil dovedně motivu odkrývání kriminální zápletky, vinu na vraždě předáka skaláků odvodil přitom v duchu své tvorby z neutěšených sociálních poměrů.

Přidat komentář

Hotovson
30.01.2020 5 z 5

Nečekaná knížka vybraná z "Knihovny do vlaku" na nádraží v Rokycanech z dlouhý chvíle při čekání na vlak (tady by se slušelo poděkovat ČD, jinak bych tam tak dlouho nekysnul :D)

Navíc jsem si jí moh zařadit do ČV 2020, páč to skoro nikdo nečet, což je docela škoda.

Příběh z nelehký doby hospodářský krize, kdy nestačilo natáhnout ruku a lidi se museli hodně přičinit, aby měli co jíst, práce pro ně byla všechno a někoho napadaly v zoufalství i černější myšlenky, o čemž se v knize píše.

milan3144
24.03.2019 4 z 5

Pěkně vyprávěný příběh, ve kterém se postupně odkrývají skryté pohnutky a shody okolností, které nakonec vyusťují v onu tragickou událost v názvu knihy.


Kataz
16.08.2018 5 z 5

Přečteno díky čtenářské výzvě a jsem nadšená. Přesně takové by knihy měly být - měly by člověka něčím obohatit. Kromě skvělého příběhu i ta původní čeština - ta rozhodně stojí za přečtení.