Dětský zvěřinec

Dětský zvěřinec https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14497/detsky-zverinec-14497.jpg 4 10 3

Třináct příběhů, které děti znají z televizních večerníčků, o zvláštním zvěřinci, kam rodiče posílají své děti, které se proměnily ve zvířata. Pro děti od šesti let. Někdy se to tak přihodí, že z úplně obyčejné holky nebo obyčejného kluka se najednou stane děsné zvíře: třeba drak, gepard nebo včela. Právě pro takové případy existuje Dětský zvěřinec, jeho ředitelem je úplně malý - stodvaceticentimetrový pán, který má rád děti i zvířata. Na svém výjezdním superprkně Tornádu vyráží na zavolání rodičů, kteří potřebují pomoci s dítětem - zvířetem. Právě ředitel vypráví příběhy o tom, jak se děti ve zvířata proměnily, proč se to stalo a hlavně, jestli a jak se mohou zase zpět změnit v děti. Zajímavá a veselá vyprávění o dětských starostech doprovázejí celostránkové ilustrace Šárky Zikové.... celý text

Přidat komentář

Lískaran
08.04.2023 4 z 5

Trochu magický realismus, kde se děti mění ve zvířata a nikomu to nepřijde neuvěřitelné. Ostatně vždycky někdo ví, že je potřeba zavolat do Dětského zvěřince, který je tu právě pro takové případy. Příběhy ukazují, že děti se ve zvířata mění kvůli problematickým vlastnostem nebo nezvládnutým emocím, což ovšem často souvisí i s tím, jak se chovají dospělí. Výchovnost je ale schovaná až za imaginací a laskavým i humorným stylem vyprávění. Ředitel Dětského zvěřince si mě hned získal - měří jen 127 centimetrů, a tak v každém příběhu vyráží do akce nikoli autem, ale na svém výjezdním superprkně Tornádo - a s pochopením pro děti.

E_Lan
29.03.2014 4 z 5

Mohu se jen shodnout s Bablu, zábavná knížka, která nenudí a malou uspí. Příběhy jsou přiměřeně dlouhé na večerní uspáváni.


Bablu
23.03.2014 4 z 5

Zábavná knížka pro děti, u které se nenudí ani rodič. Příběhy jsou vtipné, poučné a ideálně dlouhé.