Dublin

Dublin https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39948/dublin-39948.jpg 4 31 31

Dějiny bez přikrášlujících vynechávek! V minulosti to v Dublinu vždycky byla mizérie, a to od krvavé bitvy u Clontarfu až po povstání ve dvacátém století. Odfiltrujte si fakta od fikce - a poznáte příšernou pravdu o tomhle slavném irském městě a jeho děsivých dějinách. Chcete vědět: - Čí hlavu strčili do hrnce a naložili ji jako zeleninu? - Proč dublinský starosta šoupnul svoji mámu do vězení? - Který irský král vedl svoje vojáky do bitvy... z vany? Cestu do minulosti a procházku po pamětihodnostech města si naplánujte podle rozverné rozkládací mapy. Můžete si dát ve Svatoštěpánském parku piknik s piráty, prolézt tamější kruté katedrály a pak vyrazit na Dublinský hrad, kde trýznili zrádce a kde hrdlořezští irští náčelníci bojovali do posledního dechu. Dějiny ještě nikdy nebyly tak děsivé!!!... celý text

Přidat komentář

Knihomolka506
23.12.2020 5 z 5

Dějiny ještě nikdy nikomu nepřišly tak děsivé! Bitvy, zločiny, vraždy a kulturní památky v jedné malé, ale hodně poučné knize a historická fakta, kterým se dokonce zasmějete.

Dakarianna
15.10.2017 5 z 5

Další skvělá kniha z této báječné série.


lucmat
10.11.2016 2 z 5

Poučné, občas vtipné, hezké ilustrace, pár (pro mě) nových zajímavých informací. Ale jinak akorát samé usekávání hlav a nohou, potoky krve, kruťasové a mizerové a tak dále, historie pomálu. Ale od cesty do Dublinu nechť vás to neodradí, jezdím pravidelně, takže rozhodně mohu prohlásit: krásné město, stojí za výlet! (žádné popravy se nekonaly) :-)
P.S. A teď se vrhu na Irsko :-D

ladyfromskye
02.03.2016 2 z 5

Tak bohužel, po dnešním dočtení Keltských hrdlořezů jsem musela hodnocení ještě o dvě hvězdičky snížit. Zatímco Keltští hrdlořezové byli komplexní (data, osobnosti, prostý život, tradice, legendy, zajímavosti, vtipné historky), Dublin - zdálo se mi - byl založený hlavně na popisech brutality s množstvím rozsekaných těl a vyhřezlých vnitřností a s potoky krve. Neříkám, že si čtenáři z knihy nic, co by bylo hodno zapsání do jejich pamětí, nevyčtou, neříkám, že Dublin nebyl místem těchto krutých událostí, ale vyvstává mi otázka: za jakou cenu se dítě něčemu novému naučí? Rozumějte, když Váš dvouletý synovec má nejraději hru "já jsem rytíř a já tě zabiju", nejste si přirozeně úplně jistí, zda je pro cílovou skupinu dětí taková knížka vhodná.
P. S. Pokud si myslíte, že zbytečně vyšiluji, názor Vám neberu. U svých budoucích dětí se ovšem něčeho takového, co předváděl a dodnes občas synovec (touto dobou v první třídě) předvádí, dočkat rozhodně nechci.

Karter9899
28.09.2011

Skvělá kniha, strašně mě zajímala