Deset tváří úzkosti

Deset tváří úzkosti https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217859/mid_deset-tvari-uzkosti-217859.jpg 4 8 4

V současné době onemocní nějakou formou úzkostné poruchy v průběhu svého života každý čtvrtý člověk z populace. U žen je toto onemocnění nejčastějším psychickým problémem, u mužů druhým nejčastějším po problémech s alkoholem. Zkušení autoři řady úspěšných knih popisují deset tváří úzkosti, tedy formy úzkostných poruch. U jednotlivých poruch vysvětlují názorně jejich vznik, dynamiku, specifické projevy a nabízejí osvědčené přístupy k jejich překonání. Ty vycházejí jak z mnohaletých odborných zkušeností autorů, tak z nejnovějších poznatků kognitivně-behaviorální terapie a mentálního tréninku. Autoři nabízejí přístup zahrnující konfrontační terapii, mentální trénink, kognitivní terapii, tělesný trénink, trénink emocí, posilování sebevědomí a trénink zvládání stresu.... celý text

Přidat komentář

Chesterton
12.12.2018 5 z 5

Kniha je přehledná, čtivá a celkem vyčerpávající. Naštěstí jsem se v ní moc nenašla, mám celkem flegmatickou povahu. Neumím proto posoudit zda může skutečně pomoci při reálném překonávání vlastních úzkostí. Snad trochu jako prevence nebo pro pochopení a soužití s blízkým úzkostným člověkem.
P.S. Vrátila jsem se ke knize protože mi covid přinesl úzkosti u jedné fajn kolegyně a přečetla víc než napoprvé - psychika lidská je bestie. Je nutno ji opečovávat a cestu z úzkostí hledat co nejdříve. Toto je dobrý pomocník.

hu_87
14.11.2018 5 z 5

Kvalitně a čtivě napsané. Poměrně obohacující čtení, vřele doporučuji.


Shindo
03.06.2018 4 z 5

Dobrý prehľad desiatich "tvárí úzkosti" - úzkostných porúch, ktorými dnes vo väčšej či menšej miere trpia mnohí a často to na nich ani po rokoch nevidno. Kniha je skôr populárno-náučná, na odborné publikácie sú tu iní autori.

Chmur
05.04.2017 3 z 5

Kniha se zabývá všemi možnými úzkostnými poruchami a jejich překonáváním. Myslím, že v dnešní době existuje kvalitnější literatura řešící úzkost - Praško, Rohr.

Štítky knihy

deprese fobie stres

Autoři knihy

Sigrid Sator
rakouská, 1962
Hans Morschitzky
rakouská, 1952

Kniha Deset tváří úzkosti je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Knihotéce8x
Chystám se číst28x
Chci si koupit7x