Depresivní porucha a jak ji překonat

Depresivní porucha a jak ji překonat https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107722/depresivni-porucha-a-jak-ji-prekonat-107722.jpg 4 9 3

Příručka definuje depresivní poruchu, informuje o jejích příčinách, typických projevech a příznacích i o tom, co ji udržuje. V závěru popisuje možné léčebné přístupy (farmakoterapie, psychoterapie).

Přidat komentář

JulietRocks
17.06.2019 5 z 5

Pro mě výborná příručka doporučená přímo paní doktorkou. Skvěle shrnuje vše, co by měl podle mě každý pacient trpící depresemi vědět.

netty.vanity
27.03.2012 3 z 5

Přiznám se, že knížka mi nic nového nepřinesla a nejspíš jsem se nedozvěděla nic nového. Někomu možná dokáže pomoci pochopit, co se v něm děje, někoho rozhoupat k tomu, aby se sebou něco dělal. Ale mně to přišlo jako shrnutí věcí, které už o depresivní poruše víme.Žádný originální přístup, hlavně "doktor vám nasadí antidepresiva".Nejsem moc příznivcem prášků a obzvlášť ne antidepresiv,kterými se dnes řeší snad všechny problémy a lékaři je předepisují i lidem,co je ve skutečnosti nepotřebují.Na druhou stranu od žádné příručky člověk nemůže čekat asi nic světoborného,nebo nového.Ale líbil se mi návrh na rozvrhnutí dne a zapisování si záznamů (i když není těžké na něco takového přijít sám).


pufina
27.01.2012 5 z 5

Pokud Vy nebo Vaši blízcí trpí depresemi, tak je to ta pravá kniha právě pro Vás. Čte se to jednoduše, je tam spousta věcí, které jasně a stručně vysvětlují základní věci k depresím a jaké jsou léčebné metody, atd. Další přínosná kniha od MUDr. Praška!

Štítky knihy

deprese

Autoři knihy

Ján Praško
slovenská, 1956