Deník kočičího intelektuála

Deník kočičího intelektuála https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236345/mid_denik-kociciho-intelektuala-X00-236345.jpg 3 23 5

Kniha zachycuje postřehy kocoura o životě „svých lidí“. Jeho údiv nad tím, proč „Příroda na samotný vrchol postavila tvora, který je ve tmě slepý jako kotě, spotřebuje hektolitry vody a chemikálií na to, aby se umyl, a kdyby se měl živit lovem, brzy by pošel hlady“ zdaleka není jeho jedinou úvahou, která by nám, lidem, mohla stát za zamyšlení. Kniha je protkána poutavou dějovou linkou a je napsána jemně ironickým a zároveň laskavým humorem. Deník kočičího intelektuála je věnován nejen „všem kočičím intelektuálům a jejich lidem.“ Byl napsán pro ty, kteří se chtějí pobavit a zároveň se nebojí pohlédnout na člověka jako na tvora, který zdaleka není dokonalý, i když si to mnohdy rád myslí.... celý text

Přidat komentář

Sandalkar
30.01.2020 3 z 5

Dárek pro mě jako "psího člověka" trochu natruc. Zápletky hlavních postav zajímavé, rozuzlení někdy hodně neuvěřitelné, některé pasáže nudí, ale čtení hezky ubíhá a člověk je za chvilku na konci příběhu. Zůstávají i otazníky, o kterých přemýšlím dál. Taková oddychovka.

meluzena
27.09.2017 1 z 5

Knížky psané kočkou, psem apod. nabízejí možnost odstupu a jiného úhlu pohledu na realitu. Autorka se rozhodla pro kocoura rádoby přemoudřele nadřazeného a arogantně protivného (a tím jakoby přitakala těm, co nemají rádi kočky). Bohužel.
Odloženo.


Erawan
22.11.2016 5 z 5

Milá a vtipná knížečka, škoda, že není delší...

angloumene
02.02.2016 3 z 5

Tak trochu netradičně pojatá knížečka. V záměrně infantilním stylu autorka načrtává poměrně závažné, někdy až tragické životní události Kocourových "lidí". Škoda jen, že nikdy nejde více do hloubky a tak v podstatě zůstává na čtenáři, co si o tom všem má myslet (snad až na reportáže na televizi Nova). Na druhou stranu nabízí zábavné vykreslení intelektuálovi povahy, spojené s odlehčeným stylem a rychlým tempem vyprávění.

RADOST
22.08.2015 4 z 5

Pěkné čtení. Chvíli se cítíte kocourem, jemně předete a řádky se mění v prsty, hladící vaši duši.

Štítky knihy

kočky deníky

Autorovy knížky

Petra Polsen
česká, 1971
2015  69%Deník kočičího intelektuála