Deníček Camille G: Spešl

Deníček Camille G: Spešl https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507913/bmid_denicek-camille-g-spesl-63a403910f4d1.jpg 4 33 8

Bláznivá skorobloncka opět v akci. A bude to dost spešl! Připravte se na pořádnou extra porci smíchu, se kteró se lehce přehópnete i přes ty nejvíc depkoidní měsíce v roce. Tentokrát jsem na sebe práskla nejvíc ultra trapasy z mýho života od mala až po dospěláka, o kterých jsem si myslela, že zůstanó jen k pobavení v rodině. Ale! Jelikož se jedná o spešl smíchoknihu, tak je to venku, a vy si držte kastle, ať se vám nestane při čtení, že se smíchy po... jako já v některých příhodách.... celý text

Přidat komentář

DavidŠebesta
13.05.2023 5 z 5

Jsou to příběhy ze života, a proto určitě pobaví.
Prostě legrace. Jen to nesmí číst puritáni, lidé, kteří nemají skvělý smysl pro humor.
Člověk se u toho chechtá až brečí. A nejen to.

Určitě doporučuji pro "normální" lidi, kteří se rádi zasmějí a jsou v pohodě. Už se moc těším na další vydání!!

25cent
13.05.2023 5 z 5

Po přečtení má člověk pocit, že je s Kamčou kámoš celý život. Vše prožíváš jak Bastian s Átrejem v nekonečném příběhu, úplně tě to pohltí ... víc nemám co dodat... jo max. Jen tak dál holka, žerem Tě


Mikik
13.04.2023 odpad!

Naprosto fékální styl humoru. Některé věci by prostě měly zůstat v šuplíku a nikdy nespatřit světlo knižního světa.

Gustik5
31.03.2023 odpad!

(SPOILER) Za ten krátký čas co chodím po tomhle světě jsem se už dokázal smířit s tím, že humor stejně jako Sovětský svaz nezná hranic. Proto tedy chápu že asi nebudu cílovka této knihy. Přesto jsem si řekl že tomu dám šanci a třeba se zasměju u něčeho nenáročně vtipného. To byla chyba.

Deníček Camille G: Spešl je kniha, která se krom mixu nářečí a obecné češtiny (což mi tedy moc neštymuje - buď mluvím a píšu v hantecu, nebo "normálně," neb v kombu to působí strašně na sílu) vyznačuje třeskutým humorem na levelu Zdeňka Trošky. Jeho Kameňák a Babovřesky se ostatně řadí mezi divácky nejúspěšnější filmy. Stejnou optikou pak (ne)chápu vysoké hodnocení této knihy.

Považte: dočtete se zde namátkou třeba třeskutě vtipnou příhodu o tom, jak se bystrá dáma domáhala v lékárně hystericky prášků na odčervení v domnění, že má parazita. Následně vlastní exkrement pitvala aby našla cosi, co dle ní bylo hlavou tasemnice, a aby poté ve velkolepém rozuzlení onen nález ukázala svému partnerovi (pán musí mít pevné nervy) a švagrovi, který jí oznámil že to je burák. To je vše.

Kde jsem se měl smát jako tupé Středočech netuším, namísto nálady se mi lehce zvedl kufr a raději jsem toto veledílo po dočtení dvou dalších obdobně "vtipných" příběhů odložil.

Problém je v tom, že tyhle historky mohou být opravdu úsměvné mezi kamarády v hospodě u piva (pardon - ve sklípku u vína), ale v textové podobě vyniká že paní autorka moc psát neumí. Psát opravdu vtipně dá ostatně docela fušku. A ani stand-up není úplně snadná disciplína. Tady se to zkrátka hrubě nepovedlo...

Edit: Tak koukám, že paní autorka (nebo někdo z jejích přátel) tu zakládá "velmi věrohodné a aktivní" profily (Horatio, Nicky19, Kleopatra164), které jejím knihám rozdávají kladná hodnocení. Trochu smutné...

EvikU.
14.03.2023 4 z 5

Tahle kniha přišla ve správný čas. Před ní jsem dočetla knihu o válce a době po ní, komunisti a jejich neblahé působení. Zabrání majetku, věznění, sledování, nesvoboda. Kniha krásně napsaná, ale já nutně potřebovala něco pro zasmání.

Deníček Camille G. Spešl mi přišel vhod. Jednotlivé příběhy jsou vtipné a mnohdy jsem se fakt smála nahlas. Autorka musela být v dětství opravdu velké číslo. Příběhy z dětství mne asi bavily více. Skvělé jsou ale i ty z dospělosti. Kamila z lumpáren a omylů z dětství přešla do dospělosti, kde ji smůla a nešťastné náhody provází dál. Ale vlastně to není smůla, ale štěstí, protože má dostatek nápadů na smícho knihu.

Druhý díl mi zase až tak nesedl, ale tento jsem si opravdu užila a myslím si, že je i povedenější. Že je spisovatelka knihu od knihy vypsanější nebo jen přišla kniha ve správný čas.

V knize mě baví i maminka a manžel Zbyněk. Myslím si, že se s Kamilou nenudí. Na odreagování od smutných myšlenek je to jako dělaný. I tady jsou někdy použitá vulgární slova, ale v menší míře a je to tak akorát. A moc se mi líbí i její namixovaná řeč, kterou vysvětluje na začátku knihy. Je z Brna, bydlela na Hané a má kamarádky Slovenky a z Prahy a udělá si z toho svůj mix mluvy.

Kleopatra164
27.02.2023 5 z 5

Perfektní knížka na zvednutí nálady a už se těším na další díl!! Mám všechny knížky od autorky a už se nemůžu dočkat další!

Horatio
17.02.2023 5 z 5

Naprostá pecka, už se těším a nemůžu se dočkat na další díly!!!

Nicky19
17.02.2023 5 z 5

Opět Camille nezklamala. Nevím který deníček je lepší!! Určitě doporučují všem kdo se chce od srdce zasmát!!