Den, kdy jsem zmizela

Den, kdy jsem zmizela https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495886/bmid_den-kdy-jsem-zmizela-wwB-495886.jpg 4 106 28

Tři měsíce poté, co byla čtyřletá Holly Gebhardtová unesena, se záhadně ocitla zpět v parku, z něhož zmizela… bez jakékoliv vzpomínky na prodělané trauma. Přestože byl usvědčen místní všeuměl, podezření ulpělo i na jeho přítelkyni – Hollyině matce Cecily. Znepokojivé pochybnosti o jejím podílu viny rozbily rodinu a navždy vrazily mezi matku a dceru klín. Dvacet let poté se za znepokojivě podobných okolností pohřešuje další dívka. Je to poslední ze série únosů, kterou podle detektiva Jasona Guidryho může Holly pomoci vyřešit. Holly se sice snaží posunout se v životě dál, ale život dítěte visí na vlásku a jí nezbývá, než se snažit vzpomenout si… Protože se jí však vzpomínky nadále nevybavují, postrádá Holly důležité kousky skládačky a domnívá se, že s jejím doplněním jí může pomoci matka. Zoufalství a strach Holly a matku svedou opět dohromady. I v tom mrazivém návratu do minulosti si však Cecily stále uchovává tajemství, o něž se s dcerou dosud nepodělila. A pokud se k tomu odváží, riskuje, že Holly ztratí znovu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Day I Disappeared , 2020


více info...

Přidat komentář

hlenicka
15.02.2024 2 z 5

Tohle se mi teda vůbec ale vůbec nelíbilo. Nelogické chování,jednání,,ten děj takový mimo,nezapadalo to do sebe, divné postavy.. Ne,tohle nebyl můj šálek kávy. A to jsem si myslela,že po prohřešku to bude další pecka. Každý tesař se může utnout.

Jidu
23.01.2024 4 z 5

Jo, tohle se povedlo. Prohřešek se mi také líbil, ale byl maličko (ok, hodně) přeplácaný a neskutečně neuvěřitelný. Tohle by klidně mohl být reálný příběh.

Kapitoly se nám střídají, vždy jedna z pohledu matky, druhá z pohledu dcery. A to já zkrátka můžu. Dodává to příběhu napětí, protože se vždy v nejlepším přestane a musím číst dál a dál!

Pachatele jsem maličko tušila, ale to u mě neberte v potaz. Já čtu měsíčně minimálně pět thrillerů, takže vím, co mám hledat a čekat.

Oceňuju, jak autorka vykreslila psychologii postav. Nejlepší, ufňukané, kamarádce Holly jsem měla 100 chutí plesknout. Takovou sebelítostivou dámu byste pohledali.

Celkově má kniha šmrnc, napětí, je akorát dlouhá, takže není prostor pro hluchá místa a moc mě bavila.

Jedna hvězdička dolů za klišé typu alkoholismus apod. To tam bylo úplně navíc. Jinak ale pecka a moc doporučuji!!


gordon13
26.11.2023 4 z 5

Překvapivě dobrý psychothriller, děj je po zajímavém úvodu celkem
roztahaný, ale ke konci si všechno pěkně sedne a má to celkem hlavu
i patu. Za mě chvalitebný!

Veveruška320
24.11.2023 5 z 5

Tak to jsem nečekala,knížku jsem dostala od kamarádky a dlouho ji odkládala,nechápu proč.Knihu jsem přečetla za 2 dny,neuvěřitelné a napínavé čtení.Nešlo knihu odložit.Líbilo se mi propojení mezi vyprávěním Cecil a Holly,celý příběh do sebe krásně zapadal a vše vám najednou dávalo smysl.Určitě stojí za přečtení.

Lovana
19.09.2023 5 z 5

Přiznám se, že mě kniha úplně minula a nebýt štafety, tak bych se k ní vůbec nedostala, a to by byla opravdu škoda. Kniha mě velmi bavila, asi i díky tomu, že jsem poslední dobou žádný thriller nečetla, knihu jsem přečetla prakticky za dva dny. Pořád jsem potřebovala číst dál, abych už věděla, jak to vše bylo.
Hlavní hrdinku Holly jsem si rychle oblíbila, přestože to není zrovna sluníčková postava a má dost svých problémů. Velmi zajímavé byly také kapitoly z pohledu Hollyiny mámy Cecily, které mě nutily pokračovat ve čtení a poodhalovaly, kam se příběh bude upínat.
V průběhu čtení jsem postupně podezřívala jako pachatele téměř všechny, skutečného viníka jsem ve výsledku odhalila jen o pár stránek dřív, než k odhalení došlo i v knize.
Za mě tato kniha stojí za přečtení, slušně zamotaný thriller (možná pokud jste opravdu dobří v odhalování pachatele, tak přeskočte kapitolu 0 Před mnoha lety, já dobrá v odhalení pachatele nejsem, takže mi to vůbec nevadilo.).

Hodnocení: 4,5*/5*

Ivulka432
31.08.2023 5 z 5

Též jsem pachatele neodhalila, střídání vyprávění z pohledu matky a dcery mě bavilo. Celkově se mi kniha líbila - doporučuji 5*.

michaela5515
29.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Já jsem teda pachatele neodhalila. Chvíli jsem podezřívala každého, nejvíce Sterlinga. Příběh čtivý, napínavý, lehce děsivý. Doufám, že Matt a Holly vše překonali a jsou spolu.

Lusa
24.08.2023 4 z 5

Od začátku velice čtivá, pohled matky a dcery byl velice zajímavý, ale kvůli ich formě tak nějak nevyniklo celkové prostředí, ale i tak to stojí za přečtení.

Veronika_mad
24.07.2023 5 z 5

Velmi napínavý příběh! Četla jsem tu pár recenzí a všichni objevili padoucha dřív než já :D Tušení jsem začala mít až těsně před odhalením, kdo to byl... Čtu převážně jen detektivky a čich na pachatele stále nemám. Beru to jako plus, vždycky jsem překvapená :) Kniha je čtivá, líbí se mi flashbacky matky, které jsou zdroje zajímavých informací. Žádné dlouhé nudné popisy.

Ája373
20.07.2023 3 z 5

(SPOILER) To, že vám kniha hned na začátku prozradí vraha, mě naštvalo asi nejvíc. Každý, kdo trochu čte detektivky, to pozná. A bohužel přes snahu zmást, jsem vraha znala po celou dobu čtení. Kdyby si těch prvních stran autor odpustil nebo to napsal jinak, trvalo by mi to možná déle. Ale protože příběh jako takový byl docela zajímavý, dávám tři hvězdy.

martina2540
07.07.2023 3 z 5

Kniha nebyla dobře čtivá, přesto mě zajímalo, jak vše dopadne

BarkaS
14.06.2023 3 z 5

Za týden si nebudu pamatovat, že jsem to četla. Hlavního padoucha jsem odhalila asi v půlce knihy. Není to vyloženě průšvih, prostě je to jen průměrný thriller, který jsem už četla stokrát (akorát měl trochu jiný obsah ;)).

Olous1
12.06.2023 5 z 5

Super,tak to se mi opravdu moc líbilo. Skvělá zápletka,po celou knihu jsem nevěděla kdo unesl Holly. Konec mě velmi překvapil, vůbec jsem to nečekala. Autorka vás napíná až do samého konce. Za mě určitě doporučuji 95%.

veronika9761
28.05.2023 5 z 5

To je panecku napinak jako blazen. 5* a uprimne receno, nevim, co dela tahle knizka ve vyprodejovym regalu v dobrovskym za 49 Kc.

Lindulinek
23.05.2023 4 z 5

Kniha nebyla špatná, ale trochu se vlekla a nic moc se nedělo. Konec mě překvapil.

monishek
14.05.2023 3 z 5

Vidim to na průměrné dílo - neurazi, nenadchne. K postavam jsem si nejak nenasla vztah - nikdo mi nebyl vylozene sympaticky. Kniha se četla celkem dobre, střídání pohledu Holly a jeji matky, ktera byla v komatu, přidávaly pribehu na zajímavosti. Ke konci mel pribeh spad, ale nejaky wow efekt se nekonal. Zkratka dobrý prumer.

Hvězdinka
10.04.2023 4 z 5

Klasický námět - neřešené trauma z dětství směřující ke katastrofám. Lepší než Prohřešek, zajímavě propletené, čtivé, střídání vypravování matka - dcera.

Hella
19.03.2023 3 z 5

Hlavní hrdinka je sympaťanda, příběh svižně plyne a dobře se čte. Jen si občas říkáte, jak je ta policie neschopná, když roky ignoruje důkazy. No ale i tak - za přečtení to stojí.

Duchoslp
04.03.2023 4 z 5

Holly není klasická neohrožená hrdinka, spíš naopak, je trošku labilní, má problém s alkoholem, ale je pevně přesvědčená, že dokáže odhalit únosce, který nemá na svědomí jen jí, ale i jiné dívky. Nakonec se z toho vyklubalo dobré čtení

Pavlina50
23.02.2023 4 z 5

Na začátku na mě kniha působila trochu zmateněji, ale vlastně to nebylo zas až tak od věci, svým způsobem to odpovídalo stejně zmateným myšlenkám, které se honily hlavou hlavní hrdinky Holly.
Autorka po celou dobu hezky fabulovala - promyšleně střídavě a kradmo podsouvala ty nejméně nápadné postavy, že jsem si mnohokrát pachatelem byla až jistá. Ale jak to tak bývá, ten pravý mi docvakl až skoro v závěru.
Byl to standardní, dobře se čtoucí, ale na druhé straně zase ničím výjimečný thriller. Přesně na čtyři hvězdy.

Štítky knihy

pátrání v minulosti únosy dětí thrillery pro ženy zmizení dětí

Autorovy další knížky

Brandi Reeds
americká
2022  81%Den, kdy jsem zmizela
2020  80%Prohřešek