Démonické pasti

Démonické pasti https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34916/bmid_demonicke-pasti-Z33-34916.jpg 4 27 7

Další kniha známého záhadologa, která se tentokrát snaží objasnit nevysvětlitelné záhady a tajuplné jevy spojené s minulostí i současností. Již třetí autorova kniha z edice České záhady, která nás tentokrát zavede do tajemných českých lesů. Existují v nich bludičky nebo brány, kterými se dá projít do jiného času? Můžete se i dnes setkat s ježibabou, divým mužem nebo "divokou honbou"? Lze překročit bludný kořen a dostat se tak do jiné dimenze? Autor uvádí i případy ze současnosti. Některé je možné vědecky vysvětlit, ale některé zůstávají nadále záhadou.... celý text

Záhady
Vydáno: , XYZ (ČR)
více info...

Přidat komentář

bábuška
17.08.2021 5 z 5

Hodně jsem se dozvěděla jak a kde se mohou vyskytovat různí "Hejkalové, Bludičky, Meluzíny" a jiná pekelná stvoření, které známe z různých vyprávění a pohádek, ovšem od autora zasvěceného je to úplně jiné podání. A také že se obdobné jevy vyskytují nejen v Evropě, ale i v Americe, Číně a Austrálii. Místy jsem se vracela, abych to lépe pochopila, ale bylo to poučení velice zajímavé. Kdo má rád záhady, tomu doporučuji.

Atekram
09.03.2021 5 z 5

Otomar Dvořák je můj nejoblíbenější záhadog a autor v tomto žánru. Přečetla jsem hodně takových knih od různých autorů, ale často mám s nimi problém, že jsou nezáživné, nebo mi jejich styl psaní prostě nesedí. U pana Dvořáka se mi to ale nestalo nikdy. Velmi mě baví, jakým způsobem přemýšlí o záhadách, propojuje je s realitou a minulostí, zkoumá souvislosti,... Pokaždé získám zajímavé informace, fascinující zjištění, materiál k přemýšlení. Vše je o to lepší, že se pohybujeme po důvěrně známých místech naší země a všechno je povědomé. A nic nám nebrání vyjít ven, podívat se kolem sebe jinak a možná to všechno ucítit na vlastní kůži.


richard7959
06.01.2019 3 z 5

Teprve až s odstupem času jsem tuhle knihu ocenil.

Hřibče
10.05.2017 5 z 5

Místy velmi napínavé čtení, ze kterého jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací. Líčení legen a pověstí bylo popsáno velmi věrohodně - až téměř strašidelně. Nejvíce mě překvapila kapitola věnovaná bludnému kořeni. Původně jsem si myslela, že tento úsek bude nejméně zajímavý, opak byl ale pravdou. Musím si o něm v budoucnu rozhodně zjistit víc! Děkuji autorovi za příjemný knižní zážitek. :)

Pampalini
08.02.2017 3 z 5

Príjemné čítanie pre tých, čo majú radi záhady. Určite to nie je nič pre tých, čo vyžadujú striktne čísla, fakty a overené skúsenosti (najlepšie svoje vlastné). Pohľady do histórie aj súčasnosti, zážitky ľudí sú veľmi podobné. Niektoré javy a tajomstvá sú zábavné a pri niektorých až mrazí.

pfa
31.10.2014 5 z 5

Pohodová čtení mého oblíbeného autora mohu jen doporučit. Provede vás příjemným putováním po zemích českých za záhadami, tajemnem a strašidly. Nahlédneme tedy i do světa divů a jevů přírodních sil, naproti tomu i lidských neznalostí, a nebojím se říci často i hloupostí nás prostých lidí. Ale neberte to zle, to jen aby bylo jaksi jasno. Záhady, taje a mrazivá vyprávění mám rád a strašidla mě uklidňujou. Povětšinou tedy...

[9/10] Literatura faktu; Mytologie a záhady, země české

rose
14.01.2012 5 z 5

To je skvělý autor. Má úplně jiný pohled na věc než jiní záhadologové. Vidí kolem nás nadpřirozené bytosti, brány do jiného času, démony, energetické síly... to všechno možná existuje, jen to neumíme vnímat.