Démon přichází v mlze

Démon přichází v mlze https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535239/bmid_demon-prichazi-v-mlze-6605215770316.png 4 42 17

Strážci z Landštejna série

< 5. díl >

Poblíž hradu Landštejna jsou vysazeny dvě nové kolonizační osady. Jejich výstavba se však nečekaně komplikuje a osadníci jsou sužováni neznámým zlem. Opakované krádeže nářadí v jedné z osad, které jsou zpočátku spíš jenom nepříjemné, vyvrcholí tragédií, kdy je za podivných okolností surově zavražděn zástupce lokátora spolu s mladou dívkou, a posléze je druhá osada napadena neznámými ozbrojenci. Na zemské stezce je v téže době ubit jeden z landštejnských vojáků. Souvisejí spolu všechny tyto zločiny? Anebo je časová a prostorová shoda jenom náhodná? A kdo jsou ti tajemní ozbrojenci, kteří se pohybují v blízkosti hradu a zanechávají za sebou širokou krvavou stopu? Adalrik ze Sichelbachu, jeden z velitelů hradní posádky, čelí mimořádné výzvě. Spolu se svými druhy se musí pokusit rozplést předivo vztahů, zájmů a intrik, z nichž některé sahají do vyšších pater mocenské politiky... celý text

Přidat komentář

hana1039
01.04.2024 5 z 5

Audiokniha:
V tomto příběhu se nám představí nejstarší syn, který musí předat důležitou listinu... příběh plný intrik, nabitý zajímavými poznatky z této doby... už vyhlížím další díly...

likaf
03.03.2024 5 z 5

Pátý díl je opět skvělý. Čte se jedním dechem. Kniha je plná napětí. Dokonce jsme poznali dalšího Odova bratra :-)) Doporučuji.


janina74
03.09.2023 5 z 5

Opět super napínavé.

zazvorka
01.07.2023 5 z 5

Na knihu jsem náhodně narazila v knihovně a jsem tomu velmi ráda. Pěkná historická detektivka, příjemně se četla. Občas děj plynul pomaleji, Odo o všem důkladně přemýšlel. To mi vůbec nevadilo, protože se mi kniha líbila, v klidu jsem si ji užívala.Ocenila jsem mj. styl, pěknou češtinu, informace o kolonizaci vesnic. Nalákal mne popis krajiny a zejména autorův doslov, na základě kterých se dají naplánovat nádherné výlety (Lamberk, Sedlecký hrad...). Za to autorovi vyslovuji velký dík a pokládám to za přidanou hodnotu! Předpokládám, že autor v té oblasti žije, či ji dobře zná a má oblíbenou. S potěšením jsem zjistila, že jde o sérii.V knihovně se hned podívám po dalších dílech.

orinka3
21.05.2023 3 z 5

Pěkně zamotaná historická detektivka! A aby se mi to pletlo ještě víc, tak jsou tam pro mě špatně zapamatovatelná jména aktérů. Ale možná jen můj problém, za to autor nemůže. ;) Moc se mi líbilo zasazení toho příběhu do hustých pohraničních hvozdů a vůbec přírody kolem. Ale popisů krajiny i šroubovaných úvah a dialogů bylo na můj vkus až příliš. Podle mě to není ani špatné, ale ani vynikající. Hodnotím jako průměr, chyběl mi větší spád a napětí.

Ignis
11.02.2023 3 z 5

Přiznávám lehké zklamání. Autora neznám, tahle knížka mi náhodou přišla pod ruku v knihovně. Možná kdybych znala, zklamaná nebudu. Ale název i anotace vyvolávají dojem, že se v knížce bude víc řešit záhada démona a pozdější vraždy, bohužel ta potenciálně zajímavá detektivní zápletka je strašně odfláknutá a průhledná. Naštěstí to zachraňuje druhá linie příběhu, která je mnohem zajímavější než ta předchozí. Takže ve výsledku lepší průměr.

Filatov
19.12.2022 3 z 5

Mně už tenhle díl přišel hodně vyčpělý, přeci jenom už není co vymýšlet. Vždyť taky co by se mělo pořád dít. To tajemno neprostupných hvozdů kolem Landštejna už je pryč se zakládáním nových osad a už to není, co bývalo.

Barbara182
20.11.2022 4 z 5

Další vydařené pokračování série Strážců z Landštejna, četlo se to jako po másle, jen jsem si chvílemi říkala, kolik že těch bratrů ze Sichelbachu vlastně je :-) A taky mi Odo sem tam připadal lehce natvrdlý (obzvlášť v jemnickém hostinci u hradeb) a mrzelo mě, že si s ním královský justiciár Zdeslav tak pohrává, ale jinak pro mě už klasické odpočinkové čtení :-) Snad pan Nesměrák brzy sepíše další díl :-)

Argony
31.10.2022 3 z 5

Nechápu to vysoké hodnocení. Furt to samé dokola. Konec nějak useklý. Snad už byli použiti všichni bratři z rodiny.

Turlogh
29.07.2022 5 z 5

Další vynikající historický příběh série Strážců z Landštejna od Martina Nesměráka, Akční, čtivé, zajímavé. Fandům historických románů ve stylu pánů spisovatelů Vondrušky, Niedla, Hrdličky doporučuji k přečtení všemi deseti. Howgh.

Olga8480
12.06.2022 4 z 5

Teda... začátek mi dal dost zabrat, ale jak kniha začala nabírat na ději konečně jsem se pořádně začetla.

Parwana
03.06.2022 odpad!

Od knihy jsem měla velká očekávání, bohužel jsem byla zklamaná. Ze začátku nulový děj, stále jen popisy, nečtivý jazyk knihy a dialogy, které některým postavám vůbec nepříslušely, mě donutily knihu odložit. Takový kvalitativně horší Vondruška, i když Vondruška je aspoň čtivý.

21olaf
16.04.2022 4 z 5

Minule ( 4 díl ) tomu něco chybělo. Tentokrát jsem spokojen na ****.

Kanimůra2
07.04.2022 3 z 5

Dlouho jsem se nemohla začíst. Zdlouhavá přednáška o kolonizaci vesnic. Uznávám, že zajímavá, ale za mě v detektivce nevhodná. Nepatřičná. Hrozně se to táhlo. Pak to najednou dostalo švih a já se začetla. Ale poslední část už zase utrpení. Rozvleklá příprava cesty k soudu a dlouhý popis přepadení.
Ne, už tomu nebudu dávat šanci. Je spousta jiných knih.

domiii97
12.03.2022 5 z 5

Od Martina Nesměráka to byla moje první kniha a byla jsem hodně zvědavá. Musím říct, že nezklamala a naopak mne nadchla tak moc, že si pořídím i předešlé díly. Vůbec mi nevadilo, že Démon je už pátým dílem. V postavách jsem se dokázala orientovat i díky seznamu postav sepsaných autorem ze začátku knihy.
Děj vás nebude nudit a nutí vás číst dál a dál, protože chcete vědět, jak to bude pokračovat a hlavně, jak to dopadne. Překvapilo mne, že i v určitým momentech byly v příběhu i hororové prvky a to jsem se opravdu Dokážu si představit, kolik práce s nastudováním materiálů, projítím terénu, to muselo dát. Výsledkem je příběh, na který může být autor hrdý.
Vyzdvihuji, že v doslovu a poznámce autora, jsem se dočetla, co je skutečnost a co si přimyslel sám autor. Dokázal i mne, jako dívku, zaujmout popisy taktiky boje, výstroje družiníků a taky líčením okolí děje.
Taktéž se mi líbí obálka knihy, která má historický nádech s moderním stylem.

Atara16
01.02.2022 5 z 5

Knížka se mi líbila celá série je moc hezká :-) - doporučuji.

verape
27.01.2022 5 z 5

Knížka se mi líbila. Stejně jako předchozí díly. Popis , jak vznikaly nové vesnice, byl zajímavý.