Děkuji, pane Diore

Děkuji, pane Diore https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489484/bmid_dekuji-pane-diore-bRT-489484.jpg 4 23 7

Po nešťastných událostech odjíždí mladá Celéstine z domova v normandském městečku, aby začala nový život v nádherné Paříži. Při hledání práce narazí v novinách na inzerát, který ji zavede do domácnosti samotářského módního návrháře Christiana Diora. Celéstine ho inspiruje svou přirozenou ženskostí a stane se nejen jeho soukromou sekretářkou, ale také múzou. V roce 1947 se svět stále potýká s následky války, ale po těžkostech a šedi válečných let lidé zase začínají toužit po kráse. Diorova okázalá první kolekce s názvem New Look se tak rychle stane mezinárodní senzací a Celéstine je zcela pohlcena prací v oslnivém módním světě. A přestože se kvůli předchozím zklamáním uzavřela před láskou, i na ni čeká vytoužené štěstí.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Domino
Originální název:

Merci, monsieur Dior , 2020


více info...

Přidat komentář

Renike
26.08.2023 5 z 5

Naptosto souhlasím s komentem čtenářky Mandarinka89. Skvělé čtení na příjemný odpočinek. Paříž, móda, parfémy a romatika zklamat nemůže.

knihovniceS
01.03.2023 4 z 5

Děkuji, pane Diore
Krásný příběh mladičké Celéstine, která krátce po válce přijede do Paříže, kde chce zapomenout na smutné události, které ji postihly v rodné Normandii.
Hledá práci v Paříži, moc štěstí nemá, ale jednoho dne ji zaujme inzerát, jde se osobně představit začínajícímu módnímu návrháři. Nastoupí jako hospodyně, postupem času si získá velkou oblibu u Ch. Diora a stává se jeho archivářkou, sekretářkou, múzou ... Příběh se mile rozvíjí, pronikáme do světa módy v poválečné Paříži a nechybí ani láska, které se Celéstine brání. Dál prozrazovat nebudu, dávám 4 hvězdy a doporučuji.


Szilvia1
21.11.2022 5 z 5

Byl to krásný příběh,i když je to příběh o paní domácí pana Diora a ne o samotném mistru.Knížka se četla pěkně,čtivé.

Mandarinka89
24.08.2022 5 z 5

Za mě super. Paříž, krásné šaty, úžasné prostředí a doba, kdy se ještě muži uměli galantně dvořit ženám. Trošku možná naivní příběh, ale vlastně mi to vůbec nevadilo a i když to s biografii samotného Diora nemá nic moc společného, po přečtení máte chuť si prostě obléct nejlepší šaty co máte a chuť koupit si třeba parfém Za mě absolutní spokojenost a už dlouho jsem si žádnou knížku tak neužila.

BohyněKuchyně
18.07.2022 5 z 5

Úžasná knížka, která mě moc bavila a bylo v ní všechno, co jsem čekala. Dokonce jsem si po jejím přečtení koupila parfém Miss Dior :-D S knížkou proniknete do světa módy v poválečné Paříži. Nečekejte žádný životopisný příběh. Je to příběh o lásce a zklamání, o vysněné práci a životě vedle Christiana Diora. Doporučuji jaké moc milé čtení na prázdniny...

Aisha.H
19.06.2022 5 z 5

Krásný příběh, letní prázdninové čtení. Odpočinula jsem si u toho a bavilo mě to. Čekala jsem romantiku, Paříž a módu a to tam bylo. Spokojenost...

iceVS
14.05.2022 3 z 5

Tři hvězdičky jsou relativně málo, čtyři hrozně moc...
Ten příběh je poměrně čtivě napsán, celé je to takové úpravné a lehce podbízivé, ale je to děsná limonáda ve stylu, kterak chudé děvče ke štěstí přišlo.
Zadoufala jsem, že by kniha mohla být o Christianu Diorovi, ale kdeže :-)

Autorovy knížky

2022  77%Děkuji, pane Diore

Kniha Děkuji, pane Diore je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce82x
Chystám se číst47x
Chci si koupit10x
dalších seznamech3x