Dějiny umění - malířství, sochařství, architektura

Dějiny umění - malířství, sochařství, architektura https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36999/bmid_dejiny-umeni-malirstvi-socharstvi-a-H5y-36999.jpg 4 12 4

Jednosvazkové Dějiny umění jsou plodem spolupráce čtyř autorů z různých zemí. Jsou určeny stejně tak studentům jako širší uměnímilovné veřejnosti. Věnují se evropskému umění od jeho počátků až po 80-tá léta 20. století. Kniha je řazena chronologicky, jednotlivé oddíly se věnují postupně jednotlivým uměleckým obdobím a zařazují umělecké dění do širšího historického kontextu. Každý oddíl uzavírá analýza jednoho nebo několika významných děl doby. Syntetický přístup k látce a zároveň přehledné členění do dvoustran činí z publikace základní a současně díky bohatému barevnému obrazovému doprovodu přitažlivou příručku.... celý text

Literatura naučná Umění
Vydáno: , Argo
Originální název:

Histoire de l’art , 1999


více info...

Přidat komentář

Kovářskej
14.02.2019 5 z 5

Dobře napsaná kniha o výtvarném umění. Přehledné, výborné k maturitě. Je to takový dobře přehledný a seřazený výcuc!!!Je fajn mít ji doma.

Hospodyňka
21.02.2018 3 z 5

Dobrá knížka k maturitě. Je tam zmíněno víc než jen umění. Dobré pro představu o kultuře obecně.


Dandulka
14.06.2017 5 z 5

Velmi hezká kniha, plná obrázků slavných děl a hlavně jejich detailních rozborů. Ať už se jedná o sochy, obrazy nebo architekturu. Mně osobně velmi pomohly časové osy se stručnými popisy jednotlivých období od pravěku po moderní umění. Budu se asi opakovat, ale opět jsem díky této publikaci zvládla zkoušku z dějin kultury.

Amaranta
27.03.2012 4 z 5

Tak toto je něco jiného než před chvílí hodnocená "100 nej. malířů". I když jsem srovnávala s Gombrichem, i tyto dějiny jsou dobrým úvodem. A hlavně, něco chybí, ale to, co je uvedeno, má smysl.

Štítky knihy

malířství architektura sochařství dějiny umění

Kniha Dějiny umění - malířství, sochařství, architektura je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Knihotéce14x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x