Dějiny evropské civilizace I.

Dějiny evropské civilizace I. https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74745/dejiny-evropske-civilizace-i-74745.jpg 5 34 4

Dvousvazková příručka, určená studentům středních škol a všem zájemcům o historii, navazuje na mimořádně úspěšnou učebnici Dějiny zemí Koruny české. Osvědčený autorský kolektiv v ní podává obsažnou a zasvěcenou výpověď o vývoji evropské civilizace, jejích duchovních zdrojích, politické a kulturní aktivitě, ale i o prolínání a střetání s jinými civilizačními okruhy. Snaha o nestranný a zároveň neotřelý pohled na mnohé otázky, které byly ještě donedávna nepřípustně ideologizovány, patří k největším přínosům této učebnice, jejíž první vydání bylo záhy vyprodáno a vzbudilo nemalou pozornost mezi odborníky i čtenáři.... celý text

Přidat komentář

Janizoun
05.01.2024 5 z 5

Hledala jsem naučnou knihu o dějinách Evropy a vykoukla na mě tato. Když jsem zjistila, že spoluautoři této knihy byli i manželé Charvátovi, což je pro mě záruka toho nejlepšího čtiva, nebylo co řešit a kniha byla má.
Kniha je velmi přehledná, má pět období. Poznáme antický středověk, raný středověk, vrcholný středověk, pozdní středověk a prvních sto let novověku.
Skvělé čtení od všech skvělých autorů - historiků, tak bych tuto knihu shrnula.
Moc mě mrzí, že kniha nemá tolik čtenářů kolik si zaslouží, že "není moc vidět " v záplavě stále vydávaných nových knih. A přitom toto čtení není jen pro studenty, ale určitě pro všechny co se zajímají o historii. Obzvlášť pro všechny, co baží po informacích a zajímají je dějiny.
Kniha obsahuje i krásné černobílé fotografie.
Pro mě úžasné, naučné čtení, které má mé velké doporučení.

martineden
22.04.2023 5 z 5

Skvělá příručka, sympatický formát knihy. Doporučuji.


ondra295
15.02.2022 5 z 5

Pokud máte rádi historii a chcete si ucelit znalosti napříč všemi různými epochami, je tato kniha ideální variantou. Vzhledem ke své délce nezachází do úplných detailů, ale vše důležité v ní je popsáno a je to napsáno "neučebnicovým" stylem - já ji byl například schopen přečíst podobně rychle jako obdobně dlouhou beletrii.

Sisi11
30.06.2014 5 z 5

Přečtení této knihy vám osvětlí nebo ucelí přehled a souvislosti v evropských dějinách. Je to bezvadně čtivá a zajímavá kniha.

Štítky knihy

učebnice dějiny Evropy

Autoři knihy

Petr Čornej
česká, 1951
Petr Charvát
česká, 1949 - 2023
Jana Kepartová
česká, 1950
Antonín Kostlán
česká, 1955
Ivana Čornejová
česká, 1950

Kniha Dějiny evropské civilizace I. je v

Právě čtených2x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce46x
Chystám se číst21x
Chci si koupit9x