Dej tomu šanci

Dej tomu šanci https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509496/bmid_dej-tomu-sanci-grH-509496.jpg 4 34 8

Mamma Mia! Život bez špetky dramatu by byl fakt nuda. Millie Priceová má sen, který nemůže nic překazit: stane se broadwayskou hvězdou. A nezabrání jí v tom ani její milý, ale superintrovertní táta, který Millie vychovává sám a nechce, aby vylétla z hnízda a vydala se za svým snem. A už vůbec ne její rival z dramaťáku Oliver, ke kterému ji možná i něco nevysvětlitelně přitahuje. Millie potřebuje spojence. A když táta zapomene vypnout počítač a ona tak omylem narazí na jeho blog z roku 2003, najednou je jasné, co musí udělat: najde svoji mámu. A tak tu máme Steph, která se pořád snaží prorazit jako herečka a přitom pracuje jako recepční v agentuře. A Farrah, ladnou učitelku tance, která očividně nemá obě nohy levé jako Millie. A Beth, veselou milovnici divadel se stejně nadšenou patnáctiletou dcerou (sestra?! To už se trochu vymyká z rukou!). Ale jak může člověk najít nový dílek života a předpokládat, že do skládačky toho starého zapadne, aniž by po něm zůstaly škrábance? A proč když jeden pátrá v minulosti, vždycky se nakonec vrátí k tomu, co měl celou dobu?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

When You Get the Chance , 2022


více info...

Přidat komentář

Lutzinka
25.04.2024 1 z 5

Jaaaj, tak tohle mi nějak vůbec nesedlo, vůbec mě to nebavilo, a nedočetla jsem.
Přitom "Co se stane na twitteru" bylo super. Ale tady jsem se prostě nemohla začíst, postavy mě nebavily, a děj mě vůbec nezajímal. Bohužel hrozná nuda.

sabi_z_knihy
19.11.2023 4 z 5

Hned na začátek? Neviděla jsem Mamma Mia. Jo, po téhle knížce to asi napravím, ale zatím jsem to neviděla. Ale kupodivu jsem se v knížce vůbec neztrácela, přestože tam bylo hodně narážek a děj byl tak nějak položený na tom samém. Ani jednou se mi nestalo, že bych netušila, co se tam děje.
Millie... měla jsem ji ráda, i když přiznávám, že chvílemi na mě byla moc. Pak tu ale byly okamžiky, kdy jsem ji chápala víc, než kohokoli. Neskutečně obdivuju její vytrvalost a tvrdohlavost. Věděla, co chce a bylo jí tak nějak jedno, co všechno bude muset obětovat. A Oliver... ze začátku mi vadilo, že tam moc nebyl, takže jsme ho měli šanci pořádně poznat až v půlce knížky, což mi připadá trochu jako škoda, protože jsem si ho později hodně oblíbila. Líbilo se mi, že nemá potřebu být neustále středem pozornosti. Že bojuje za dobro svých nejbližších a to je něco, co dokážu ocenit.
A jejich vztah mi připadal neskutečně přirozený. Nechci toho říkat víc, ať nic nevyspoileruju, ale zkráceně - miluju je úplně nejvíc.
Jediná věc, kterou ale knížce musím rozhodně vytknout - neskutečně pomalý a roztahaný začátek. Někdy to bylo už vážně moc roztahané. Což mi vzhledem ke zbytku knížky připadala jako hrozná škoda.
A ten konec? Wow, až slzy v očích jsem z toho měla.

Můžu jenom doporučit! Pokud máte rádi muzikály a Broadway, nebo jenom romantické příběhy, rozhodně se tu najdete.
4/5

instagram: sabi_z_knihy


Librorumistka
17.10.2023 5 z 5

Tento příběh si rozhodně získá srdce každého, kdo miluje film Mamma mia či jiné muzikály. Není to však jediný zajímavý prvek, protože kamarád hlavní postavy má zálibu v geocachingu, kterému se zde také dostává hodně prostoru. Místy je příběh trochu naivní a předvídatelný, nicméně má v sobě jisté kouzlo. Postavy byly fajn, ale občas mi přišlo, že se nechovají příliš realisticky. Zároveň mě trochu zklamala romantická linka, která si za mě zasloužila více péče. Teď to sice vypadá, že knihu spíše haním, nicméně až na těchto pár výtek se mi opravdu velice líbila. Byla čtivá, poutavá a velmi oddechová. Nebyla to jen nudná romantika, ale obsahovala i zajímavé zápletky a prvky. Za mě je to rozhodně skvělé letní čtení.

TheMelorry
17.09.2023 3 z 5

Příjemná odpočinková kniha inspirovaná muzikálem Mamma Mia, plná odkazů na všelijaké muzikály. Tak by se dala kniha popsat.
Ze začátku jsem měla problém začíst se do knihy a nějakým způsobem se naladit na hlavní hrdinku, která je na můj vkus dost ztřeštěná a výrazná. Po prvotním zaváhání se mi ale kniha zalíbila a oceňuji pozitivní atmosféru a pocity, které její čtení navozuje.
(3,5)

Jaehyun
25.07.2023 4 z 5

Millie je přesně ten typ člověka, se kterým bych se asi nechtěla kamarádit. Dlouho jsem v knížce nenarazila na postavu, která by byla tak extrovertní, energetická a extra (Tím nechci říct, že by mi Millie nějak vadila, jen ji bylo všude moc). Nicméně to byl fajn příběh pro mladší čtenáře, já si užívala tu malou romantickou linku, bavilo mě jak se Millie a Oliverem škádlila.

Jestli se dostanu i ke knize Co se stane na Twitter, tak si ji určitě přečtu.

jitka_dankova
12.07.2023 4 z 5

Pamatujete si zápletku z filmu Mamma Mia! ? Jo, tak tady si ji rázně připomenete, ale jinak. Příběh je určený mladým náctiletým děvčatům, je to jedna z těch knížek, která nedojde dál, než k první romantické puse. Příběh je to ale velmi milý. Sice jsem ze začátku musela krapet rozdýchávat tu excentrickou a energickou a rozhodně v knihách spíš netypickou hlavní hrdinku, ale nakonec jsem se s její povahou nějak sžila a četla dál. Příběh je poněkud naivní, se značným množstvím neuvěřitelných náhod a trošku překombinovaným párováním lidí, ale věřte nebo ne, asi přesně tohle mi ke knížce pro mladá děvčata vlastně sedlo. Nevím, zda dokáže něco nabídnout i starším čtenářkám, nicméně pro mne to bylo příjemné odpočinkové čtení na pláž.

Wajny
14.06.2023 5 z 5

Autorčinu Co se stane na Twitteru....jsem si zamilovala a tak jsem netrpělivě očekávala překlad další knihy. Dej tomu šanci vás vtáhne do příběhu a nedá vám příležitost knihu odložit.

Autorka dokázala skvěle a výstižně popsat Millie, takže si ji okamžitě oblíbíte. Je velmi živá, ztřeštěná, ale zároveň milá postava, která je umělecky založená a plná ambicí. Někdy, ale působí velmi nejistě a plaše, přesně jako si holka v 16/17 letech připadá. Můžete se těšit na vtipné momenty a její teatrální projevy jsou skvělé!

Příběh se odehrává rychle a plynule, bez zbytečných zádrhelů a zdlouhavých pasáží. Autorka se soustředí na to nejdůležitější - Millie a její cestu při hledání matky a taky i sebe samé, ale to ona zatím neví. Objeví se i menší rodinná dramata, ale vše je v příjemné rovině a nic není přehnané. Odhalení matky mě překvapilo a opravdu se mi líbilo, jak to autorka originálně pojala.

I přes některé smutné momenty je kniha optimistická. Autorka se zaměřuje na to hezké, dobré, soustředí se na radostné okamžiky a výzvy, které Millie čelí. To dává knize lehký a nadějný nádech.

Další hlavní postava Oliver mi byl hned sympatický, jeho osobnost a charakter se postupně odhalují. V knize je spousta vedlejších postav, které mezi sebou řeší problémy a různorodé vztahy.

Romantická linka je krásným doplňkem k hlavnímu ději - milá, postupná a jde do hloubky. Nepřátelství Millie a Oliver se mění na pošťuchování a postupně se vyvíjí ve vzájemnou přitažlivost a hlubší city. Líbí se mi, že autorka zdůrazňuje, že první dojem nemusí být vždy správný.

Konec knihy je možná až příliš pohádkový, ale vlastně proč ne? Nemusí vždy být vše dramatické a vyhrocené.

Dej tomu šanci je milé oddechové čtení s nádechem humoru a s krásnou romantickou linkou, kterou zvládnete přečíst za jeden večer.

Instagram - Nikmakbooks

Laerry
21.03.2023 4 z 5

Už předchozí autorčina knížka mě mile překvapila svou čtivostí a návykovostí, takže jsem neváhala a "dala šanci" i téhle knížce a rozhodně nejsem zklamaná. Skvěle se to četlo a chválím i českou obálku, která je rozhodně zajímavější, nežli originál (což se tak často nestává).

Štítky knihy

rodinné vztahy romantika

Autorovy další knížky

Emma Lord
americká
2021  80%Co se stane na Twitteru...
2023  77%Dej tomu šanci
2024  70%Začít znovu

Kniha Dej tomu šanci je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce63x
Chystám se číst53x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x