Dcery panství Foxcote

Dcery panství Foxcote https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513781/bmid_dcery-panstvi-foxcote-Uwg-513781.jpg 4 59 59

V tajuplném lese, u zchátralého a dlouhé roky nevyužívaného domu bohaté rodiny Harringtonových se jednoho dne na pařezu objeví opuštěná novorozená holčička. Rodina se jí ujme, počáteční obavy a nedůvěra rychle mizí a všichni prožívají šťastné dny. Ačkoli rodina truchlí a v domě se během léta snaží vzpamatovat z tragédie, která je postihla, miminko jim přináší naději. Jeho existenci tají před okolím i úřady a věří, že dokáže znovu spojit nefunkční rodinu. Ale zdánlivé štěstí netrvá dlouho. V lese je nalezeno tělo a sny o dokonalé rodině se roztříští jako sklo. Po mnoha letech minulost znovu ožívá a je nutné pravdu poskládat dohromady, střípek po střípku.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Glass House , 2020


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
10.05.2024 5 z 5

Příběh je zpočátku matoucí(jenom mně) ale i smutný,jak se jedna rodina,která utrpí dost těžkou ránu osudu,chce se udržet spolu ale i když je léto zblíží nakonec se všechno rozpadne v dusledku tragédie,který se vyřeší až na konci příběhu.Je to smutný příběh,který je i napínavý až do poslední stránky,kde se vše vysvětlí.

Nekonečná
23.04.2024 2 z 5

Nemohla jsem se začíst, ale zároveň jsem nemohla tuto knihu odložit jako nedočtenou a vyplatilo se, závěr knihy byl skvělý! Rozuzlení příběhu, který se odehrával ve dvou časových rovinách, jsem vážně nečekala, konec knihy mi vynahradil předcházející těžkopádné čtení. K mým oblíbeným knihám ale rozhodně patřit nebude.


PeM
02.04.2024 4 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, ale musím říct, že se mi to vcelku líbilo. Takové prázdninové čtení.

tereza1964
02.02.2024 4 z 5

Kniha by mohla být kratší o pár stránek, ale příběh je zajímavý a čte se dobře.

jeny-v
05.01.2024 4 z 5

Trochu spoiler: Knihu jsem tentokrát vybírala podle anotace. Charakteristika obsahu se mi jevila hodně zajímavě. Ovšem pravda je taková, že popis vystihuje pouze polovinu příběhu, tu která se váže k létu 1971. Tehdy na roční výročí tragické události vyhořel dům Harringtonových v Londýně. Po dobu rekonstrukce odjede Jeannie, její děti Hera s Teddym a chůva Rita na panství Foxcote. Nedlouho po příjezdu nachází třináctiletá Hera na pařezu odložené miminko, z kterého jsou všichni nadšeni, a které si nechají. Jenže štěstí z Lesanky netrvá dlouho a závažná událost změní jejich životy.....
V současnosti: Sylvie odchází od svého nevěrného manžela, stěhuje se do podnájmu a snaží se napravit vztah s dcerou Annie. Z nemocnice zavolají, že měla její matka nehodu a leží v nemocnici. Z Ameriky ihned přilétá sestra Caroline, která tam žije s rodinou. Annie se jim přiznává, že za to může ona, protože .....
Pravdou je, že jsem se první třetinou doslova prokousávala. V další části už jsem se naladila na spisovatelčin styl vyprávění i vývoj děje mě začal zajímat a závěr stál za dočtení.

holkazaknihou
26.09.2023 5 z 5

Za dlouhou dobu pribeh, ktery me mile prekvapil a bavil!
Neni to typicky thriller - spis roman.. Nektere zapletky jsem si pospojila driv, ale po docteni jsem spokojena a doporucuju.

Kerriova
31.08.2023 5 z 5

Na počátku všeho byla nehoda. Nehoda, která vedla k rozuzlení jednoho starého spletitého tajemství... Po počátečním lehkém zmatku v postavách a časových linkách jsem se zorientovala a pak už jsem nerušeně sledovala vývoj obou příběhů a patřičně jsem si ho užívala. Bavilo mě, jak postupně vyplouvala na povrch rodinná tajemství, ze skříní se vysypávali kostlivci, příběh krůček po krůčku temněl, až nakonec všechno zapadlo do sebe a z celé té mozaiky se sestavil zajímavý kompletní obraz. V závěru se jednotlivé samostatné cesty postav (a rodin) dokonale provázaly. Děj byl promyšlený, poutavý a moc příjemně se to četlo. A ač byl příběh svým způsobem smutný a těžký, byl také příjemně dojemný a chytal za srdce. Opět jedna z těch knih, kterou čtenář jen velmi nerad odkládá.

kanitsuj
25.08.2023 3 z 5

Osudy dvou rodin, které se s odstupem času protnou a spojí se v jednu. Příběh měl svoji atmosféru, na závadu nebylo ani střídání časových rovin, přesto bych ocenila trochu hlubší propracování a méně "sluníčkový" závěr. Na můj vkus vše až příliš zapadalo do sebe.
Závěrečný zvrat týkající se vyšetřování dávné střelby ovšem překvapil a kladně hodnotím i obálku knížky.

Martule44
14.08.2023 5 z 5

Tohle byl opravdu neotřelý, chvílemi temný, ale velice zajímavý příběh. Zpočátku mi trvalo, než se mi usadila všechna ta jména a oba příběhy odehrávající se každý ve svém čase. Ale jak se postupně odkrývalo jedno tajemství za druhým, netrpělivě jsem očekávala závěrečné rozuzlení.
Rozhodně napínavé čtení a napsané tak, aby čtenář stránky neopustil, dokud neotočí i tu poslední :-)

Autorovy další knížky

Eve Chase
britská
2023  77%Dcery panství Foxcote
2016  64%Umři znovu / Sídlo v Cornwallu / Honicí psi / Nečekané dědictví inspektora Čopry