Superman: Pro zítřek: Kniha druhá

Superman: Pro zítřek: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328749/superman-pro-zitrek-kniha-druha-Xy5-328749.jpg 3 84 18

DC komiksový komplet série

< 10. díl >

V prvním díle zmizely miliony lidí beze stopy. Není nikdo, koho by se tajemná událost nedotkla - a ni Superman není výjimkou. Jeho životní láska, Lois, je pryč. V druhém díle se Muž z oceli pomalu blíží k odhalení tajemství Zmizení a k setkání s bytostí, která za ním stojí. Ale kam až je Superman schopný zajít, jen aby dal věci znovu do pořádku? A dokáže ho Wonder Woman zastavit? Co všechno je schopný udělat „pro zítřek"? V první knize se musel Superman vyrovnat se svou ztrátou a byl přinucený přijmout fakt, že ani ten největší superhrdina světa nemůže zachránit každého. Ale v druhém díle se objevuje naděje... a Superman se nezastaví před ničím na své cestě za záchranou světa... a znovunalezení své lásky. Přinášíme vám druhou část příběhu, který znovustvořil Supermanův mýtus.... celý text

Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Superman: For Tomorrow: Volume Two , 2005


více info...

Přidat komentář

Luigi1
02.04.2024 3 z 5

Kresba opět výborná ale toby bylo tak všechno

Marcel25
14.02.2024 3 z 5

Akože odpoveďe som po prvom dieli dostal ale neviem, či som spokojný. Na jednej strane chápem asi zámer scenáristu o zahlbenie sa do duše Supermana, na druhej je to tak neskutočne otravné a sebalútostivé, až ma to iritovalo. DIalógy sú odfláknuté a podriadujú sa snahe o psychologickejší príbeh, ktorý je za mna prvotlánovo psychologický. Jednoduchší, priamočiareší ale aj osobnejší a ucelenejší Superman: Utajený počiatok ma bavil viac.


sgjoli
07.08.2022 2 z 5

Tedy, už ani ten první díl tohoto příběhu mne příliš nenadchl a tento svazek to bohužel příliš nevylepšil.
Líbí se mi ta kresba, ta je vynikající, ale za mne prostě hapruje zpracování toho příběhu po scénáristické stránce. Superman se pořád utápí v sebelítosti a za mne je to už za určitou hranou snesitelnosti, je to hrozně ukňourané. A Lois Laneová, která se tu konečně objevuje, už není ta úžasná badass hrdinka od rány a s prořízlou pusou, která mne tak moc bavila v Utajeném počátku. Většinu knihy v tomto případě působí jako ustrašená křehotinka, což mi k ní prostě děsně nesedí.
Jinak zápletka samotná příliš nepřichází s odpověďmi na otázky z předchozí knihy, spíš se to děsně točí v kruhu a je to děsně zamotané. Kniha jako celek působí hrozně nekompaktně. Na mne to dělalo dojem, že ten příběh byl spíchnutý horkou jehlou - jako že tam autor do toho chtěl namontovat co nejvíc, ale nějak to neukočíroval. Vznikl tak z toho neuvěřitelný chaos, aspoň pro mne. A je to škoda, protože Supermana jako postavu mám jinak docela ráda.

wullcann38
02.12.2021 3 z 5

Superman. Pro zítřek, část druhá
O dost slabší než část 1., všechno je to hrozně zmatečné,a pořád jsem čekal kdy se Superman probudí, a uvědomí si že všechno byl sen.
Alespon ten konec byl docela zajímavý.
Za mě:66%
Adventure Comics #283
Taky nic moc, nechápu proč to sem dávají kvůli Zodovi, který se zde objeví tak na dva panely...
Za mě:62%
Celkově-65%

trudoš
16.06.2021 2 z 5

Zatímco první díl mě bavil i při opětovném čtení, druhý zklamal snad ještě víc než před lety, kdy poprvé vyšel u BB artu. Děj je doslova narvaný absurdními zvraty, kdy navíc odhalení záporné postavy nemá vůbec nic společného s tím, co se dělo v předchozí knize a celé je to korunováno patetickými dialogy, jež na sebe občas ani pořádně nenavazují. Postavy, které nám byly minule představeny, tady dějem profrčí jako Šaratice trávicí soustavou, přičemž smysluplnost některých z nich pro mě zůstala absolutní záhadou, včetně Orra, Noxe nebo kněze Daniela. A to ani nemluvím o tom, že se ve finále stejně nic pořádně nedořeší, jen Superman zachrání každého, koho může, prohodí pár rádoby mouder a pokračování snad jednou někdy příště. Od Briana Azzarella snesu hodně, ale tentokrát jsem narazil tvrději než tvrdě.
Balzámem na duši bohužel nebyl ani doplňkový příběh z roku 1961, který je stejně hloupoučký, jako dokončení spektáklu Pro zítřek. Na rozdíl od něho se však může hájit pokročilým věkem.

Ivan Kučera
10.03.2020 3 z 5

„Povinnosti synů je neopakovat hříchy otců.“ Čím som starší, tým ma podobné komiksy bavia čoraz menej. Ide v nich predovšetkým o čo najmonumentálnejšiu akciu, ktorá rieši všetky (alebo aspoň značnú väčšinu) problémov. Nie dialógy. Nie komorné, intímne scény postavené na postavách a vzťahoch medzi nimi. Nie psychológia. Akcia. Jasné, je to superhrdinský komiks, nie Děti z Montmartru. Ale proste už ma podobné akčné orgie prestávajú baviť. Superman: Pro zítřek kniha druhá je bohužiaľ presne z tohto rangu. Ale zas musím priznať, že ma nudila menej, než som čakal. Bohužiaľ, aj kresba Jima Lee ma už v mojom veku baví čoraz menej. Za každú cenu obrovská, prehnaná, nerealistická. Účinkujú v nej skôr kulturisti a modelky, než „normálni“ ľudia (podotýkam, že ako kulturista vyzerá aj predavač vo večierke, nielen akčné postavy, od ktorých to tak nejak čakáte). Na strane druhej viem - je to také veľké a farebné, že som z kresby nevedel spustiť zrak (napriek tomu, že sa mi paradoxne ktovieako nepáčila), takže de facto svoj účel splnila, ehm. Scenár priemerný, ale môže sa pýšiť momentami, ktoré ak by sa spracovali inak, mohli mať zásadný dopad na Supermanovo univerzum (Superman ako „boh“ liečiaci rakovinu, generál Zod, nová Pevnosť osamenia, otec, kto zachráni Supermana?). To sa však nestalo a hoci na prvý pohľad ide o obrovské veci, sú spracované tak, že na ne okamžite po zatvorení knihy zabudnete. Otázny je aj čudne malý priestor pre Batmana a Wonder Woman. Linky s kňazom a Orrom ma nebavili a ku koncu som sa v scenári strácal a nerozumel som mu (ani po druhom prečítaní).

AuroN
03.05.2019 2 z 5

Dobře, tak hned ze začátku raději píšu VELKÝ SPOILER ALERT (pokud se tady dá vůbec něco rozumně vyspojlovat) pro lidi, kteří budou teprve knihu číst a nechtějí si zkazit "překvapení".

Tak tedy, Superman řeší zmizení několika lidí, které vlastně ale zapříčinil sám, protože ve svém imagináriu vytvořil utopický svět a pomocí své představivosti a kryptonské technologie jej zrealizoval a pak tam chtěně - nechtěně - omylem - nebo jak - odeslal miliony lidí, avšak na celý jaksi proces "zapomněl". Je mu z toho ouzko, chce se zabít a Wonder Woman tomu chce zabránit tak, že Supermanovi zničí bejvák, porve se s ním a ještě k tomu využije zbraň, která ho reálně může zabít - WTF?! Jakmile se však Superman dozví o co jde, svou malou utopii navštíví, aby tam mohl prožít noc vášní s Lois a následně pak při skvěle nakreslené, ale absolutně nesmyslné bitvě mohl tenhle svět opustit, všechny "zachránit" a po celou dobu příběhu ještě pak filozovat o smyslu a nesmyslu bytí.

K tomuhle se snad nic rozumného říct nedá. Obdivuji každého, kdo v tom našel něco víc. Slabé dvě, z toho jedna za kresbu a druhá za odvahu zrealizovat takovouhle šílenost. Neskutečné.

fvalek
05.03.2018 3 z 5

Ano, také nemám oproti komentáři k prvnímu dílu co připsat... Jim Lee skvělý, vizuál fantastický. Celková zápletka nějak těžko stravitelná, smyslově ochuzené momenty, které by si zasloužily více vysvětlit. Účast Wonder Woman, potetované čarodějky a Zoda tak trošku zvláštní (ne Zoda asi jako jediného chápu). Osud kněze - hodně zvláštní, těžko pochopitelný, trošku nelogický. Dospělý, rádoby temný a filosofický námět vyzněl do prázdna. Buď to bylo tak složité na interpretaci, že jsem prostě selhal, nebo to bylo vážně tak divně logicky zpracované, že jsem si z toho tak jako tak nic nepobral.

Yokolobuna
01.03.2018 3 z 5

Tady bych vlastně mohl překopírovat komentář k prvnímu dílu a pouze dodat, že je všechno ještě o něco horší. WTF momentů přibývá a já skutečně mnohdy nerozuměl, co si z jednotlivých stránek mám odnést. Vlastně jsem úplně nepochopil ani onen princip zmizení a roli Supermana. Možná jsem ignorant, možná Azzarello prostě nedovedl se čtenářem svůj záměr smysluplně vykomunikovat. Přešlap vedle. Jenže jde o komiks, kde kresba hraje velice důležitou roli a já tak nějak tuším, že ničemu, co nakreslil Lee asi horší než průměrné hodnocení prostě nedám.

Bobik9
09.10.2017 2 z 5

Opravdu to tvůrci dokázali. Po úžasném prvním dílu přišlo nudné a dlouho střízlivění. Pořád se tam plká o smyslu a nesmyslu a potom se vždy stane něco, co vůbec netušíte s čím souvisí. Několikrát jsem si připadal, že mi chybí pár stránek v té knížce, protože souvislosti nesouvisely. A příběh o Superboyovi na konci taky žádný top.

FireOfFilth
18.08.2017 3 z 5

Slušná filozofická slátanina s pár poměrně dobrými momenty a pěknou kresbou Jima Leeho.

Taklamakan
24.07.2017 3 z 5

Existují komiksy, kde se organicky protíná popkultura s filosofií. Tenhle Superman to ale rozhodně není. Vysloveně nádhernou kresbu, z níž by si nejeden obraz zasloužil samostatně vyvěsit na zeď, kazí zoufale nudný syžet plný rádobychytrých dialogů. Myšlenky, které by stály za zaznamenání, jsem v celém dvoudílném kompletu našel jen dvě (ani jedna nebyla přehnaně originální, ale pořád jde o pupkulturu, že?). Biblické odkazy? Jako ten "dáme tam chlápka, co bude mít na krku jmenovku Francis Assisi a všichni se poserou blahem" - vážně? Navíc děj postrádá logiku. Nechci spojlovat, takže jen v náznaku - proč proboha Superman stvoří něco, co pak pošle do světa, aby to našel kdejaký pablb? A proč tu věc může vzít a odnést ji dovnitř té samé věci? WTF?

Kopta
11.06.2017 2 z 5

Aneb jak neřešit problémy a ještě víc dělat kraviny. Tohle je jako když nějaký niemand dostane peníze na to natočit film a nakonec z toho bude naprostý nic. Slušně řečeno. A zde to pokračuje jako v první části akorát bez filmu, ale jako u komiksu. Nic se neděje, a když už jo, tak to nedává smysl. A tohle celé se jeví jako velký špatný vtip. Tohle je prostě debakl jako sedmidenní válka. Prostě mi přijde, že tento Komplet bere za své. Nebít suprové práce pana Johnsa, ještě docela dobré práce Loeba a zajímavého Diggleho, tak nevím o čem by toto bylo. Pláč přichází. Ani zítra, ani pozítří, ale pro dnešek.

pecka02
10.06.2017 3 z 5

Možná kdyby první a druhá část byly spojeny v jeden celek, bylo by to lepší. Oproti první knize, která celá byla víceméně poklidná a svým způsobem měla nějakou hloubku, je tato na můj vkus trochu zmatená a místy nedostatečně vysvětlená. Největším plusem je pro mě asi boj s Wonder Woman.

martinstefko
23.05.2017 2 z 5

Azzarello a Lee dali dohromady děj, který chce být přemýšlivý, trochu jiný, ale nakonec stejně zapadá do klasického mustru a nijak kánon vyloženě nenarušuje.

hroubek
19.05.2017 4 z 5

První kniha byla lepší, tím samozřejmě neříkám, že druhá kniha je špatná, jen první byla lepší. Kdyby to byl ucelený příběh v jedné knize, tak by to fungovalo mnohem lépe. Asi největší změna je v tempu, v jakém se vypraví. Jakoby si Azzarello uvědomil, že pomalinku musí poodhalovat co se vlastně stalo a jakým způsobem se s tím vypořádá Muž z oceli. A zatím co první kniha měla velký nádech civilnosti, hlavně díky postavě kněze, tak druhá kniha už je o odpovědí a vyrovnání se s božským komplexem a přijmutí svých hříchů. Bohužel to dělá přes akci, která je skvěle nakreslená, opět famózní Jim Lee a přes trošku slabší dialogy. Kniha druhá mě velmi bavila ve svém začátku, a krásně funguje setkání s Batmanem a následný souboj s Wonder Woman. A funguje i samotná pointa příběhu a její vyústění a konec. Funguje to, jen jsem to čekal civilnější a nepotřeboval jsem zde ikonického záporáka. Pro zítřek: Kniha druhá mohu s klidem doporučit a už teď se těším na další knihy z tohoto kompletu, jelikož mě hodně baví.

P1tr
15.05.2017 3 z 5

Pokračování téměř dokonalé první části si mě bohužel nezískalo zdaleka tolik, jako předchůdce a jedná se v mých očích o pořádný kvalitativní sešup. Nastolená tématika je sice rozpracována dále, ovšem již nepůsobí tak zakotveně v realitě a zajímavě, jako předtím. Struktura vyprávění tentokrát neplyne tak přirozeně, jako minule a i když jsou nám předkládány krásné obrazy, jejich příběhové pozadí působí značně neforemně a děj působí často velice zmatečně a samotné vysvětlování těchto nejasností přichází ve špatných chvílích a podivným způsobem. Celý příběh se ubral naprosto jiným směrem, než jsem očekával, což na jednu stranu lze obdivovat, neboť tvůrci dokázali překvapit, nicméně se nedokáži zbavit dojmu, že s pevnější a jasnější vypravěčskou rukou mohla i druhá polovina příběhu být klenotem a ne nevyužitým potenciálem, který nabízí zajímavé výjevy i myšlenky a funguje v jednotlivostech, ovšem jako celek těžce zklamává.

Lenka.Vílka
10.05.2017 5 z 5

Tak tohle jsem fakt nečekala! Ještě lepší než prvni kniha. Hluboké dumaní je stále přítomno v únosné míře, na konci plno akce a celá pointa toho všeho naprosto luxusní. Tohle téma mě prostě baví. Až si po dočtetení říkám: to tě to nenapadlo? Ne, nenapadlo!

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Superman

Autoři knihy

Brian Azzarello
americká, 1962
Robert Bernstein
americká, 1919 - 1988

Kniha Superman: Pro zítřek: Kniha druhá je v

Přečtených110x
Doporučených1x
Knihotéce105x
Chystám se číst13x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x