Flash: Zrozen k běhu

Flash: Zrozen k běhu https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360288/bmid_flash-zrozen-k-behu-UT7-360288.jpg 3 56 56

DC komiksový komplet série

< 23. díl >

FLASH: ZROZEN K BĚHU Původně vycházelo jako The Flash #62-65, The Annual #8, Speed Force #1 a The Flash 80-page Giant #1 v letech 1992, 1995, 1997 a 1998 Po tragické smrti svého přítele a mentora Barryho Allena převzal štafetu a kostým Flashe mladý hrdina Wally West. Wally, který se nové životní role teprve přizpůsobuje, vzpomíná na první rok, kdy působil jako Barryho pomocník, nezkušený Kid Flash. THE FLASH #135 Původně vyšlo v lednu 1960 V tomto komiksu si Kid Flash poprvé obleče ikonický červeno-žlutý kostým.... celý text

Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Flash: Born to Run , 1999


více info...

Přidat komentář

Luigi1
06.04.2024 3 z 5

Dobrý začátek jinak nic moc

Yokolobuna
29.04.2022 3 z 5

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem to čekal vlastně ještě o něco horší. Flash: Zrozen k běhu je soubor příběhů s Kid Flashem, který v konečném důsledku působí nezajímavě jako ostatně celá postava samotná.

Příběh je hodně civilní a epické bitvy se zástupy záporáků se tu nakonají. Spíše tak jde o kratší příběhové celky, věnované formování identity Wallyho Westa jako Kid Flashe. Jako třešnička na dortu pro fanoušky to asi fungovat může, pro běžného čtenáře je to celkem o ničem.

Bohužel mě nebavila ani kresba napříč celou knihou. I vzhledem k době vzniku jde o dost oldschool záležitost, které jsem nikdy na chuť nepřišel. Evokuje mi dobu naivních příběhů o plochých postavách v pláštěnkách. Kniha tak není kdovíjakou potěchou žádného smyslu. Vyjma bonusového příběhu (klasicky nečitelná otřesnost) však nejde o vyloženě hrozný komiks a nakonec to prvnímu komiksovému setkání s Flashem na ten průměr vyjde...

Hodnocení na DK v době přečtení: 63 %; Moje hodnocení: 55 % jako 49. hodnotící.


wullcann38
20.11.2020 4 z 5

Dobrý komiks

AuroN
07.10.2020 2 z 5

A máme tu zase jednou jeden přešlap. Nebo možná ani ne přešlap, jako prostě krok vedle. Flash: Zrozen k běhu je příběh - a origin - Wallyho Westa... a mě přátelé, Wally West absolutně netankuje. Nehledě na to, že jestli mi někdo v DC světě jde na nervy, jsou to tihle "pomocníci" hlavních hrdinů. Nicméně šanci jsem tomu dal a snažil se k tomu přistoupit nezaujatě. Zážitek z knihy mám ale i tak spíše nešťastný. Co se hlavního příběhu týče, má celkem zajímavý koncept retrospektivního vyprávění a i přes slabší děj se jedná o víceméně průměrnou superhrdinskou záležitost s ujdoucí kresbou, která neurazí, ale ani nenadchne. V několika momentech se komiks snaží vzbudit i nějakou emoci, což na mě moc nefungovalo, ale to je mými antipatiemi k hlavnímu hrdinovi a s tím bohužel nic nenadělám. Dále je tam několik zajímavých momentů, které tomu dodávají celkem i úroveň, ale je to zase z mého pohledu zabito výběrem ostatních příběhů (hlavní příběh je cca do třech čtvrtin knihy). Kniha totiž čtenáře nešetří a naděluje hned tři story arcy. Druhý příběh je opravdu nepěkná, nicneříkající a nudná zbytečnost, bez které by váš život byl lepší a poslední z hlavních příběhů je zase moc krátký na to, abyste si z něj odnesli nějaký významný zážitek. Celkově se jedná o velmi nesourodou knihu, která je kvalitativně dost průměrná a nemá na to, aby vůbec mohla nějakého nového (i starého) fanouška zaujmout. I přes její neduhy jsem jí však chtěl udělit tři hvězdy, které by nejspíš byly pro průměrnou knihu spravedlivé, ale ta nesourodost a celková pachuť ze čtení mi to nedovoluje. Na pomezí dvou a třech hvězd volím tedy tu zlejší variantu. Pryč s tím a dejte mi Barryho Allena a Flashpoint, nebo kterýkoli jiný příběh, kde Flash může ukázat, čím exceluje.

Bobik9
03.02.2019 2 z 5

Moje první setkání se sólovkou Flashe nedopadlo nic moc. Hlavní příběh byl vyloženě slabý, potom následovalo pár novějších komiksů, které byly naprosto vytrženy z kontextu a vůbec na sebe nenavazovaly a potom přišel ten starý komiks. A to byl snad nejhorší DC zážitek, co jsem četl. Naprostá stupidita Kid Flashe! Takže po této tragédii ze 60. let vypadal zbytek knížky, jako fajn věc.

RaggamuffinSVK
29.07.2018 2 z 5

Nemastný, neslaný komiks so štyrmi relatívne rovnako nudnými príbehmi. Komplet nezaujme kresbou, postavami, príbehom a ani hrdinami či záporákmi. Vyslovene podpriemerná záležitosť, ktorú som dočítal tak nejak z povinnosti. Mimochodom Kid Flash je stelesnením všetkých dôvodov, prečo nemám rád sidekickov.

Unterwald
22.01.2018 2 z 5

Pro mě osobně zatím nejslabší článek tohoto souboru DC. Titulní příspěvek je ještě relativně v normě klasického převyprávěného originu, zbylé jednohubky jsem ale již četl spíše z donucení a nezaujalo mě na nich opravdu vůbec nic. A ani Retro závěr mě tentokrát moc nepotěšil.

Lenka.Vílka
05.01.2018 2 z 5

Takové lehce podprůměrné "historky z natáčení". Snad poprvé lituji utracených peněz za knihu z téhle série.

Kopta
29.12.2017 4 z 5

DC komplet má primární problém v tom, že nám naděluje sice výjimečně dobré příběhy a hlavně někdy i zajímavé. Hlavním problémem je asi hlavně to, že nabízí to dobré zboží, ale druhé jakosti. Flashův komiks vypráví v podstatě příběh druhého Flashe Wallyho. Takže pokud chcete Allena musíte si vystačit s JLA, kde měl tolik prostoru jako každý jiný. Soubor jakým je komiks udělaný je zvláštní. Mě osobně bavil až nečekaně dost. Příběh jednoduše popsal život jednoho z Flashů a zajímavě. I jsem ochoten přejít to že posledních několik stránek moc ani nedávalo smysl. Jen to zbytečně všechno rozhodilo.

P1tr
20.11.2017 2 z 5

Nepříliš kvalitní soubor 4 separátních příběhů Wallyho Westa, které bohužel čtenáře nezaujmou kvalitou ani kvantitou a ve výsledku se ani příliš dobře nedoplňují, naopak si v některých tvrzeních a příběhových prvcích navzájem odporují a rozdílné styly kreseb jen utvrzují v nesoudržnosti této kolekce, která se svojí nekvalitou a povahou do sbírky DC komiksového kompletu příliš nehodí. Stručnost povídkám spíše ubližuje a místo svižnosti dění má za následek, že žádný příběhový nápad není dostatečně rozpracován a vše působí zbrkle a nedodělaně. Nicméně najde se i pár pozitiv, zejména vztah hlavního hrdiny s původním Flashem jako jeho mentorem a dojemné přátelství s vlastní tetou. Kromě pár emočních momentů ale Zrozen k běhu příliš nestojí za řeč a místo běhu je spíše zrozen k záhubě. Doufejme, že příští Flashův příspěvek v kompletu bude záživnější.

martinstefko
16.11.2017 3 z 5

"DC komiksový komplet 23: Flash - Zrozen k běhu" si přečtěte kvůli titulnímu příběhu, ten vůbec není zlý. Zbytek je výplň.

hroubek
13.11.2017 4 z 5

Můj první velký příběh s Flashem ... nebo vlastně s Kid Flashem. Tak jako tak, se mi to líbilo. Přesto k tomu budou nějaké malé výhrady. Flashe znám převážně ze seriálu, a i tam se časem objevil Wally West, ale v trochu jiné podobě a také jinak zapojen do rodiny Westů, ale to je seriál a ne komiks. Samotný komiks mě přišel hodně nostalgický(při čtení jsem si vzpomněl na Spider-man: Smutek)a zároveň dost hravý, kresba je nádherná a krásně zachycuje Flashe v akci. Akce je zábavná, hlášky jsou super a příběh má dobré tempo. Víceméně nejslabší část příběhu je závěrečný sešit, který je zbytečně uspěchaný a daný problém se vyřeší až moc snadno. Další dva příběhy jsou fajn a starý příběh na konci, taky není k zahození, i když mě moc nebavil. Flash: Zrozen k běhu je dobrý komiks, který na to jde trochu jinak a o to více pak dokáže zaujmout.

FireOfFilth
11.11.2017 2 z 5

Z tohoto komiksu jsem dosti zklamán. Znám Flashe z Ligy a tam mě hodně bavil, dále ho znám z TV seriálu Flash ten se mi taky poměrně líbil, ale tento sólo komiks mě fakt nudil. Nemůžu si pomoct, protože retro komiks mě bavil více než hlavní část knihy. Doufám, že další komiksy s Flashem, které budou v DCKK mě budou bavit více.
Hodnotím bohužel 2,5*

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Flash

Autoři knihy

Mark Waid
americká, 1962
John Broome (p)
americká, 1913 - 1999
Tom Peyer
americká, 1954