Batman: Zrození démona: Kniha druhá

Batman: Zrození démona: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378177/bmid_batman-zrozeni-demona-kniha-druha-ebT-378177.jpg 4 47 47

DC komiksový komplet série

< 37. díl >

Batman: Zrození démona: Kniha druhá (Birth of the Demon): Otrávený a umírající Batman se vydává přes půl světa, aby odhalil dávné tajemství, jež zapříčiní konečný střet s jeho nesmrtelným nepřítelem... démonem Ra's al Ghulem. Temný rytíř hodlá zničit všechny Lazarovy jámy na zeměkouli a my se z příběhu starého 600 let dozvíme, jak se onen démon zrodil. Batman Vol 1 č. 235: V příběhu, ve kterém se objevil podruhé, se Ra's al Ghul obrací na Temného rytíře s prosbou o pomoc - potřebuje vypátrat bývalého zaměstnance, který utekl i se zdrojem smrtelně nebezpečné choroby.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Batman: Birth of the Demon , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
09.04.2024 5 z 5

Tento příběh se mi moc líbil měl vše co má mít

Ivan Kučera
26.10.2022 4 z 5

Son of the Demon a Bride of the Demon u nás vyšli v Batman: Zrození démona, kniha první a síce nie sú najgeniálnejšie batmanovky na svete, ale každý, kto to s netopierom myslí aspoň trochu vážne, by si ich rozhodne mal naštudovať, keďže napriek nedokonalosti patria medzi kánon. Skutočnou peckou je však prekvapivo (?) až záver „démonovskej“ trilógie: Birth of the Demon. Aj keď... nie som si istý, či je o tomto diele správne hovoriť ako o závere, keďže v podstate sa v ňom nič neuzavrie, kľúčovému nápadu s netopierovým potomkom sa tu nikto nevenuje, samotný Batman má len väčšie cameo a 90% celého komiksu tvorí historický (!) prequel o jeho úhlavnom protivníkovi. Kvalitou to prekonáva ako Son of The Demon, tak najmä slabšiu Bridge of the Demon. Síce nám komiks odpovie na otázku, čo sa dialo po predchádzajúcom strete Batmana, Talie a Ra´s al Ghula, ale predovšetkým máme dočinenia s originom veľmi zaujímavej postavy, ktorá sa vyníma i vo výnimočnom Batmanovom panteóne silných a charizmatických záporákov. Ra ´s al Ghul je zvrátený, ale vlastne to myslí dobre, akurát s tou „drobnosťou“, že ako zaprisahaný ekoterorista nemá problém vyhubiť ľudskú populáciu „len“ preto, aby sa planéta mala dobre. Čím som starší a čím viac vidím, akého svinstva sa naša populácia dopúšťa, tým viac som na jeho strane a som za to, aby sa všetok život na planéte zlikvidoval a aby sa tým pádom planéte prenechala niečomu inteligentnejšiemu, než je človek, napríklad planktónu. S Batmanom by za istých okolností mohli byť spojenci (a v pár komiksoch i boli), ale z väčšej podstaty sú to súperi, keďže Ghulove metódy pripadajú brutálne už i Batmanovi (a to už je vážne čo povedať). V tejto knihe sa dočkáme originu, síce som chcel podvedome napísať „klasického“, ale práveže nie. Ra´s je totiž všetko možné, len nie klasický (v zmysle obyčajný, banálny, fádny, predvídateľný). Scenárista Dennis O´Neil si to celé zjavne užil, vrátane rôznych chuťoviek typu Alfred priložením ruky merajúci teplotu Batmana (Batmana!). Samozrejme musíme spomenúť výnimočnú maľbu jedinečného Norma Breyfoglea, ktorá je natoľko špecifická, krásna, neprehliadnuteľná a výnimočná, že nemám problém povedať, že to, čo tu Norm odviedol, patrí k tomu najlepšiemu, čo Batmana stretlo od jeho zrodu až do konca 9O. rokov (!). To proste musíte vidieť na vlastné oči; je obrovskou škodu, že prácu tohto umelca v našich končinách temer nepoznáme. Palec hore i za výnimočné farby, za ktorými tiež stojí Breyfogle.


mirec88
26.09.2022 5 z 5

Po druhom prečítaní tohto komiksu musím a chcem zvýšiť na 5 hviezdičiek. Je to výborný, krásny komiks, hlavne po stránke kresby, vlastne maľby, lebo tento komiks bol celý maľovaný a stojí to za to. Čo sa týka scenára, ten je fakt úžasný, až som sa zadivil koľko vrstiev "obyčajný" retro komiks obsahuje a koľko myšlienok. O nesmrteľnosti, o smrti a zrode. Prvýkrát som tento komiks tak nedocenil, teraz áno, že som plne presvedčený, že mu patrí 5 hviezdičiek. Odporúčam. A tou kresbou sa budete kochať dlho.

Kopta
16.09.2021 5 z 5

Tenhle zážitek je dosti zvláštní. Ve zcela pozitivní míře. Krátký komiks nám odhalí origin Rase al Gula, který je tajemný i zajímavý zároveň. Je o to více zajímavé, že komiks z Batmanem, kde on hraje až skoro třetí housle je taková pecka. Graficky ani nevěřím, že to má navazovat na první komiks i v rámci dat vydání, jelikož se dvojka zdá jako z úplně jiné doby. V závěru trochu nasere pár věcí. Že stále nevíme, co se stalo se synem. Že nevíme, co se stalo s jeho družkou. Hodně otazníků. Šlo ale konečně o tak poutavý a super zážitek, že jsem byl plně ponořen. S láskou.

wullcann38
20.11.2020 4 z 5

Dobrý komiks

mirec88
10.10.2020 5 z 5

Výborný príbeh o zrode Ras`al Ghula, ktorý ma veľmi zaujal a páčila sa mi taká rozprávková kresba, i keď to vôbec nebola rozprávka. Ale k plnému počtu mi niečo chýbalo, neviem presne čo. Ale bavilo ma to veľmi a nenudil som sa ani chvíľu.

Skyer
18.05.2020 3 z 5

Druhá kniha je o něco lepší než první, ale stále to hodnotím jako průměr. Co ale musím vyzdvihnout je skvělá práce s barvami.

RaggamuffinSVK
14.08.2019 4 z 5

Veľmi originálny komiks a to ako príbehom, tak aj vizuálom. Ako pokračovanie Zrození Démona, je druhý diel lepší, celistvejší a aj napínavejší. Minulosť Ra's Al Ghula je zaujímavým spestrením a jeho zasadenie nepripomína nič, čo by som doteraz s Batmanom čítal. Príbeh pekne odsýpal a vyvrcholenie stojí za to. Kresba je veľmi netradičná, pôsobí skôr ako maľby a niektoré celostránkové počiny sú naozaj parádne. Štýlom mi to pripomenulo rozprávky 1000 a 1 noci. Pre mňa naozaj kvalitné prekvapenie.

P1tr
08.01.2019 4 z 5

Další Zrození démona je bráno jako závěrečná část z dvoudílného celku, ale dle mého jde spíše o umělé označení, neboť ačkoliv je s první knihou společná postava hlavního záporáka, toto "pokračování" je delší, celistvější a funguje perfektně samostatně a nebudí dojem, jako by na nějaké předchůdce mělo vůbec zájem navazovat. Jde o velmi netradiční příběh, jehož hlavní postavou je jeden z Batmanových největších záporáků, jehož život a formování charakteru jsou zkoumány velmi detailně. To je vítaná žánrová změna, která funguje na jedničku, že mnohdy dává zapomenout na omezený výskyt Batmana. Nicméně i tak si několikrát na jeho absenci vzpomenete a i přes nesporné kvality příběhu to zamrzí, neboť je tento komiks stále prezentován pod záštitou netopýřího muže, což přecijenom vyvolává jistá očekávání na kvantitu jeho výskytu. Pokud by se kniha jmenovala např. pouze Ghul, bylo by to údernější a vhodnější označení, ale ve výsledku jde o skvělý komiks bez ohledu na (ne)vhodné zařazení.

B-artX
31.07.2018 5 z 5

Skvělý komiks, moc rád jsem se dozvěděl o původu Ra'se Al Ghula, který byl mnohem zajímavější s krvavější, než jsem očekával. Příběh má dobrou zápletku a dokonalý konec. Díky Zrození démona musím pasovat Ra'se jako svého nejoblíbenějšího Batmanova protivníka. Kresba krásná, retro příběh fajn. Vytýkám krátkost komiksu, který mohl být doopravdy o sešit, dva delší. 250,- za takto krátký komiks mi přijde fakt moc. S těžkým srdcem dávám plný počet. 88%

FireOfFilth
26.05.2018 3 z 5

Taková pohádka z Tisíce a jedné noci, takto by se dala shrnout tato kniha. Tato kniha nám konečně dává příběh o "Zrození démona". V tomto příběhu se vracíme několik stovek let do minulosti, abychom se něco dozvěděli o Ras Al Ghulovi. Nebylo to vůbec špatné.
Kresba je velice zajímavá a hlavně netradiční, nebyla taková nudná jako klasický mainstream.

Retro komiks nebyl vůbec, ale vůbec marný a relativně dával smysl. Takže palec nahoru.

Celkově tuto knihu hodnotím nadprůměrně 3+. Líbila se mi o něco maličko než první kniha Zrození démona, ale opravdu jen maličko.

hroubek
25.05.2018 4 z 5

První díl Zrození démona byl zajímavý, ale ke konci mě to trochu zklamalo. O to více jsem překvapený, jak moc se druhý díl povedl. Je mnohem stručnější, zajímavější, a o Batmana v něm skoro nejde. Tohle je příběh o Ra's al Ghulovi. A je to opravdu moc dobrý. Dennis O'Neil to pojal jinak, a mě to sedlo. Je to zajímavý příběh, o ztracené lásce, bolesti, pomstě a boji o přežití. Sedla mě i výborná kresba, která se k tomuto příběhu naprosto hodila, a dodávala mu patřičnou jiskru tajemna a osudovosti. Komiks mě hodně bavil, a vůbec nevadilo, že je komiks tenčí. Starý příběh byl fajn. Zrození démona, kniha druhá je mnohem lepší, než první část a já jsem hodně spokojený.